Csapatunk a gyengébb első félidőt követően a harmadik negyedben fordított Jászberényben, a negyeddöntő második mérkőzésén, ám a záró felvonásban újra a hazaiak akarata érvényesült, akik így egyenlítettek a három győzelemig tartó párharcban

NB I. B, Piros-csoport, negyeddöntő, második mérkőzés

Jászberényi KSE – MAFC 94-84 (27-20, 17-18, 23-31, 27-15)

JKSE: Kucsora 17/3, Mester 2, Meleg 4, Homoki 14, Ivosev 20. Cs: Rosics 18/12, Czirbus 10, Olasz 6, Kovács 3/3, Csík -.

MAFC: Tóth 13/9, Buzás 9/6, Misek 4, Bordács 14, Biber 7. Cs: Polgárdy 12/6, Lewis 11/3, Pintér 9/3, Komma 5.

A párharc állása: 1-1.

Puskás Artúr: Reménykedtem, hogy sikerül Jászberényben győzelemmel debütálnom. A fiúké az érdem, nagyszerűen harcoltak, fegyelmezettek voltak, le a kalappal a csapatom előtt. Nagyon büszke vagyok rájuk, de semmi különös nem történt, hiszen egyenlő az állás. s megyünk tovább. Hosszú még ez a széria.

Lakits András: A párharc 1-1-re áll. Gratulálok a Jászberénynek, kedden a Gabányiban folytatjuk.

Ahogy arra számítani lehetett, nagy elánnal kezdte a mérkőzést a héten edzőváltáson áteső, a párharc első meccsén alulmaradó Jászberény, Homoki különösen sok gondot okozott a mieinknek, a 4. percben már 12-3-as hátrányban voltunk. Polgárdy hármasa sem hozott változást a játék képében, Ivosev közelijével átlépte a tíz pontot a különbség, ekkor Lewis Chester állt be csapatunkba. A kupahétvégét és a csütörtöki találkozót kihagyó irányító nagy lendülettel szállt be, harcossága pedig a többiekre is átragadt. Egy 7-0-s vendégfutás végén Misek ziccere után már csak két egység volt a berényi előny, ám a negyed vége a házigazdáknak sikerült jobban (27-20).

Tóth hármasával és Komma faulttal együtt szerzett duplájával próbáltunk zárkózni, de Kucsora és Homoki villanásaival őrizte vezetését a jászsági alakulat, sőt, a 15. percben Lakits Andrásnak kellett időt kérnie Ivosev zsákolása után (37-28). Ivosev ziccerére Tóth válaszolt, a következő percekben mindkét oldalon a büntetőké volt a főszerep. A negyed hajrájában Misek és Polgárdy révén ismét négyre csökkentettük a különbséget, a félidei eredményt Homoki állította be (44-38).

Bár Tóth Péter triplájával indult a harmadik etap, ezt egymás után hat berényi pont követte, Biber második esélyből szerzett kosarát Kucsora annulálta, a 23. percben 52-43-re vezetett a JKSE. Ekkor azonban a mérkőzés során először úgy igazán elkapták a fonalat a mieink: Buzás talált be kintről és egy szerzett labdából, Bordács visszatett egy támadólepattanót, aztán Pintér, Buzás és Tóth is beszórt egy-egy triplát – a túloldalon ezalatt csak Ivosev kettese esettbe, így egy 16-2-es futással 54-59-es előnybe kerültünk. Rendezték soraikat a kék-fehérek, Rosics és Kovács is kintről célzott pontosan, Ivosev is lendületben maradt, de Polgárdy labdaszerzésből dobott közelijének köszönhetően 67-69-es előnyből kezdhettük az utolsó negyedet.

A záró tíz perc azonban finoman szólva sem indult jól számunkra: Rosics öt pontját Ivosev toldotta meg egy duplával, amikor pedig Lewis révén végre mi is betaláltunk, Czirbus 2+1-gyel, Ivosev támadólepattanóból szerzett kosárral büntette védelmi hibáinkat (79-71). MAFC-időkérést követően Lewis dobott fontos hármast, Bordács mínusz háromra hozta fel a mieinket, de a JKSE szigorítani tudott védekezésén, Ivosev ziccere után ismét Lakits András szólította magához övéit (84-76). Hiába dobott be Biber két büntetőt, Rosics a periméterről és a vonalról sem hibázott, és amikor az utolsó két percre fordulva Kucsora válaszolt Bordács ziccerére, eldőlni látszott a mérkőzés (91-80). A folytatásban már nem is történt lényeges változás, 94-84-re nyert és egyenlített az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban a Jászberény.

A mérkőzés visszanézhető az alábbi linken: https://fb.watch/jYN1hv8GNR/ .

Amíg ellenfelünk játéka feljavult a csütörtöki mérkőzéshez képest, addig csapatunk a harmadik negyedet leszámítva nem a legszebbik arcát mutatta, a lepattanózásban és az első passzok elrontásából kapott könnyű gólok elkerülésében is fejlődnünk kell a rájátszás további részére. Tragédia ugyanakkor nem történt, továbbra is nálunk a pályaelőny, de kedden 17 órától is nagyon nehéz mérkőzés vár ránk a Gabányiban, ahol minden szimpatizánsunk támogatására szükség van a vezetés visszaszerzéséhez.

Hajrá, MAFC!

Fotó: MKOSZ/JKSE