November 2-án, szerdán a szokásosnál későbbi időpontban, 19:30-tól az Óbudai Kaszásokat fogadjuk a Piros-csoport 7. fordulójában.

A hibátlanul abszolvált első négy mérkőzés után egymás után két vereséget szenvedett csapatunk a bajnokságban, a DEAC U23 után múlt szombaton a JKSE ellen maradtunk alul itthon (63-83), elveszítve ezzel hazai veretlenségünket. Aktuális ellenfelünk 2 győzelemmel és 4 vereséggel a 10. helyen áll a tabellán. Az óbudaiak Vasas elleni vereséggel kezdtek, majd Veszprémben megszerezték első győzelmüket, ám az SKSE és a BKG ellen újabb két vereség következett, Fóton sikerült javítaniuk. Az előző játéknapon a DEAC U23-at fogadták, ahol egy végletekig kiélezett, hosszabbításba torkolló találkozón maradtak alul 76-81 arányban.

A Kaszások közösségi oldala alapján a sárga-feketék a MAFC-cal játszották a legtöbb NB I/B-s meccset a fővárosi ellenfelek közül. A felek kereken 30 egymás elleni bajnokinál járnak, az örökmérleg 21-9 a mi javunkra. A Gabányiban különösen eredményes mindenkori csapatunk az Óbuda ellen, hiszen mindössze egyszer győzött itt a vendégcsapat – ez 14 hazai diadalt jelent. Jóval kiegyenlítettebb képet mutat a párharcról az elmúlt szezon: ősszel hosszabbítás után 83-80 arányban kikaptunk a Rádl árok utcában, a kudarc a második Hencsey-éra végét jelentette. Februárban aztán itthon sikerült visszavágni, 88-79-re nyertünk egy szoros meccsen, Tóth és Bordács extrájával.

A feljutásukat követő első évet a 11. helyen záró III. kerületiek alaposan átalakultak az átigazolási időszakban, csak Czura, Bartos és Kalassai hosszabbított a tavalyi alapemberek közül. Az Irán szövetségi kapitányává kinevezett korábbi MAFC-játékost és -edzőt, Armaghani Saeed-et másodedzője, a fiatal Takács Bálint váltotta a vezetőedzői poszton. Elsősorban a külső sort próbálták megerősíteni, így Óbudára tette át székhelyét három, B-csoportos szinten meghatározó hátvéd is: Tichov a TF-től, Boros a Vasastól, Farkas a PVSK-tól igazolt át. 3-4-es posztra Armaghani, centerbe Láncos, fiatalposztra többek között Lőrincze érkezett – mindhárman éveken át játszottak a MAFC Kosársuli színeiben, ahogy Bartos is. Fontos strukturális változás még, hogy Peruncsics és Karavdics után idén légiós nélkül kezdték a bajnokságot.

A sárga-feketéket sem kerülték el idén a sérülések, sőt, gyakran nem is tudták vállalni a játékot a sérültek, vasárnap három óbudai kulcsember, Tichov, Czura és Láncos sem volt bevethető. Alapjátékuk ettől még nem változott: erősségük a masszív védekezés (minden ellenfelüket 90 pont alatt tartották idáig), támadásban pedig próbálják jó kinti dobóik adottságait kiaknázni, különösen elsőszámú centerük hiányában. A DEAC ellen mezőnykísérleteik közel fele hárompontos volt, tíz alkalommal be is találtak kintről, a 24 pontos Farkas öt, a 23-ig jutó Boros három triplát dobott be. Pontátlag alapján is ők a Kaszások legveszélyesebb játékosai, az új csapatában is univerzálisan játszó Armaghani mellett, ők hárman átlagolnak kétszámjegyűt az elmúlt hetekben sérült Tichovon kívül. Nem kérdés tehát, hogy veszélyes ellenfél érkezik csarnokunkba, ugyanakkor Láncos Krisztiánon kívül nincs vérbeli centerük, így magassági fölényünk jó alap lehet a győzelemhez. Ehhez viszont a taktikai elemek mellett harcosságban, koncentrációban is javulni kell a JKSE elleni teljesítményhez képest. Fontos lesz, hogy támadásban melyik arcát mutatja a csapat, a legutóbbi két bajnokin mindössze 60,5 dobott pont jutott egy mérkőzésre az első négy 98-as átlagával szemben.

Szerdán 19:30-kor tehát az Óbudai Kaszások ellen, itthon próbáljuk megszerezni ötödik győzelmünket. A vereségeket követően különösen nagy szükségünk van a szurkolói támogatásra.

Hajrá, MAFC!