Lakits András együttese vasárnap 18:30-tól a Ludovika Arénában, a TF-Budapest vendégeként lép pályára a Piros-csoport alapszakaszának 8. fordulójában. A Tehetséges Fiatalok jelenleg 2-5-ös mérleggel csupán a 11. helyen állnak a tabellán, ám eddigi hét bajnokijukból hatot idegenben játszottak le, többször is szoros végjátékban maradtak alul, otthonukban pedig legyőzték a MEAFC-ot, hazai veretlenségük megőrzése pluszmotivációt jelenthet számukra.

Bár az 1997-ben alapított sárga-kék klub nem tartozik a legnagyobb tradíciókkal rendelkező fővárosi klubok közé, kétszer is feljutottak az élvonalba, 2017-ben pedig megnyerték a Hepp Kupát. Másodjára éppen abban az idényben nyerték meg a B-csoportot, amikor a MAFC kiesett az A-ból, így a legmagasabb osztályban még találkoztak a felek, a Pirosban 6-2 az egymás elleni örökmérleg a mi javunkra. A Ludovika Arénában mindkétszer a mieink győztek, először 2020 februárjában a Tóth-Richmond kettős vezérletével 103-81-re, aztán idén ugyancsak februárban, 82-68 arányban.

Az elmúlt években az volt a jellemző a TF-BP-re, hogy évről évre cserélődtek a kulcsemberek, idén nyáron viszont szerződést hosszabbított az előző kiírásban a 9. helyen végző együttes három legfontosabb, legponterősebb játékosa: Dancsecs András, Kelenföldi Domonkos és Anda Dávid, viszont hét új igazolást is bejelenthettek, köztük a MAFC-os kötődésű Lőrincze Dominiket és a Paksról visszatérő Karosi Gergelyt. Aktuális ellenfelünk vezetőedzője továbbra is a klublegenda Beák Gábor, aki csapatkapitányként vette ki a részét a HK-sikerből és a feljutásból, 2020-ban pedig rögtön átvette korábbi csapattársai irányítását, amikor felhagyott az aktív játékkal.

Nem volt könnyű sorsolásuk a Tehetséges Fiataloknak idáig, egyetlen, már említett győztes hazai bajnokijukon kívül hat túrát is abszolváltak már, köztük a jászberényit, a pécsit és a szigetmiklósit is, viszont csak egyszer jártak sikerrel vendégként, a 2. játéknapon Salgótarjánban tudtak nyerni. A gárda eddigi pontjainak több, mint felét a Dancsecs-Karosi-Kelenföldi-Anda kvartett szerezte. Különösen a Vasas-nevelésű magasember játszik kiváló formában, 16,7 pontos és 6,3 lepattanós átlaga mellett 41%-kal dobja idén a triplát, de természetesen a vajkezű kisemberre, az univerzális hátvéd-bedobóra és a némi oroszlányi élvonalbeli rutinnal felvértezett klasszikus centerre is különösen oda kell majd figyelniük a fiúknak védekezésben. A kiváló egyéni teljesítmények mellett ugyanakkor védekezésben sebezhetőnek tűnik a Beák-legénység, a PVSK, a BKG és a JKSE is száz fölé jutott ellenük.

Buzás Bence pályafutásában meghatározó szerepet játszott a TF, hiszen fiatal tehetségként tagja volt a HK-győztes, a B-s bajnok és az NB I. A-ban szereplő csapatnak is. „Sérülések hátráltattak minket egész héten, ennek ellenére győzelemmel szeretnénk távozni a Ludovika Arénából. Fontos, hogy az első pillanattól, gyors tempót diktáljunk és a saját játékunkat játsszuk” – nyilatkozta 7-esünk.

Vasárnap este tehát idegenben, de a Gabányitól mindössze néhány kilométerre lép pályára az Újbuda MAFC. Számítunk szurkolóink támogatására, tegyük meg együtt a következő lépést a céljaink felé! A felnőttek előtt, 15:45-től az U20-asok is rangadót játszanak a Tehetséges Fiatalokkal, tavaly ez a párharc döntött a Piros-csoportos alapszakasz 3. helyéről ebben a korosztályban – ezúttal is nagyon sokat érhetne egy győzelem a közvetlen rivális otthonában. Aki mégis inkább otthonról szurkolna, az várhatóan a TFBP YouTube-csatornáján, az alábbi linken követheti majd élőben a mérkőzést: https://youtube.com/@TFBP1997?si=LAyIzABmqbzd-nIb .

Hajrá, MAFC!