NKA Pécs-MAFC dobók, nyilatkozatok, szurkolói összefoglaló

NKA Pécs-MAFC 102-83 (17-20, 22-18, 29-26, 34-13)

MAFC: Bordács 13 (+12 lepattanó), Pfandler 11/3, Tóth 8/6, Kovács 6/6, Csapai 2. Cs: Lakits 24/9, Misek 7/3, Herló 3/3, Polgárdy 2, Komma 1.

Ivica Mavrenski : Gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez és a továbbjutáshoz! Bent vagyunk az elődöntőben, ami azt jelenti, hogy jó munkát végeztünk. A párharc minden mérkőzése nehéz volt, ez a mostani is. A végére nagy lett a különbség a két csapat között, de ezért nagyon meg kellett dolgoznunk. A következő napokban igyekszünk felfrissíteni a csapatot a folytatásra. Sok sikert kívánunk a MAFC-nak!

Garai Péter : Gratulálok a Pécsnek a megérdemelt továbbjutáshoz, és gratulálok a vezetőedzőnek, Ivica Mavrenskinek, mert nagyon szépen felkészítette a csapatát. Külön gratulálok RátgéberLászlónak ahhoz, hogy ezt a csodálatos környezetet, ezeket a körülményeket, lehetőségeket biztosítani tudja. Mi más pályán focizunk a lehetőségeket, a forrásokat illetően. Örülök, hogy az utolsó leheletünkig küzdöttünk, egyetlen pillanatra sem adtuk fel! Azt gondolom, hogy a Rátgéber Akadémia bejelentkezett a bajnoki címért, és a további mérkőzéseken csapatként és sportdiplomáciai téren is komoly tényezője lesz a bajnokságnak. Még egyszer gratulálok ellenfelünknek, és sok sikert kívánok a folytatásra!

Két összecsapás után már győzelmi kényszerbe került a MAFC, így Garai Péter merész húzásra szánta el magát: a többnyire jól működő, de az NKA ellen eredménytelen palánk alatti játék helyett a hárompontosokra helyezte a fókuszt. Bár a kezdőötös változatlan maradt, a játékstílus változott, inkább a periméteren próbáltak tiszta helyzeteket kialakítani a mieink. A hazaiak kezdtek jobban, Benke hármasa után 5-0-ra, majd Meszlényi pontjaival már 12-5-re vezettek, a túloldalon Csapai és Kovács volt eredményes. Kovács és Benke is elsüllyesztette második trojkáját, Pfandler rámolt be öt pontot, majd Misek ugrasztotta talpra a vendégkispadot (17-16). A hazai időkérés sem segített, Lakits pontjaival és 17-20-szal zárult az első negyed.

Tóth és Bordács találataival kezdtünk ellépni (17-25), deLados 2+1-e után újra szoros volt az állás. Mi több, a 15. percben Benke büntetője után már a hazaiak vezettek. Lakitstett fel zsinórban öt egységet a táblára, Djordjevics is beköszönt kétszer, de közben Bandi triplát hintett. Újra Benke révén változott a vezető csapat kiléte, ám csak egy támadásnyi időre, mert Tóth maradt üresen a hárompontos vonalon túl (37-38). Szerb centerük révén kerültek előnybe ismét az akadémisták, mindkét oldalon kimaradt egy-egy távoli. Garai Péter kért időt, majd Bordács állt bele egy kintibe, ez kimaradt, így az előző két felvonáshoz hasonlóan minimális NKA-fórral vonulhattak szünetre a felek (39-38).

A nagyszünet után gyorsan dűlőre akart jutni az NKA, Djordjevics és Benke vezetésével 46-38-ra növelték előnyüket. Pfandler és Bordács révén kapaszkodtak a feketemezesek, sőt, Lakits, majd Tóth is távolról célzott jól, utóbbi kosarával kiegyenlített a fővárosi alakulat (48-48). Bíró és Kollár lendítette át a holtponton a pécsieket, Bordács és Misek válaszolt, de a hazai légiós és Bíró újabb kosaraival ismét komolyabb különbség alakult ki (59-52). Lakits vezette a műegyetemisták újabb rohamát, Pfandler harcossága újabb pontokat ért, Misek magabiztosan büntetőzött, így meccsben voltunk a harmadik negyed végén (68-64).

Bordács duplájára Scherer válaszolt távoli és közeli formájában, Lakits két egypontosát követően Djordjevicsdobott be ziccert, büntetőt és hármast is. Lados tette fel faulttal együtt Meszlényi labdáját, de ami ennél is kellemetlenebb volt, hogy ezzel Tóth kipontozódott. Ennek következtében 81-68-nál a 33. percben végleg eldőltek a lényegi kérdések, a következő percek egyenlőtlen küzdelmet hoztak – nem a mi javunkra. Bár Herló és Komma is betalált, nem kerülhettük el a súlyos vereséget, Kazy állította be a 102-77-es végeredményt.

Hiába próbáltak meg mindent a fiúk ezúttal és az első két meccs során is, a 120 perc játék alapján jobb csapat jutott tovább. Így a pécsiek a Jászberény ellen elődöntőznek, míg mi az 5-8. helyért játszunk majd, következő ellenfelünk a Veszprém lesz. A „rövid kispaddal” operáló bakonyiak nagyot küzdöttek a Jászberény elleni negyeddöntőben, ám a MAFC-hoz hasonlóan ők is rendre elfogytak a végjátékra, így 3-0-ra elvesztették a párharcot. A helyosztók kuparendszerbenzajlanak (egy-egy meccs mindkét fél otthonában), összesített pontkülönbség dönt majd: gyakorlatilag egy 80 perces mérkőzés következik, a felénél néhány nap szünettel és helyszínváltoztatással. A párharc várhatóan április utolsó hetében kerül megrendezésre: a hét első felében kezdődik Veszprémben és hétvégén zárul a Gabányiban.

Hajrá, MAFC!