NB I/B, Piros-csoport, 20. forduló

Óbudai Kaszások – MAFC 69-113 (13-25, 23-26, 4-34, 29-28)

Óbuda: Boros 17/9, Tichov 11/6, Czura 3, Ormai -, Láncos 4. Cs: Armaghani 12, Farkas 7/3, Bartos 6, Dulics 6/6, Bodnár 3/3, Lőrincze -, Forró -.

MAFC: Tóth P. 16/3 (+10 gólpassz), Pintér 9/3, Buzás 12/12, Bordács 7 (+11 lepattanó), Pápai 12 (+10 lepattanó). Cs: Polgárdy 29/21, Komma 10, Matejovics 5/3, Tóth V. 5/3, Biber 4, Herló 4.

Takács Máté: Tudtuk, hogy nehéz mérkőzésünk lesz, ugyanis a MAFC nagyon előkelő helyen szerepel a bajnoki táblázatban, nem véletlenül. Egész jó hetet zártunk, bár a pénteki nap azért aggodalomra adott okot. Elnézést szeretnék kérni a kilátogató szimpatizánsoktól, mert ez finoman szólva is szánalmas teljesítmény volt. Magunkba kell nézni és fel kell ismerni a hibáinkat, dolgozni tovább, illetve most hogy teljesen kiegészültünk, végre összeérni egy igazi csapattá. Jelenleg távol állunk tőle, semmilyen ellenállást nem mutattunk ezen a mérkőzése, ellenfelünk gyakorlatilag porig vert minket. Fel kell állni ebből a pofonból, hogy ha ez sikerül az fogja megmutatni a csapat igazi erejét.

Lakits András: Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, úgy érzem egy 3-4 perces periódust leszámítva végig irányítani tudtuk a mérkőzést. Jól ment a védekezés, amihez párosult egy extra kinti dobó százalék, aminek nagyon örülök, mert szeretnénk ebben fejlődni. Örülök, hogy egy újabb puzzle darabka is a helyére került Pápai Máté személyében és tudjuk tovább építeni a csapatunkat. Jövő héten két nehezebb feladat vár ránk a kupában és a bajnokságban, most már arra készülhetünk.

Jó előjelekkel várhatta óbudai fellépését Lakits András együttese, ráadásul a feldobáshoz egy régi ismerős állt oda MAFC-os oldalon: több, mint öt év után ismét klubunk színeiben lépett pályára Pápai Máté. Ha már ott volt, el is ütötte a labdát a 2-es számmal játszó center, az első támadásból Bordács faulttal együtt dobott ziccert, a kihagyott büntető után második esélyből visszatérőnk is megszerezte első kosarát. A következő percekben is magas kettősünkre építettünk, míg hazai oldalon Boros szerzett triplát, Bartos pedig zsákolt. Tóth is megkezdte a pontgyártást, majd Polgárdy állt bele egy triplába, a 7. percben már 7-17 állt a táblán. 3-asunk a Kaszások időkérése után újabb trojkát küldött a helyére, Komma jól szállt be a padról, tíz perc után 13-25-re vezettünk.

A kisszünet után Láncos közelijével még visszajöttek tíz pontra az óbudaiak, de Polgárdy továbbra is tarthatatlan volt, a következő percekben újabb három távolit süllyesztett el, így a második játékrész derekára már a húszat közelítette a különbség (21-39). Tichov állt csapata élére, a fiatal Dulics pontosan célzott kintről, de mindig volt valaki vendég oldalon, aki átlendítette a csapatot a holtponton, Tóth betörésből, Bordács centerből, Buzás távolról volt eredményes, végül Polgárdy huszadik pontjával alakult ki a 36-51-es félidei eredmény.

A fordulás után Pápai és Bartos dobott egy-egy centergólt, ezt követően Pápai és Buzás szerzett pontokat. Támadásban teljesen lefagytak a Kaszások, az addig is magabiztos piros-feketék pedig éltek is a lehetőséggel, szebbnél szebb találatokkal örvendeztették meg a népes vendégtábort: Buzás szórta a hármasokat, Tóth előkészítésben és a befejezéseknél is jeleskedett, Biber egy szerzett labdából dobott könnyű kosarat, Matejovics egy saroktriplát értékesített. Végül Láncos törte meg a sárga-feketék mintegy nyolcperces gólcsendjét, zsinórban 30 MAFC-pontot követően, de erre még volt válasza Bibernek a negyed végén (40-85).

A záró felvonásban már a fiataloké volt a főszerep, több kulcsember is pihenőt kapott. Egymás után két óbudai hármas is beesett, de mégsem csökkent a különbség, mert Polgárdy és Pintér megállta a helyét irányítóként, Komma pedig nagyot küzdött a festékben. Századik pontunkat Pintér szerezte a periméterről, majd Tóth Vilmos és Herló is feliratkozott a pontszerzők közé, így mind a 11 pályára lépő vendégjátékos betalált (8-assal Lewis Chester is tagja volt a meccskeretnek, de még nem debütált), végül 69-113 arányban múltuk felül a III. kerületieket.

Élcsapathoz méltó sikerünk már a 16. volt a bajnokságban, továbbra is őrzi 2. helyét a tabellán az immár hét bajnoki óta veretlen Lakits-legénység. Ám az idény legfontosabb része még hátra van, a héten két komoly erőpróba is vár a mieinkre: szerdán 19 órától Nagykőrösön lépnek pályára a fiúk a Hepp Kupa negyeddöntőjében, szombaton 17:00-tól pedig az éllovas NKA Pécs gárdájával mérkőznek a Piros-csoportban…

Hajrá, MAFC!

Fotó: MKOSZ/Óbudai Kaszások