Február 4-én, szombaton 17 órától a tavalyi ezüstérmes JKSE otthonában lép pályára Lakits András együttese a bajnokság 19. fordulójában.

Hibátlan januári szereplésének köszönhetően a téli szünet óta néggyel gyarapította győzelmei számát felnőttcsapatunk, a műegyetemisták 14-4-es mérleggel immár másodikak a tabellán. A Jászberény teljesítménye egyelőre valamelyest elmarad a tavalyitól, de továbbra is számolni kell Miljan Rakics tanítványaival, akik 10-7-es mutatóval a 6. helyen állnak.

A múlt heti, DEAC elleni siker után ismét olyan riválissal találkozunk, akiktől kikaptunk ősszel: a jászsági alakulat volt az eddigi egyetlen ellenfél, amely győzelemmel távozott a Gabányiból, ráadásul meglehetősen simán, minden negyedet megnyerve, 63-83 arányban diadalmaskodtak. Tavaly a B-csoportban, korábban az élvonal alsóházában is nagy csatákat vívtunk a kék-fehérekkel, az elmúlt évtizedben kilenc bajnokiból csak kettőt nyertek meg a piros-feketék a Jászfővárosban.

A mieink legyőzése óta többször is változott a berényiek kerete, először váratlanul távozott kulcsemberük, Velkey János, aki Ceglédre igazolt. Pótlására Dunai Zétény érkezett, az U20-as irányító egyelőre beváltja a hozzá fűzött reményeket. Nem sokkal később újabb jelentős erősítésre szánta el magát a vezetőség, Ivosev Tamás is csatlakozott a kerethez. A szerb-magyar magasember remekül kamatoztatja rutinját a palánk alatt, ő átlagolja a legtöbb pontot a kék-fehérek közül, közel 16-ot.

A jászsági együttes már a Gabányiban is megmutatta erősségeit, a személyi változásokkal pedig még fizikálisabbá vált a gárda. Hazai pályán mindössze két vereségük van, a PVSK és a Vasas is Ivosev érkezése előtt tudott nyerni a Bercsényiben. Idén három bajnokit játszottak, a Megyeri Tigrisek és a Cegléd ellen magabiztosan győztek, a Vasút otthonában kikaptak. A meghatározó Ivosev-Olasz duó mellett a hátvédsorban is vannak veszélyes dobóik, leginkább talán Kucsorára kell majd figyelniük a fővárosiaknak.

Nagy feladat vár tehát szombaton 17:00-tól felnőttcsapatunkra, de előkelő helyezésünk megtartásához az ilyen túrákat is sikerrel kell abszolválnunk. Az otthonról szurkolók az alábbi linken követhetik majd élőben a mérkőzést: https://www.facebook.com/jaszberenyi.kse .

Hajrá, MAFC!