Szép győzelemmel fejezte be a szezont U20-as együttesünk: Garai Péter gárdája húsz ponttal verte a Kaposvárt az országos döntő utolsó napján, így az előző kiíráshoz hasonlóan az 5. helyen zárta a Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság küzdelmeit.

A DEAC elleni vereség és az ASE legyőzése után vasárnap, az 5. helyért is erős ellenfél vár a mieinkre: bár három fontos játékos, Antalics, Szőke és Óliás is hiányzott a KKK-ból az országos döntőn, a Halmai Dániel és Paár Márk vezette kaposváriak így is egy dobásra voltak a négy közé jutástól a Cegléd ellen, aztán javítottak a Kecskemét elleni sikerrel a keresztjátékban. A piros-feketék azonban ott folytatták, ahol szombaton abbahagyták, a mérkőzés kezdetétől náluk volt az előny, már az első negyedben betalált kezdőcsapatunk minden tagja (24-19). A második szakasz Matejovics triplájával és egy 13-0-s MAFC-rohammal kezdődött, Biber a festékből szállította a pontokat, Kovács hármasával 44-22 állt a táblán 16. percben, a nagyszünetig valamelyest közelebb tudott jönni a Kaposvár, bár az utolsó szó Kissé volt (49-34). A fordulás után két újabb trojkával jelentkezett Matejovics, aztán Tóth is a helyére küldött egy hárompontost, a játékrész második felében Molnár szórt gyorsan hét pontot a padról beállva (70-49). Az utolsó negyedben már csak a különbség mértéke volt kérdéses, ekkor Pintér és Viola voltak a legaktívabbak támadásban újbudai részről, végül 84-64-re nyert, ezzel ismét az ország ötödik legjobb csapata lett az Újbuda MAFC U20.

Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság, mérkőzés az 5. helyért

Újbuda MAFC U20 – Kometa Kaposvári KK U20 84-64 (24-19, 25-15, 21-15, 14-15)

MAFC: Kovács 20/6, Pintér 7/3, Tóth V. 5/3, Matejovics 16/9, Biber 21 (+10 lepattanó). Cs: Molnár T. 7/3, Viola 5, Kiss L. 2, Román 1, Szász -, Szabó M. -, Medvei -.

Garai Péter: Köszönöm a Csapatomnak az egész éves munkát! Gratulálok az ötödik helyezéshez! Úgy gondolom, hogy az U20-as az a bajnokság, ahol a játékosok megmutathatják, hogy miért lehetnek alkalmasak az NB I. A csoportra. Ez a valódi produktivitás! Ha versenyeztetjük az U20-as bajnokságot, akkor sokkal többet érdemel minden szinten.

Az országos döntő végeredménye:

1. Budapesti Honvéd SE U20

2. NKA Universitas Pécs U20

3. DEAC KA U20

4. CKE U20

5. Újbuda MAFC U20

6. Kometa Kaposvári KK U20

7. KTE-NJE U20

8. Atomerőmű SE U20

Csapatunkból egyedül Biber Bende képviselte az U20-ból a szezon végeztével kiöregedő 2003-as korosztályt, nem is akárhogy: 19 pontot, 9,3 lepattanót, 4 kiharcolt faultot és 3 gólpasszt átlagolt Pécsett, miközben kiemelkedő, 78%-os hatékonysággal célzott a mezőnyből, 32,3 VAL-lal a torna második legértékesebb játékosa volt és az All Star-ötösbe is bekerült utolsó utánpótlás országos döntőjén. „Hosszú szezon végére tettünk egy szerintem szép befejezést. Kis szerencsével az első négyben végeztünk volna. Semmire nem cserélném el ezt a közösséget, számomra mindig az év legjobb három napja az U20-as döntő, és szerintem nem csak én gondolom így” – nyilatkozta saját nevelésű magasemberünk.

Szép volt, fiúk! Hajrá, MAFC!

Fotó: Tökölyi Csaba