CKE-MAFC dobók, nyilatkozatok, összefoglaló

NB I/B, Piros-csoport, 12. forduló

Ceglédi KE – MAFC 93-101 (23-25, 28-29, 17-16, 25-31)

CKE: Tóth B. 5, Velkey 18, Csaba 16/3, Kalassai 3/3, Kovács 15. Cs: Erdei 17/6, Csákvári 3/3, Glen 16/9, Tóth Z. 7/3, Lógár 3/3.

MAFC: Tóth 26/15, Pintér -, Buzás 15, Bordács 14 (+15 lepattanó), Csapai 11. Cs: Polgárdy 14, Biber 9, Komma 2, Misek 8, Maly 2, Bősze -, Herló -.

Siska János: Gratulálunk a MAFC-nak, ma jobbak voltak! Egyben gratulálok a saját csapatunknak is, a fiúk mindent megtettek a győzelemért. A sajnálatos 23-38-as büntető arány sok mindenre rámutat! Sok sikert kívánunk a MAFC együttesének!


Lakits András: Gratulálok a csapatunknak a győzelemhez! Ma este újra láthattuk Peti (Tóth Péter) klasszisát, mert amikor a legfontosabb volt, akkor tudott előre lépni és a hátára venni a csapatot. Úgy érzem, a meccs akkor fordult a javunkra, amikor kicsit szigorítottunk a védekezésen. Még kilencvenhárom kapott pont ellenére is lehet azt mondani, hogy volt egy öt perc, amikor igazán jól védekeztünk. A maradék harmincötben nagyon nem úgy működött a védelmünk, ahogy az ránk jellemző. Voltak olyan hibák, amelyeket korábban nem követtünk el, legalább is nem ennyiszer. Ilyenek az eladott labdáink, vagy a megengedett támadó lepattanók. Örülök, hogy a végére csapatként sikerült fellépnünk és megszerezni ezt értékes győzelmet, hiszen a Cegléd hazai pályán nagyon erős. Sok sikert kívánunk nekik a folytatásra!


Csaba György: Az első félidőben nagyon jó ritmusban játszottunk, ez sajnos a vitatható labdák miatt eltört. A második félidőben a MAFC legjobbját, Tóth Petit, nem a megbeszéltek szerint védtük, hárompontosai kíméletlenül betaláltak. Egy igazán férfias és játékosok között sportszerű meccsen megérdemelten nyertek vendégeink! Szívből gratulálunk a MAFC-nak!


Tóth Péter: Gratulálunk a Ceglédnek, nekik köszönhetően is játszottunk egy nagyon jó, fordulatos, gólgazdag mérkőzést! Tele volt érzelmekkel a játék, mindkét csapat nagyon akarta a ma esti győzelmet. Mi nem úgy játszottunk, ahogy szoktunk, talán egy kicsit lassabban, meglehet, ez az oka, hogy nem tudtunk jobban teljesíteni és hamarabb eldönteni a meccset. Szerencsére a végén jobb védekezéssel és jól kiválasztott dobásokkal meg tudtuk nyerni a találkozót.

Zsinórban három bajnoki győzelem után látogatott felnőttcsapatunk a hazai pályán rendívül veszélyes CKE-hez. A ceglédiek az elmúlt fordulókkal ellentétben ezúttal nem nevezték a meccskeretbe a szlovén magasembert, Karavdicsot, debütált viszont csapatukban az 1-2-es poszton bevethető, amerikai Glen Burns – minden bizonnyal légióst cseréltek a sárga-kékek. Jól kezdtünk, Tóth közelije után Bordács két büntetője is pontos volt, Csapai is megszerezte első kosarát, Velkey révén zárkóztak a ceglédiek (4-6). Buzás egypontosaira Kovács válaszolt közelről, Tóth jelentkezett egy 2+1-gyel, Kalassai szerezte a találkozó első tripláját. Velkey négy pontjával már a hazaiak jártak előrébb, Bordács egyenlített, Tóth vette vissza a vezetést távolról (13-16). Állandósult az adok-kapok, mindkét csapat a palánk alatt próbálta befejezni támadásait, Komma és Maly kosara után már 19-25 állt a táblán, ám a negyed utolsó percében csak a fehérmezesek találtak be (23-25).

