U20-as csapatunk a 3. helyen zárta a piros-csoportos alapszakaszt. A fiúk kuparendszerű keresztjátékban, az A-csoport 6. helyezettje, a Szolnoki Olajbányász ellen harcolhatják ki a nyolcasdöntőbe jutást. A párharc első mérkőzését a Gabányiban rendezik vasárnap 16 órától.

Lakits András együttese meggyőző teljesítménnyel, 18 győzelemmel és 6 vereséggel a felnőttcsapathoz hasonlóan a 3. pozícióban zárta a reguláris szezont. Az első két helyen az U20-asoknál is a két pécsi gárda osztozott, a pótselejtezőt érő 3. helyért a Tehetséges Fiatalokkal csatáztunk, végül a jobb egymás elleni eredménynek köszönhetően sikerült megelőzni a városi riválist.

A jelenlegi szezon előtt változtatott a versenyrendszeren az MKOSZ: immár csak az élvonal első négy, illetve a Piros-csoport első két helyezése ér automatikus döntőbe jutást, a Zöld-csoport győztese és a Piros harmadikja pótselejtezőt játszik az első osztály küzdelmeit 5., illetve 6. pozícióban záró együttessel. A kuparendszerű párharc első mérkőzésére a felnőttek között alsóbb osztályban szereplő klub otthonában kerül sor, a kétszer negyven perc játék alatt több pontot szerző csapat jut a Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság április utolsó hétvégéjére tervezett döntőjébe, döntetlen esetén hosszabbítás következik.

A Szolnoki Olajbányász az U20-as mezőnyben is meghatározó erőt képvisel, tavaly Körmenden az 5. helyen zárták a nyolcasdöntőt a piros-feketék, a helyosztók során a nyolcadikként záró MAFC-cal is megmérkőztek – bántóan sima, 91-50-es szolnoki siker született, így van miért visszavágnunk.

A jelenlegi szezon alapszakasza valamivel kevésbé sikerült jól Mándoki Tamás tanítványainak, hiszen 15-11-es mérlegük csupán a 6. helyezéshez volt elegendő. Csapatukban azonban idén is kiváló játékosok szerepelnek, többek között a házi pontkirály irányítóra, az alapszakaszt másodikként záró, Magyar Kupa-bronzérmes nagycsapatban is egyre több lehetőséget kapó Sebők Andrásra, vagy a dupla-duplát átlagoló nigériai származású, kosármagyar centerre, Abraham Arabora is szép jövő várhat.

Az odavágó vasárnap 16:00-kor kezdődik a fővárosban, szeretettel várjuk minden szimpatizánsunkat a Gabányiba! A visszavágót szerdán 15 órától a Tiszaligetben rendezik.

Hajrá, MAFC!

Fotó: Tökölyi Csaba