MAFC-TF dobók, nyilatkozatok, szurkolói összefoglaló

MAFC – TF-BP 111-82 (28-18, 24-16, 31-22, 28-26)

MAFC: Bordács 21, Tóth 18 (+10 lepattanó), Csapai 11, Kovács 10, Herló 4/3. Cs: Polgárdy 14/3, Bősze 10, Biber 9/3, Lakits 8, Komma 6.

Garai Péter : Nagyon jó energiákkal játszottunk az egész mérkőzésen. Örülök, hogy minden játékos és minden fiatal tudott a mai mérkőzésen hozzá tenni. az alapcélunkat teljesítettük, a legjobb nyolcban vagyunk. Most már nincs igazán megállás. Megyünk tovább és próbálunk minél előrébb végezni az alapszakaszban, utána a rájátszásban pedig a maximumot nyújtani. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez.


Beák Gábor : Nagyon kemény mérkőzést játszottunk. Gratulálok a MAFC csapatának. Küzdöttek, hajtottak. Mi is egy darabig tudtuk tartani velük a lépést, de egy idő után elfáradtunk és a pontatlanságok megbosszulták önmagukat, így aztán nagy különbség lett a vége.

A Piros csoport 24. fordulójában igazi ki-ki meccsnek ígérkezett a két fővárosi klub összecsapása: a mieink a rájátszásba kerülés bebiztosításáért léptek pályára, míg a TF szintén közel kerülhetett volna a legjobb 8 közé jutáshoz egy sikerrel. Hazai részről nem vállalta a játékot a könnyebb sérüléssel bajlódó Pfandler, így fiatalposzton Herló volt a pályán a feldobásnál. Beák Gábor is változtatott, de ő taktikai okokból: legutóbbi meccsükhöz képest kikerült a kezdőből Tichov, Oroszi és Gémes is, helyettük Nagy Szabolcs, Simon és Korompai kapott lehetőséget. Úgy tűnt, hogy beválik a vendégedző merész húzása, mert pillanatok alatt 6-0-s előnybe került csapata az ex-MAFC-os Peringer vezetésével. Bordács pörgött fel leghamarabb a hazaiak közül, két kosárral és két gólpasszal jelentkezett, így a 3. percben már nálunk volt az előny (8-7). Beállt a vendégek pontkirálya, Tichov, de perceken át csak büntetőből talált be a TF-BP, míg a túloldalon Csapai, Kovács, Tóth, Biber és Polgárdy is duplát dobott, így már az első felvonásban kialakult a tízpontos különbség. A negyed végén Szántó révén újra mezőnykosarat dobtak a vendégek, de Lakitsnak még volt ideje válaszolni: 28-18 állt a táblán tíz perc játékot követően.

Tichov jegyezte a mérkőzés első hármasát, de Komma büntetői sem tévesztettek célt, majd Polgárdy is beszórt egy kintit. Szántó vezérletével 35-28-ra jöttek fel a sárga-kékek, de ezzel ellőtték a puskaporukat: 16-2-es MAFC-roham következett, számos pontszerzővel, sok egypontossal és egy nagy Csapai-zsákolással. A vendégek időkérése után Peringer és Oroszi hozta közelebb övéit, ám Bordács büntetőjével így is tekintélyes, 52-34-es hazai előnnyel mehettek pihenőre a csapatok.

A fordulás után sem változott a játék képe: Kovács tett vissza egy támadólepattanót, majd Herló dobott hármast. Bordács és Peringer különmeccse következett, egymás után 11 pontot szerzett a két center, ebből hatot a hazaiak kulcsembere. Kovács és Tóth törte meg a sorozatot, Nagy kintről, Bordács faulttal együtt talált be (68-42). Tichov szerzett gyorsan tíz pontot, Tóth Péter próbálta tartani vele a lépést. Biber a palánk alól és a hármasról is pontosan célzott, két kosara közt Komma és Csík is jegyzett egyet-egyet. Lakits és Tóth Kornél sem hibázott a büntetővonalról, így 83-56-ról kezdődött az utolsó negyed.

Bősze és Biber pontjai után harminc egység fölé nőtt a differencia, Szücs dobott triplát a túloldalon. Bősze és Polgárdy vezérletével továbbra is sikeresen támadtunk, 96-60-nál érte el maximumát a különbség. Korompai és Csík trojkáival szépítettek a vendégek, akik az indokoltnál talán keményebben védekeztek, így feszültté vált a hangulat pályán és lelátón egyaránt. Polgárdy és az TF-kispad is technikait kapott, de ez már nem változtatott a lényegen. Bősze állította be a végeredményt egy gól jó plusz egyes akcióval, így fölényes, 111-82-es győzelemmel jutott a rájátszásba a MAFC. 

Remek csapatteljesítményt nyújtott a piros-fekete gárda, hiszen mind a tíz pályára lépő játékosunk feliratkozott a pontszerzők közé, hatan a 10 dobott pontot is elérték. A játékpercek is egyenletesen oszlottak el, mindenki több, mint egy negyednyi időt tölthetett a pályán, a kezdőcsapat tagjai is bőven tudtak pihenni. Szinte csak a hárompontosok értékesítésével volt problémájuk a fehérmezeseknek, de ezt felismerve nem is igazán erőltették a játékelemet. A túloldalon nem volt igazi vezér, Tichov magához képest gyengén dobott, Peringert pedig felőrölték magasembereink – az első három percet leszámítva nem volt esélyük a vendégeknek.

Ezzel a sikerrel behozhatatlan lett a mieink előnye a 8-9. helyen álló TF-Óbuda kettőssel szemben, így csapatunk biztosan legalább 7. helyről kezdheti a playoffot. A Veszprém ráadásul vereséget szenvedett, így már a 6. helyen áll Garai Péter csapata a tabellán. Egy-egy helyezést léphetünk még előre és hátra is, üldözőnk a velünk azonos mérlegű veszprémi csapat, mi pedig a Vasast érhetjük utol, de ehhez csapatunk két győzelme mellett a rivális két veresége is szükséges. Jövő szombaton a 2. helyét védő Jászberény otthonában játszunk rangadót, majd zárásként az osztályozót elkerülni igyekvő Nagykőrös látogat a Gabányiba. Hajrá, MAFC!