Polgárdy duplájával indult a második felvonás, zsinórban két tripla érkezett a hazaiaktól, ezzel fordítottak is (29-27). Misek egyenlített a büntetővonalról, de Erdei két kettese után Glen Burns is megszerezte első magyarországi kosarát, rögtön egy tripla formájában. Ezúttal is csapatkapitányunk talált be, Csaba büntetőivel azonban már 38-31-es előnyben voltak a Pest megyeiek. Polgárdy sem hibázta el a szabaddobásait, Maly gyönyörű sapkát osztott ki Burnsek, de továbbra sem voltak pontosak a támadásaink, viszont két technikai és egy személyi hiba miatt zsinórban négy szabaddobáshoz jutottunk, ezzel sikerült 39-38-ra zárkózni. A Cegléd is egypontosokkal növelte pontjai számát, hosszú idő után Biber fejezett be pontosan egy vendég akciót, viszont triplát kaptunk az ellentámadásból (44-40). Bordács egy gyorsindítást, Polgárdy egy támadólepattanót váltott pontokra, egyenlítettünk. Tóth Zoltán büntetőivel visszavette a vezetést a CKE, de 8-0-s MAFC roham következett: Tóth két villanása közt Polgárdy csinált egy 2+1-et (46-52). Lógár hármasával és Erdei közelijével zárkóztak a hazaiak, de Buzás révén a miénk volt az utolsó szó a félidőben (51-54).

Lassan lendültek játékba a nagyszünet után a csapatok, a harmadik negyed első három percében csak két Misek-büntető és egy Csaba-ziccer volt pontos, Kovács visszatett támadólepattanójával egyre jöttek fel a hazaiak, Buzás tört be szépen. Bordács kosarával ötpontos előnybe kerültünk, de két gyors támadásból ledolgozták hátrányukat a ceglédiek (60-60). Pintér találta meg Miseket a festékben, Csapai faulttal együtt volt eredményes, Bordács fordult be szépen, Csapai újabb három pontjával pedig már 10-0-s sorozatnál járt a vendégcsapat, ekkor viszont nyolc hazai pont következett MAFC-os válasz nélkül, így bőven maradt izgalom az utolsó negyedre is (68-70).

Kovács ziccerével újra döntetlen volt az állás, Biber hasonló kosárral jelentkezett, majd Tóth Péter pillanatai következtek: először kiharcolt és értékesített két büntetőt, aztán egy kisebb gólcsendet követően középről és a sarokból is bevert egy-egy triplát, ezzel ismét tíz volt közte. Kovács próbálta meccsben tartani csapatát, Biber és Bordács is betalált, majd egy újabb Tóth-hármast Buzás toldott meg egy büntetővel, ezzel már 75-91-re vezettünk. A hajrára elkapta a fonalat Burns, de Buzás és Polgárdy vezérletével visszavertük a felzárkózási kísérletet, 3-asunk állította be a 93-101-es végeredményt. A mérkőzés visszanézhető az alábbi linken: https://youtu.be/YGMigb1E5L8 .

Zsinórban negyedik győzelmünket arattuk a bajnokságban, egy nehéz hazai pályát sikerült bevennünk. A szokottnál pontatlanabb volt a játék, 22 gólpassz mellett 26 labdát adtunk el (a Cegléd 13-at), viszont lepattanózásban jobbak voltunk (27-42), a különbséget Bordács 15 pattanója jelentette. Távolról csak Tóth talált be, ő viszont ötször is, ráadásul három triplát a negyedik negyedben dobott. Csapatunk 9-3-mal áll, a Vasas debreceni vereségével feljöttünk a 3. helyre – jövő szombaton a piros-kékekhez látogatunk az első kör zárófordulójában. Előtte azonban még Monoron lépünk pályára a Hepp Kupában, hétfőn 18:00-tól a 16 közé jutás lesz a tét.

Hajrá, MAFC!

Fotó: MKOSZ