NB I/B, Piros-csoport, 16. forduló

MAFC – BKG-Prima 101-84 (27-15, 22-21, 25-25, 27-23)

MAFC: Tóth P. 20/12, Pintér 9/6, Buzás 10/3, Bordács 20 (+13 lepattanó), Komma 9. Cs: Polgárdy 13/6, Csapai 7/3, Matejovics 7, Misek 6, Maly -, Tóth V. -, Tökölyi -.

BKG: Nagy Be. 11/6, Nagy Bo. 35/12 (+10 gólpassz), Plézer 14/6, Galambos 3, Lilaj 12. Cs: Halász 4, Szeleczki 2, Sándor 2, Karakó 1, Petrovics -.

Lakits András: Gratulálok a csapatnak a győzelemhez. A támadójátékunk nagyon jól működött. A védekezésünkön még van mit szigorítani. Szerintem már léptünk előre a múlt héthez képest, de a hétközi Hepp Kupa mérkőzéshez képest mindenképpen. Örülök, hogy hazai pályán tudtuk folytatni a sorozatunkat. Megyünk tovább. Jönnek az egyre nehezebb meccseink. Igyekszünk a lehető legtöbbet begyűjteni belőlük. A BKG-nak pedig sok sikert kívánok a folytatáshoz.


Dr. Nagy Ágoston: Sajnos a lepattanózásunk nagyon gyengén sikerült, huszonkettővel kaptunk ki. Ez köszönhető annak is, hogy a három belső emberünk kipontozódott kb. huszonöt perc játékidő után. Talán ez nem volt annyira egyenlően megítélve mind a két oldalra. De hát ez van. Ezzel kell együtt élnünk. Ha ez kicsit másként történik és nem kapunk annyi faultot az elzárásokért meg a palánk alatt – mint amennyit kaptunk- akkor kicsit másként alakult volna a lepattanózás és akkor nem alakult volna ki egy olyan különbség, ami talán több, mint a valóság.

Közel egy hónap szünet után játszott ismét tétmeccset a Gabányiban a MAFC felnőttcsapata, a BKG elleni rangadó volt a mieink első hazai mérkőzése az új esztendőben. A salgótarjáni bajnokihoz képest egy helyen változott a kezdőnk, Pintér váltotta Malyt fiatalposzton. Nagy lendülettel kezdünk a találkozót, Bordács ziccert dobott, Pintér pedig egy remek saroktriplát értékesített. Válaszul Nagy Botond is beemelt egy hármast, ám ekkor Buzás szerzett zsinórban hat pontot (11-3). Plézer vezérletével gyorsan egy duplányira zárkóztak vissza a Kosok, óriási harc dúlt a palánkok alatt, magasembereink révén sikerült ismét ellépnünk egy kicsit. A negyed hajrájában Polgárdy és Csapai is bevágott egy-egy hármast, míg a túloldalon kimaradtak a dobások, így tíz perc után már kétszámjegyű előnyben voltak a mieink (27-15).

Rossz kísérletekkel indult a második felvonás, Misek egy középtávolival,  Matejovics két büntetővel iratkozott fel a pontszerzők közé, Komma közelijével már 36-19-re vezettünk. A Nagy-fivérek álltak csapatuk élére, Botond remekül mozgatta társait, Benedek két távolit is a helyére küldött, de Tóth vezérletével szemet gyönyörködtető támadásokkal tartottuk tíz ponton kívül a BKG-t. Bár egy kicsit pontosabb befejezésekkel még nagyobb lehetett volna a különbség, egy pillanatig sem forgott veszélyben vezetésünk, Nagy Benedek dudaszóra behulló középtávolijával alakult ki a 49-36-os félidei eredmény.

A fordulás után Pintér kezdte a pontgyártást egy trojkával, válaszul két hármast is kaptunk, de a festékben a Bordács-Komma kettős dominált. Szeleczki visszatett támadólepattanójával tízen belülre zárkóztak a vendégek a negyed derekán (57-48), MAFC-időkérés után Bordács zsákolt be egy lecsorgó labdát, Tóth pedig egy távolival nyugtatta meg a hazai szurkolókat. Bordács ismét második esélyből talált be, Szeleczki kipontozódott, Tóth a sarokból és nagyon messziről is beemelt egy-egy hárompontost, a túloldalon a Nagy-fivérek büntetőztek jól, majd Komma és Nagy Ágoston gólváltása zárta a negyedet (74-61).

Lilaj próbálta felzárkóztatni övéit a záró felvonás elején, de a betörésből és kintről is eredményes Polgárdy vezérletével visszavertük a rohamokat, ráadásul a vendégeknél Galambos, majd Lilaj is begyűjtötte ötödik személyi hibáját. Kiválásuk megkönnyítette Bordács dolgát a palánk alatt, Matejovics is jól szállt vissza a mérkőzésbe, Nagy Botond viszont megállíthatatlan volt ezekben a percekben. A végjátékban már csak a különbség volt a kérdés, Pintér szerezte a 100. hazai pontot, majd ő állította be a 101-84-es végeredményt is.

A mérkőzés visszanézhető az alábbi linken: https://youtu.be/akLNOdiPTEo .

Száz dobott pont fölött zárva aratott rajt-cél győzelmet a Lakits-legénység, negyedet sem veszítettek a mieink. Magasposzton minden tekintetben hatékonyabbak voltak a műegyetemisták, a fontos pillanatokban kintről is pontosan céloztak a fiúk. Hiányérzetünk elsősorban a védekezéssel kapcsolatban lehet, a bajnokság legeredményesebb játékosa, Nagy Botond ismét megszórta magát, de a többiek limitálásával és a végig hatékony támadójátékkal sikerült ellensúlyozni a BKG kapitányának remeklését. Csapatunk 12-4-es mérleggel őrzi 4. helyét a tabellán, folytatás vasárnap, Fóton.

Hajrá, MAFC!

Fotó: MAFC/ Girgász Benedek