A héten újabb két hazai mérkőzést szerepel az Újbuda MAFC bajnoki programjában. Szerdán 18 órától a válogatott szünet idejéről elhalasztott, TF-Budapest elleni mérkőzést pótolják a fiúk a Gabányiban. A Tehetséges Fiatalok múlt szombaton hatmeccses nyeretlenségi sorozatot zártak le Cegléden egy egypontos sikerrel (88-89), ezzel feljöttek a 8. helyre a tabellán, mérlegük 9 győzelem és 13 vereség. A papírforma természetesen ezúttal is mellettünk szól, de az elmúlt hetekben mutatottnál eredményesebb támadójátékra lesz szükség ahhoz, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés.

Az elmúlt évtizedben tíz tétmérkőzést játszottunk a kétszer egy szezonnyi élvonalbeli múlttal rendelkező TF-fel, ebből nyolcat megnyertünk. A Gabányiban ötből négy a mérlegünk, még a csonkaszezonban arattak meglepő győzelmet otthonunkban a Tehetséges Fiatalok. Tavaly novemberben, a Ludovika Arénában is közel álltak ehhez, de az utolsó szó Polgárdy Ádám révén a miénk volt az őrült mérkőzésen (100-101). Pár héttel később nagyon simán ejtettük ki őket a Hepp Kupából a Hauszmann utcában (102-69). E két eredmény jól jellemzi a Beák-tanítványok szezonját: ha jó napot fognak ki, bárkire veszélyesek lehetnek, ellenkező esetben nagy különbségű vereségbe is belefuthatnak.

A TF-Budapest alapkoncepciója évek óta változatlan, a vezetőedzői pozíciót immár negyedik éve a klub emblematikus alakja, Beák Gábor tölti be. A holtszezonban szerződést hosszabbított a három legjobb dobó, Dancsecs András, Kelenföldi Domonkos és Anda Dávid, illetve az elsőszámú irányító, Szántó Dániel, emellett két év A-csoportos tapasztalatszerzés után visszatért Paksról a sokoldalú bedobó, Karosi Gergely. A felsorolt öt játékosra épül a TF taktikája, közülük bárki képes előlépni nyerőemberré, viszont a többiektől ritkán érkezik extra egyéni teljesítmény. A sárga-kékek gyors, fiatalos kosárlabdát játszanak, a 18,1-es átlaggal házi pontkirály Dancsecs és Karosi sokat próbálkozik a periméterről, a klasszikus centert játszó Anda és a távolról is veszélyes Kelenföldi jól kiegészíti egymást magasposzton, Szántó pedig a csapat motorja.

Fiatal játékmesterünk, Kovács Levente szerint a Jászberény elleninél pontosabb triplázásra lesz szükség a győzelemhez. „A legfontosabb, hogy a gyenge távoli dobószázalékunk ellenére sikerült behúznunk az előző mérkőzést, így továbbra is versenyben vagyunk az alapszakasz megnyeréséért. A TF-et jól ismerjük, az idei szezonban már harmadszor fogunk találkozni. Az eddigi két talalkozó alapján egy gyors, fizikális meccsre számítok, ahol kulcsfontosságúak lehetnek a kinti dobásaink.”

Szerda este újabb lépést tehetünk afelé, hogy jövő csütörtökön az első kiemelésért játszhassunk Pécsett – ha a fiúk a TF, majd szombaton a Salgótarján ellen sem hibáznak, akkor a reguláris szezon utolsó játéknapja előtt az a csapat fog az élen állni, amelyik megnyeri a pécsi csúcsrangadót. U20-asaink a JKSE legyőzésével két lépésre kerültek az országos döntőtől, melyek közül a papírforma alapján a TF elleni lesz a nehezebb – a találkozó a felnőttek mérkőzését követően, 20:15-től kerül megrendezésre.