Komoly nézőszám, komoly színvonal, komoly munka, komoly célok – így lehet értékelni a fővárosi MAFC helyzetét az Oroszlány elleni rangadót követően.

Kezd újraéledni Budapesten a kosárlabda-mérkőzések régi hangulata annak ellenére, hogy az élvonalban csak a Serco-TF képviseli a fővárost – az utóbbi évek legerősebb B csoportjában ugyanis több jó csapatnak is szurkolhatnak a kilátogatók, a nézők „bevonzásában” és kiszolgálásában pedig jelenleg mindenképpen élen jár a MAFC. A budapesti piros-feketék idén az elvárásoknak megfelelően bajnokesélyesként szerepelnek a Piros csoportban, a hétvégi, Oroszlány elleni kiemelt rangadót pedig teltház előtt játszották le (és nyerték meg) a Gabányiban, amire még az élvonalban sem volt rendszeresen példa. Hogy miért ekkora az érdeklődés a csapat iránt és miért voltak kint ennyien ezen a mérkőzésen? Erről kérdeztük Fodor Mártont, a MAFC sportigazgatóját.

„Az OSE elleni rangadó nézőszámának több oka van. Egyrészt olyan helyen állunk a tabellán és olyan kaliberű ellenféllel, közvetlen riválissal találkoztunk, hogy ez a rangadó ilyen nagy érdeklődésre tartott számot, ehhez pedig hozzátartozott az is, hogy az oroszlányi szurkolótábor is elkísérte a csapatát, róluk tudtuk, hogy idegenbe is sok helyre mennek szurkolni. Ezt tetézte, hogy egy komoly nemzetközi utánpótlás-tornát is rendezett a klub, az EYBL budapesti fordulóját, úgyhogy nagyon sok gyerek is kint volt a találkozón, így jött össze ez a jelentős nézőszám, de egyébként nagyon sok visszajelzést kaptunk, több tv-stáb is kint volt, nagyon örülök, hogy ennyi embert érdekelt a találkozó” – mondta a Kezdő5.hu-nak Fodor.

Másodosztály ide vagy oda, az idei B csoport krémje az elmúlt időszakhoz képest rendkívül magas szinten kosárlabdázik, már csak ezért is egyre többen érzik úgy, hogy megéri kilátogatni a találkozókra.

„A Piros csoport nagyon komoly színvonalat képvisel a korábbi évekhez képest, több olyan csapat is van, amely szeretne bajnok lenni, szeretne feljutni és szerintem csak a legvégén fog eldőlni, hogy ez kinek sikerül majd. Az erőviszonyokat, a játékoskereteket nézve számítottunk rá, hogy ilyen bajnokságunk lesz, a csapatok közben is erősítettek még, illetve a playoff-helyekért is óriási harc zajlik amellett, hogy a topcsapatok nem nagyon hibáznak a tabella alsó felébe tartozók ellen” – mondta a bajnokságról Fodor.

A MAFC jelenleg két vereséggel a második helyen áll, eggyel megelőzve az éppen hétvégén legyőzött Oroszlányt és kettővel elmaradva az éllovas Veszprémtől.

„Egyelőre elégedettek lehetünk, ezzel a hétvégi rangadóval megvertük az OSE-t oda-vissza, aki az egyik legnagyobb riválisunknak számít. A Veszprém elleni hazai végjátékot sajnáljuk és így összességében ellenük nem állunk jól, jelenleg ők az alapszakasz legnagyobb esélyesei, de ez a B csoportban nem biztos, hogy sokat jelent, láthattuk akár a tavalyi példát is erre. Mi megpróbálunk mindent megadni a szakmai stábnak és a játékosoknak is, ők pedig úgy gondolom, hogy ezt meg is hálálják, jól dolgoznak, Hencsey Tamás remek munkát végez a kezdetektől, megköveteli a figyelmet és a fegyelmet is egyaránt minden edzésen. A körülmények adottak, az anyagi helyzetünk is stabil, nyugodt légkörben folyhat a munka és mondhatom, hogy úgy készülünk, mintha A csoportos klub lennénk. A cél természetesen az élvonalba való feljutás, ezért dolgozik mindenki.”

És hogy mi hiányozhat ahhoz, hogy a Veszprémet is legyőzzék? Fodor szerint nem nagy dolgokról van szó, de nem hiszi, hogy csak a bakonyiakra kell koncentrálniuk.

„Most a Veszprém vezet, de úgy gondolom, hogy nem csak rájuk kell majd figyelni a végén. Az ellenük lejátszott meccsen talán nem voltunk elég élesek, nekik egy kicsit talán több rutinos játékosuk van, nálunk pedig döntő, hogy Eric Washington éppen hogyan teljesít, de azt gondolom, hogy a magyar játékosaink is hozzáteszik a magukét, lehet rájuk számítani. Az említett élességgel egyébként az OSE ellen most viszont nem volt gond, sőt, pont hogy nagyon éles és koncentrált volt a csapat. Szerintem erős keretek vannak több csapatnál is, nagyon kiélezett a versenyfutás, meglátjuk, hogy ki örülhet a végén, de természetesen szeretnénk, ha mi lennénk azok.”

A hétvégi Hepp Kupa négyesdöntőjében viszont nem lesz ott a MAFC, a BKG-Príma elleni vereséggel búcsúzott ettől a klub. A bajnokságban azonban komoly mérkőzések várnak a társaságra: sorozatban három városi ki-ki meccset vívnak majd Hencsey Tamás fiai, február 23-án a Budapesti Honvédhoz látogatnak, majd 27-én fogadják a Budafokot, március 2-án pedig a Vasas Akadémiát, hogy aztán a széria végén Nyíregyházán is vívjanak egy rangadót.
„Hogy nem leszünk ott a négyes döntőn, az természetesen egy csalódás, hiszen szerettük volna megnyerni. Ugyanakkor el kell ismerni, hogy azon a találkozón a BKG megvert minket, jobbak voltak, ezt el kell ismerni, mi talán az idei legrosszabb napunkat fogtuk ki. Sajnáljuk, de a bajnokságban nehéz szériánk van, most arra koncentrálunk.”

Forrás:http://kezdo5.hu

Képek: http://hunbasket.hu