Salgótarjánban folytatja bajnoki szereplését felnőttcsapatunk, a 11. fordulóban, szombaton 18 órától a 3-7-es mérleggel a 11. helyen álló SKSE ellen játszanak a fiúk. Bár nem indult jól a szezon, az előző öt piros-csoportos meccsünket megnyertük, így megerősítettük helyünket az élmezőnyben – nem lehet más a célunk, mint az, hogy Nógrád vármegyéből is elhozzuk a két pontot!

Aktuális ellenfelünk, a Salgótarjáni KSE is azon jelenleg a B-csoportban szereplő csapatok közé tartozik, amelyek rendelkeznek élvonalbeli múlttal: a piros-feketék 2009 és 2011 között két szezont töltöttek el a legmagasabb osztályban – a MAFC ezen időszakban a másodosztályban szerepelt, így nem találkoztak egymással a felek az NB I. A-ban. A kiesést követően a ’11/12-es szezonban rögtön megnyerték a másodosztályt a tarjániak (ezt a bravúrt azóta sem tudta megismételni senki, a tavalyi PVSK állt hozzá a legközelebb), ám nem éltek A-csoportos indulási jogukkal. Amikor a szövetség a második vonal kelet-nyugati felosztásáról áttért a jelenlegire, a karancsaljiak a Zöld-csoportba kerültek, de 2019-ben a Baja mögött ezüstérmesként kivívták a feljutást, és azóta is a Pirosban szerepelnek. A közelmúltban egyik kedvenc ellenfelünknek számít a Salgótarján: az utóbbi években lejátszott hét tétmérkőzésből hatot megnyertünk ellenünk, csak 2020 őszén, a covid-járvány idején, foghíjas kerettel maradtunk alul az egykori bányászvárosban. Legutóbb idén januárban találkoztunk a Dániel-legénységgel, akkor 93-84-re győztünk idegenben.

A nógrádiak az előző kiírás alapszakaszának utolsó fordulójában bukták el a felsőházi rájátszásba jutást egy fóti vereséggel, végül a 11. helyen zártak. Dániel Péter vezetőedző szerződést hosszabbított, ám a játékoskeret gyakorlatilag kicserélődött, Ceglédre távozott a mezőnyposzton meghatározó Herendic-Dragasevics kettős, de a magasemberek közül is több meghatározó játékos eligazolt. Visszatért viszont szülőhazájából a macedón-magyar irányító, Valentino Karanfilovszki, illetve aláírt a  legutóbb Olaszországban légióskodó rutinos center, Lajsz Gergely,  Nagykőrösről Váits Olivér, Ceglédről Kalassai Martin, Óbudáról Ormai Botond érkezett.

A beszterceiek mestere a szezon kezdete előtt elmondta, hogy nyáron hosszútávú építkezésbe kezdett a klub, a most zajló idényben a biztos bennmaradás, azaz az alapszakasz végén az első tíz közé kerülés a cél. Tanítványai egyelőre ennek megfelelően teljesítenek, tíz forduló után három győzelem áll a nevük mellett, amellyel jelenleg ugyan csupán a 11. helyen állnak a tabellán, de a 8. DEAC U23 is ugyanilyen mérleggel rendelkezik. Múlt pénteken rendkívül fájó vereséget szenvedtek Fóton: közel harminc percen át vezettek, és 65-60-as előnyből kezdhették a végjátékot, ám több pontot már nem szereztek, miközben nyolcat kaptak, így fordítottak a Megyeri Tigrisek. Aktuális ellenfelünk ezzel együtt is jobban teljesít idegenben, mint otthon, négy bajnokiból csak a Kaszások ellen született hazai siker a Városi Sportcsarnokban. A piros-feketék legjobb dobója idáig Váits Olivér, aki a padról beszállva átlagol 14,7 pontot és 20,9 VAL-t. Az előkészítésben meccsenként kereken 5 gólpasszal Karanfilovszki, lepattanózásban átlagosan 6,6-tal Lajsz jár élen.

„Nem volt zökkenőmentes a hetünk, mert egy betegséghullám ment át a csapaton, ettől függetlenül igyekeztünk tisztességesen felkészülni a Salgótarjánból is – nyilatkozta kapitányunk, Misek Levente. A győzelem kulcsa az lesz, hogy az ellenfél távoli dobásait minimalizáljuk, támadásban pedig azt az arcunkat mutassunk, amit az utóbbi meccseken.”

Bizakodva várhatjuk tehát csapatunk következő mérkőzését, amelyet szombaton 18:00-tól élőben közvetít YouTube-csatornáján a hazai klubot üzemeltető Sport Salgó Kft:https://www.youtube.com/live/CJNTfwmOUzs?si=akM31cxTijvRj9IL .