NB I/B, Piros-csoport, 22. forduló

TF-BP – MAFC 68-82 (19-17, 18-26, 17-22, 14-17)

TF: Dancsecs 21/15, Simon 9/9, Oroszi 2, Nagy 12/6, Anda 8. Cs: Vágvölgyi 8/3, Szántó 5, Csikós 3/3, Várbíró -.

MAFC: Tóth 6, Pintér 6/3, Buzás 8, Bordács 10, Pápai 7. Cs: Polgárdy 17/6, Komma 13/3, Misek 7, Biber 5, Lewis 3, Matejovics -, Herló -.

Beák Gábor: Ez a MAFC egy nagyon jó csapat. Voltak periódusok, amikor kézben tartottuk a dolgot, de 1-2 dolog megbosszulta magát, és kaptunk belőle indításokat, pont erre készültünk, tudatosan lassítottuk a játékot.. Az első pár helyen vannak, mi méltón helytálltunk. Viszont az eladott labdák, és a támadólepattanók elgondolkodtatók. Ha ezekben tudtunk volna javulni ezen a mérkőzésen, 10 ponton belül lettünk volna, az pedig szép teljesítmény, és egy más szituáció. Vannak hiányzóink is, de ettől függetlenül úgy gondolom, példásan helytálltunk ezen a mérkőzésen.

Lakits András: Összességében a győzelemmel elégedett vagyok, mert nyerni szerettünk volna. A mutatott játékkal kevésbé, messze voltunk attól, amit mi tudunk sebességben, agresszivitásban, mindenben. Azt gondolom, alulmúltuk az elmúlt időszak teljesítményét. Annak örülök, hogy ilyen játékkal is tudtunk nyerni. Talán a szokatlan késői időpontnak is betudható, hogy ilyen álmosak, enerváltak voltunk. Ennél mi sokkal agresszívabbak, gyorsabbak vagyunk, e miatt nem vagyok elégedett, de összességében a győzelemmel annak kell lennünk.

Felnőttcsapatunk számára a válogatott szünetben sem volt megállás, a TF-BP ideiglenes otthonában, a Ludovika Arénában volt jelenésük a fiúknak. Talán a szokatlan időpontnak (20:30) is betudható, hogy álmosan kezdtek a csapatok, Bordács gyötört be egy duplát, amire Dancsecs felelt kintről. Pintér és Bordács révén visszavettük a vezetést, ám a hazaiak irányítója újabb triplát küldött a helyére. Pápai szerezte meg első kosarát, akárcsak a túloldalon Nagy, Dancsecs pedig a harmadik távoliját is bedobta (11-11). Buzás vezérletével egy 6-0-s MAFC-roham következett, ám ezt követően már csak a hazaiak találtak be a negyedben: Simon is kintről célzott pontosan, Dancsecs pedig negyedik trojkáját követően egy középtávoliba is beleállt, tíz perc után a sárga-kékeknél volt az előny (19-17).

A második játékrészre Lewis Chesterrel a soraiban tért vissza csapatunk, a fiatal irányító 8-as számmal a hátán debütált csapatunkban. Ez sem zavarta meg a házigazdákat, akik ezen időszakban meg sem próbálták bejuttatni a labdát a palánk alá a Kelenföldi hiányában többnyire egyedül küzdő Andának, Dancsecs és Simon is újabb hármassal jelentkezett (27-21). Ekkor azonban új igazolásunk megszerezte első MAFC-os kosarát egy szép gól jó plusz egyes akció formájában, majd Polgárdy fejezett be pontosan két támadást, 29-29-nél utolértük ellenfelünket. Periméter védekezésünkbe azonban ismét hiba csúszott, amit ezúttal Nagy és Csikós büntetett, a 15. percben aztán Polgády révén végre mi is betaláltunk távolról, Oroszi ziccere után mégis Lakits kért időt (34-31). Az eligazítást követően Misek állt a mieink élére, egymás után kétszer szerzett labdát, majd egy sportszerűtlen faultot is kiharcolt, visszavettük a vezetést. A negyed hajrája szintén a miénk volt, Pintér beemelt egy saroktriplát, Pápai centergóljával alakult ki a 37-43-as félidei állás.

Anda és Pápai gólváltásával indult a második félidő, Simon hármasa után büntetőkkel növeltük az előnyt. A padról beálló Biber vitt új lendületet a feketemezesek játékába, faulttal együtt tett vissza egy támadólepattanót, ezzel a mérkőzés során először alakult ki kétszámjegyű különbség (45-55). Polgárdy célzott pontosan kintről, egy 6-0-s TF-futást követően Komma is elvállalt egy hárompontost. Szántó próbálta zárkóztatni övéit, Tóth tört be szépen, 54-65-ös előnyből várhattuk a záró felvonást.

A Vágvölgyi-Szántó kettős vezetésével próbáltak visszajönni a Tehetséges Fiatalok, de Komma tarthatatlan volt a festékben ezekben a percekben, Polgárdy pedig mindenhol ott volt, kettejük játékára építve őriztük vezetésünket, a 37. percben, 62-78-nál eldőlni látszottak a lényegi kérdések. A hajrában ismét értékes perceket tölthetett a pályán Lewis, illetve Herló és Matejovics is lehetőséget kapott, végül 68-82 arányban bizonyultunk jobbnak a TF-nél. A mérkőzés visszanézhető az alábbi linken: https://www.youtube.com/live/5M5ZsnoGu-U?feature=share .

Az elmúlt hetek jó formája után szombat este nem a legszebb arcát mutatta a Lakits-legénység, többnyire enerváltan mozogtak az újbudaiak, csak rövidebb periódusokra sikerült igazán felpörögni. A legfontosabb célt azonban sikerült teljesíteni, alapszakaszbeli 17. győzelmünknek örülhetett a közel százfős vendégtábor, emmellett Cheti debütálása, illetve Polgárdy és Komma második félidei teljesítménye is bizakodásra adhat okot. Kéthetes szünet következik a mieinknek, folytatás március 11-én, szombaton, hazai pályán, a Nagykőrös ellen.

Hajrá, MAFC!

Fotó: MKOSZ/TF-BP