Február 11-én, szombaton 16:45-től városi derbit játszik felnőttcsapatunk: az alapszakasz 20. fordulójában az Óbudai Kaszások otthonában lépnek pályára az idén még veretlen piros-feketék.

Lakits András legénysége az előző játéknapon idegenben vágott vissza a tavalyi ezüstérmes Jászberénynek, ezzel továbbra is a második helyen állnak a tabellán a fiúk. A nyáron alaposan átalakuló Kaszásokat ritkán látható sérüléshullám sújtotta az idény első felében, ami a csapat eredményességére is rányomta a bélyegét. A téli szünet után visszatérhettek a hiányzók, így a már biztos bennmaradást jelentő 10. helyre jöttek fel a III. kerületiek, mérlegük 6-13.

A két fővárosi gárda sok nagy csatát vívott egymással az elmúlt évtizedekben, az örökmérleg MAFC-fölényről árulkodik (22-9), ám a Rádl árok utcában lejátszott 15 bajnokiból csak hétszer tudtak győzni a műegyetemisták. Legutóbb sem sikerült bevenni az óbudai csarnokot, 2021 őszén hosszabbítás után maradtunk alul, a csalódást keltő vereség a második Hencsey-éra végét jelentette. Az elmúlt két Kaszások elleni meccsről már sokkal szebb emlékei lehetnek szimpatizánsainknak, az előző szezonban szoros küzdelemben sikerült visszavágni, tavaly novemberben pedig sima, 92-69-es sikert arattunk a foghíjas ellenféllel szemben.

Nyáron edzőváltás és jelentős átalakulás történt az óbudaiaknál, a kispadon a fiatal Takács Máté váltotta az iráni szövetségi kapitánnyá kinevezett, ex-MAFC-os Armaghani Saeed-et. A piros-fekete vonal azonban így is tovább erősödött az észak-budaiaknál: Bartos mellé Armaghani, Láncos és Lőrincze személyében újabb három olyan játékos érkezett, aki korábban évekig pallérozódott akadémiánkon. Rajtuk kívül Boros, Tichov és Farkas is csatlakozott a kerethez.

Az új igazolásokkal aktuális ellenfelünk játékstílusa is átalakult, hangsúlyosabbá vált a mezőnyposzt, ami az érkezők névsorát látva nem is meglepő. A stabil védekezés mellett támadásban a minden szerepkörben fellelhető Armaghani, és a játékmester, Boros személye a legmeghatározóbb, de négy-öt remek kinti dobójuk közül bárki képes lehet megszórni magát, hazai pályán jóval stabilabb teljesítményre képesek, mint idegenben.

Az őszi „odavágónál” tehát minden bizonnyal nagyobb kihívás elé állítják majd a fiúkat a Kaszások, de a mezőny legrégebbóta veretlen csapataként csakis a győzelem lehet a célunk szombaton 16:45-től. Élő közvetítés nem várható, számítunk szurkolóink támogatására – akik adott esetben akár egy új játékosunk debütálásának is szemtanúi lehetnek…

Hajrá, MAFC!