November 12-én, szombaton 17:30-tól a TF-BP ellen folytatja bajnoki szereplését felnőttcsapatunk a Piros-csoport 9. fordulójában.

A találkozót megelőzően, 15:00-tól kerül sor a MAFC Kosársuli 50 éves jubileumának megünneplésére. Az ünnepség részletei az alábbi cikkben: https://mafcbasket.hu/csapat/mafc-kosarsuli-50-eve-az-magyar-utanpotlasban/ .

A remek rajt után sajnos elmúlt négy bajnokijából hármat is elveszített csapatunk, 5-3-as mérleggel 5. a tabellán MAFC. A Tehetséges Fiatalok éppen ellenkező utat jártak be a bajnokság eddigi szakaszában: első hat meccsükön csupán egyszer győztek, viszont a legutóbbi két mérkőzésüket megnyerték, 3 győzelemmel a 9. helyen állnak. Múlt szombaton az addig csupán egy vereséget szenvedő DEAC U23-at verték otthon 92-75-re, talán idei legjobb játékukkal.

A két csapat váltotta egymást az élvonalban 2018 nyarán, de a TF A-csoportos időszaka csupán egy szezonig tartott, az elmúlt három idényben egy osztályban szerepeltek a felek. Ezalatt ötször találkoztunk a sárga-kékekkel, az első két összecsapást ők, a legutóbbi hármat mi nyertük, a Gabányiban 2-1 a közelmúlt mérlege. Legutóbb idén márciusban találkoztunk a városi riválissal, akkor simán, 111-82 arányban nyertünk hazai környezetben.

Azóta teljesen átalakult a sárga-kékek kerete, de fiatalokra építő koncepció és a vezetőedző személye továbbra is változatlan, idén is a 2009 óta megszakítás nélkül a klub alkalmazásában álló Beák Gábor irányítja a Tehetséges Fiatalokat. Távozott a három legeredményesebb játékos, Tichov, Peringer és Csík, így új vezéregyéniségekre volt szükségük. Úgy tűnik, hogy sikerült is megtalálni őket a tavalyi PlayOff MVP-je, a Veszprémből érkező Dancsecs András, illetve a többéves élvonalbeli rutinnal felvértezett vérbeli center, Anda Dávid személyében. Mindketten kimagasló egyéni mutatókkal rendelkeznek: Dancsecs vezeti a VAL-listát, a 2. legtöbb pontot átlagolja (23,5), Anda a 4. (20,13) legjobb pontszerző és az 5. legjobb VAL és lepattanózás tekintetében is – nagy csatát ígér Bordács elleni párharca.

A két legjobb dobó egyéni képességei mellett a fiatalos lendületre épül a TF-BP taktikája, kreatív, támadásorientált, látványos kosárlabdát produkál a Beák-legénység. Centerük és irányítójuk mellett fontos szerepet tölt be a 60%-kal triplázó U20-as, Csikós, illetve a tavalyról megmaradó Nagy-Oroszi-Szántó trió is, utóbbi fiatal az elmúlt négy fordulóban egyaránt kétszámjegyű gólpasszal zárt. A fővárosi rivális szívesen fejezi be gyorsan, első szándékból akcióit, távolról is bátran és viszonylag jól, 33,5%-kal dobnak. Gyenge pontjuk a védekezés, a fáradtnak tűnő Debrecen ellen ebben is nagyot léptek előre, de összességében még mindig a negyedik legtöbb pontot kapják. Mindkét csapat képes nagyon elkapni a fonalat, de komoly leolvadásra is volt már példa itt is, ott is – az ellenfél kulcsembereinek levédése mellett fontos lehet a kiegyensúlyozott teljesítmény is, egy pécsi harmadik negyedhez hasonló etap ezúttal sem férne bele.

Összességében talán valamivel esélyesebbek vagyunk, de nem számíthatunk könnyed győzelemre a Tehetséges Fiatalok ellen. A kiegyensúlyozott mezőnyben minden győzelemnek nagy jelentősége van, remélhetőleg a hazai pálya előnye mellett szurkolóink támogatására is számíthatunk ezen a presztízsmeccsen, zúgjon a

Hajrá, MAFC!