Talán az alapszakasz legnagyobb rangadója következik szombaton 17 órától: az éllovas NKA Pécs látogat a hét bajnoki óta veretlen, 2. helyen álló MAFC otthonába a Piros-csoport 21. fordulójában.

Csapatunk még mindig nem talált legyőzőre az új évben, az óbudai diadal után szerdán a Nagykőrös sem tudta megszakítani nyerő szériánkat, 58-75-ös sikerünkkel bejutottunk a Hepp Kupa négyesdöntőjébe. A negyeddöntő sokáig szorosan alakult, nagyot küzdöttek a Sólymok, de végül bedarálták ellenfelüket a Polgárdy vezette műegyetemisták. A Rátgéber Akadémia az őszi idényben csupán egy tétmeccset veszített el, az utóbbi másfél hónapban viszont kétszer is alulmaradtak: a kupában a PVSK, a bajnokságban pedig a Phoenix-MT győzte le őket, ám ezzel együtt is magabiztosan vezetik a tabellát a 18-2-vel álló baranyaiak.

A narancssárga-feketéknek csupán a harmadik piros-csoportos szezonjuk az idei, így még csak nyolcszor találkoztak egymással a felek. Ezeken a mérkőzéseken nem termett sok babér a mieinknek, már-már az NKA kedvenc ellenfelévé vált a MAFC: a Pirosban alapszakaszmeccset és PlayOff-párharcot is ellenünk nyertek történetük során először, az örökmérleg 7-1 a javukra, a Gabányiban pedig még soha nem sikerült két vállra fektetnünk a pécsi együttest. Legutóbb sem jött össze a bravúr, tavaly novemberben 101-74 arányban maradtunk alul a Nemzeti Kosárlabda Akadémián.

Az előző szezonban megszerzett bronzérem után tovább erősítették keretüket a Vöröspandák: a szerb center, Djordjevics, illetve a legtöbb fiatal kulcsember megtartása mellett három jelentős élvonalbeli rutinnal felvértezett játékost is igazoltak: a Szolnokkal bajnok és kupagyőztes, korábbi válogatott hátvéd, Kovács Péter, az elsősorban irányítóként bevethető Kerpel-Fronius Gáspár és a PVSK-tól visszatérő magasember, Meleg Gergő is aláírt. A három új érkező és a légiós rendre a kezdőötős tagja, fiatalposzton a régóta sérült Meszlényi hiányában többnyire Kollár az elsőszámú opció.

Ivica Mavrenszki alakulatának játéka továbbra is a kőkemény védekezésre és a lendületes, gyors akciókra épül, a mély és minőségi rotációnak köszönhetően 40 percen át képesek gyilkos iramot diktálni az akadémisták. Lakits András szerint a mezőny legerősebb, legjobban felkészített csapata érkezik hozzánk. „Helyezésünk megtartása szempontjából nagyon fontos és legalább ilyen nehéz mérkőzés előtt állunk, végig maximális koncentrációval kell játszanunk. Szeretnénk tovább nyújtani a győzelmi sorozatunkat, hazai pályán már bizonyítottuk, hogy bárkire veszélyesek lehetünk, mindent meg fogunk tenni a sikerért” – fogadkozott vezetőedzőnk.

A szombaton 17:00-kor kezdődő rangadó tehát hatalmas kihívás, de egyben nagy lehetőség is a Lakits-legénység számára: a feljutás elsőszámú várományosa érkezik a Hauszmann Alajos utcába. Klubunk csak magyarokkal, ízig-vérig MAFC-os kötődésű edzővel és többségében saját nevelésű játékosokkal veszi fel a versenyt több nagy neveket, köztük külföldieket is igazoló, nagyobb költségvetésből gazdálkodó riválissal, így az NKA Péccsel is, nagy fegyvertény lenne, ha sikerülne legyőzni őket. Mutassuk meg ismét a MAFC-család erejét, töltsük meg a Gabányit, hajszoljuk a győzelembe a fiúkat!

Zúgjon a hajrá, MAFC!