A magyar férfi kosárlabda utánpótlás egyik legrégebbi bázisa, a MAFC Kosársuli idén ünnepli fennállása 50. évfordulóját. 

Fél évszázada a Kosársuli azzal a céllal jött létre, hogy a sikeres egyetemistákból álló felnőtt magyar bajnok MAFC számára utánpótlást biztosítson. Működése olyannyira sikeres volt, hogy számtalan NB I-es és több felnőtt válogatott játékost is nevelt, és az elmúlt öt évtized alatt kéttucat alkalommal állhattak játékosai a dobogó legtetején a különböző utánpótlás bajnokságokban. 

Gyere és ünnepld velünk a Kosársuli 50. születésnapját!

November 12-én délután Akadémiánk növendékei és meghívott vendégeink jelenlétében elevenítjük fel a Kosársuli elmúlt fél évszázados történetének legfontosabb pillanatait, egyben újraavatjuk a 24, utánpótlás aranyérmünknek emléket állító bajnoki zászlót.aq

Az ünnepi pillanatokat megelőzi legfiatalabb korosztályunk versengése a hagyományos MAFC-BEAC Alsós Kupa keretében. A legkisebbek reggel 8 órától népesítik be a Gabányi Sportcsarnok parkettjét, majd az utolsó mérkőzések lefújását követően, 15 órától veszi kezdetét a Kosársuli köszöntése.
Vendégünk lesz és ünnepi köszöntőt mond többek között Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke, valamint Sárik Zoltán, a MAFC elnöke is. 

A Kosársuli köszöntése várhatóan 15.45 és 16.00 óra között ér véget, a terem berendezését követően, 17.30-tól a MAFC felnőtt csapata a TF-BP együttesét fogadja NBIB-s bajnoki találkozón.

A Gabányi László Sportcsarnokban tartott ünnepségre, valamint a bajnoki találkozóra egyaránt ingyenes a belépés, a rendezvények a csarnok befogadóképességének erejéig látogathatóak.

Mindenkit szeretettel várunk!
Hajrá Budapest, Hajrá MAFC!