December 2-án, pénteken 18:30-tól a Ceglédi KE ideiglenes otthonában, Szolnokon lép pályára csapatunk a Piros-csoport 12. fordulójában.

Az elmúlt három bajnokiját megnyerő Lakits-legénység 8-3-as mérleggel a tabella 4. helyén áll. Az újonc ceglédiek 4 győzelmet arattak idáig 7 vereség mellett, ami egyelőre a 10. helyhez elég. A sárga-kékek eddigi összes győzelmüket hazai pályán érték el, csak a PVSK-tól kaptak ki ideiglenes otthonukban.

A CKE az elmúlt szezonban története során először jutott fel a Piros-csoportba, míg a MAFC sosem szerepelt a másodiknál alsóbb osztályban, így bajnoki mérkőzésen még nem találkoztak a felek. A Hepp Kupában viszont már összecsaptunk egyszer a sárga-kékekkel: 2020 januárjában a négyes döntőért léptünk pályára Cegléden, némi meglepetésre a zöld-csoportos hazaiak örülhettek (83-67). Ez azt is jelenti, hogy még sosem győztük le a Pest megyeieket, így mondhatni, történelmi sikerre készülnek a fiúk.

A Cegléd tavalyi feljutása nem volt előzmény nélküli, már 2020 és 2021 tavaszán is esélyesnek tűntek erre, ám előbb a covid, majd a Pápai KC állította meg őket. Idén tavasszal viszont már nem hibáztak, az alapszakasz megnyerése után a PlayOff-ban meccset sem veszítettek, a kecskeméti és a debreceni fiatalok után a nagy rivális Megyeri Tigriseket is 3-0-s összesítéssel legyőzve lettek bajnokok. Az osztályváltás személyi változásokat is hozott, a csapat élére a Nyíregyházán Hepp Kupát nyerő, legutóbb Tiszaújvárosban dolgozó Siska Jánost nevezték ki. Az újdonsült vezetőedző szeptemberben a nyolc közé jutást fogalmazta meg célként a szoljon.hu-nak. Az átigazolási piacon hagyományosan aktív CKE játékoskeretében is szép számban akadtak érkezők és távozók egyaránt, de továbbra is mély, sokemberes rotációra alkalmas keretük van a sárga-kékeknek.

A Siska-legénység igazi csapatként funkcionál, viszont nincsen kiemelkedő, stabil pontfelelősük. Vezéregyéniségekből ezzel együtt nincs hiány: a 12,9 pontos átlaggal a legjobb dobónak számító Csaba és a csapatkapitány Tóth Zoltán mellett november elején leigazolták az októberben a Gabányiban még jászberényi színekben játszó Velkeyt is. Magasposzton elsősorban a szlovén Karavdics játékára építenek, aki korábban az NKA és az Óbuda mezében is játszott már ellenünk. Elsőszámú fiataljuk a 3-4-es poszton bevethető Kalassai. Játékukban nagy szerepe van a kinti dobásoknak, hazai pályán rendre jobb dobóformát mutatnak, mint idegenben. Ennek is köszönhető, hogy a TF-et, a Veszprémet, a BKG-t és a DEAC-ot le tudták győzni az új ceglédi sportcsarnok elkészültéig hazai pályájuknak számító szolnoki Tiszavirág Arénában, ahonnan csak a PVSK távozott győztesen. A mieinket egyébként szép emlékek kötik a csarnokhoz, hiszen itt nyert legutóbb országos bajnoki érmet a MAFC, a 2019-ben bronzérmet nyerő juniorcsapatból Herló és Bősze léphet pályára a pénteki bajnokin.

A favorit legyőzése után tehát ismét nagy feladat vár tehát csapatunkra pénteken 18:30-tól, a hazai pályáját várhatóan címerállatához méltóan oroszlánként védő Cegléd ellen a múlt szombatihoz hasonló teljesítményre lesz szükség a győzelemhez. A mérkőzést várhatóan élőben közvetítik majd a hazaiak, YouTube-csatornájuk linkje: https://youtube.com/@kosarlabdaegyesuletcegledi6135 .

Hajrá, MAFC!