Közel egy évtized után játszik hazai bajnokit listavezetőként a MAFC: legutóbb 2014 tavaszán, az NB I. B Keleti csoportjában állt az élen Lakits Andrással és Misek Leventével felálló csapatunk. A Piros-csoport 19. fordulójában, szombaton 17:30-kor a 7-11-es mérleggel 8. helyezett Cegléd ellen azonban végre ismét úgy futhatnak ki a pályára játékosaink, hogy klubunk nevével kezdődik a táblázat – ez több, mint három hónapja tartó veretlenségi sorozatunknak köszönhető, ami éppen a sárga-kékek otthonában indult októberben, de nagyon bízunk benne, hogy nem ellenük fog véget érni.

A Ceglédi KE történetének csupán a második piros-csoportos szezonja a jelenlegi, mindössze négy tétmérkőzést játszottunk idáig ellenük. Az első találkozás alkalmával, egy 2020-as Hepp Kupa-negyeddöntőben meglepetésre 83-67-es vereséget szenvedtünk az akkor még zöld-csoportos rivális otthonában. Az előző kiírásban már egy osztályban szerepelt a két gárda, idegenben 101-93-ra nyertünk, ám Újbudán ismét borították a papírformát a Pest vármegyeiek (83-95). A már említett tavaly őszi bajnokira már szívesebben emlékszünk, Polgárdy vezérletével kiütöttük a hazaiakat a Gál József Sportcsarnokban, Siska János állásába került a nagy különbségű fiaskó (64-90).

A ceglédiek tavaly abszolút újoncként huszáros hajrával bejutottak a felsőházi rájátszásba, ott viszont már nem nyertek párharcot. A holtszezonban birtokba vehették gyönyörűen felújított otthonukat, ezzel párhuzamosan merészebb célokat tűztek ki maguk elé – teljes joggal, kiszen többek között Csorvási, Herendic, Dragasevics, Orgona és a november óta már a Vasast erősítő Olasz is az első ötbe igyekvő együttest választotta. A veretlen felkészülést azonban pocsék bajnoki rajt követte: hat forduló után mindössze egy sikerrel álltak, ráadásul azt is egy vitatható utolsó másodperces szabálytalanságnak és két jó Dragasevics-büntetőnek köszönhették. Siska János távozása után megbízott edzőpárossal szenvedtek újabb vereséget a Vasas otthonában, a pécsi Akadémiáról érkezett Sértő Ádámnak 1-6-os mutatóval vette át a CKE irányítását. A fiatal szakember érkezésével elindultak felfelé a táblázaton, emellett a HK-ban is négy közé jutottak a sárga-kékek, de az előző két bajnokijukat elvesztették a BKG (80-71), illetve a Fót ellen (76-96), így nagyot kell még csatázniuk a negyeddöntőért, jelenleg 7 győzelemmel és 11 vereséggel a 8. helyen állnak.

Aktuális ellenfelünk keretében már-már túl sok a potenciális kulcsember, a labdaigényes játékos, talán ennek tudható be, hogy a teljes idényt vizsgálva nincs igazán konzisztens vezéregyéniségük. Az új esztendőben viszont hárman sem zártak még tíz pont alatt bajnokit: Csorvási Milán a mezőny legrutinosabb centere 463 élvonalbeli fellépéssel a háta mögött, Csaba György atletikus és kintről is veszélyes magasbedobó, Velkey János pedig a Sértő-legénység elsőszámú tripladobója, de természetesen nem csak rájuk kell majd odafigyelniük a fiúknak védekezésben, például az ex-salgótarjáni Herendic-Dragasevics kettős mindkét tagja szintén képes lehet megszórni magát.

A múlt szombati budai derbi egyik hőse Buzás Bence volt, aki rossz megoldásokkal kezdte a mérkőzést, de fokozatosan feljavult, a záró felvonásban pedig két kulcsfontosságú hárompontost dobott. „Sokat kivett belőlünk a Vasas elleni küzdelem, egy igazán nehéz, fizikális mérkőzést sikerült megnyernünk, aminek köszönhetően a tabella élére kerültünk. Azt gondolom, a hangulatra eddig sem lehetett panasz, de ennek kifejezetten örül mindenki és egyfajta plusz motivációt ad, hogy meg is tudjuk tartani ezt a helyet. Nem lesz könnyű dolgunk szombaton, mert egy kiszámíthatatlan Cegléd érkezik hozzánk, éppen ezért igyekszünk a lehető legjobban felkészülni belőlük” – nyilatkozta 7-esünk.

Nem szabad elbízni magunkat a tabella láttán, a CKE a Sport11-ben és Pécsett is sokáig vezetett és közel állt a bravúrhoz. Mind a pályán, mind a lelátón a múlt hétvégén nyújtott teljesítményre lesz szükség ahhoz, hogy tovább nyújtsuk nyerő szériánkat – töltsük meg a Gabányit!