Tegnap 8 pontos vereséget szenvedett csapatunk a tavalyi ezüstérmes, veszprémiektől!

Nem kezdődött jól számunkra a mérkőzés, bár a támadásaink ritmusa már ekkor megvolt,(Richmond könnyed kosarakat szerzett) látszott hogy mit szeretnènk játszani, de a befejezésekben néha hiba csúszott. Hátul viszont a második esélyekből rendre hárompontosakat kaptunk, ami 8 pontos hazai vezetést eredményezett az első negyedben. (26-18)
A második etap 5. percében aztán utolértük ellenfelünket Tóth és Katona kinti találatainak illetve a padról érkezö Bordács agilis játékának köszönhetően.
A félidő végül Madár hármasával zárult, kialakitva igy csapatának az egypontos előnyt (48-47)
A nagyszünet nekünk tett jót, szebbnél-szebb akciókat vezettünk és pillanatok alatt kialakult egy 8-10 pontos előny, Richmond továbbra is remekül célzott, A faultproblémákkal küzdő Harazin pedig fontos kosarakat szerzett. Védekezésünk talán ebben a negyedben müködött legjobban! Sok idő nem volt az örömre, mert a saját hibáinkból adódóan azonban újra szoros lett a meccs. (67-69)
A képlet ugyanaz volt,mi kezdtünk jobban, talàltunk egy ötöst, akik nemcsak pontosan, de látványosan is támadtak, Misek két hármast is berámolt, Csapai is magára talált,az előnyünk újra magabiztosnak mondható volt..Polgárdy gyönyörű ziccere után már úgy tűnt hogy meglesz ez a rangadó!
Aztán valami hihetetlen rövidzárlat következett..10-0ás rohamat repesztettek a dunántúliak, mi pedig teljesen szétestünk főleg hátul..nem segitett az újabb időkérés és a védekezésváltás sem. Madárral pedig egyszerűen nem tudtunk mit kezdeni..a rutinos hátvéd csak ebben negyedben dobott 23 pontjával tulajdonképpen egymaga eldöntötte a mérkőzést. Az utolsó játékrészben kapott 40 pont magáért beszél sajnos..annak ellenére hogy végül majdnem minden statisztikai mutatóban jobbak voltunk ellenfelünknél, mezőnyből 60%al (!)dobtunk, mégsem sikerült a bravúr..(107-99)
Jó hangulató, rangadóhoz méltó,feszült mérkőzés volt, ahol végül megérdemelten nyert a Veszprèm, mivel a végjàtékban (ahogy tavaly is kétszer) sokkal jobban koncentráltak és kevesebbet hibáztak.
Több volt ebben a mérkőzésben, mert a hullámvasútból úgy tűnt, mi jövünk ki győztesen, de végül egy 3 perces kisiklás megpecsételte a sorsunkat.

Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 1. forduló:
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 450 néző. Vezette: Praksch, Győrfy, Vida.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – MAFC 107:99 (26:18, 22:29, 19:22, 40:30)

HOYA-PE Veszprém: Völgyi 16, Körtélyesi 8/6, Füzi 12/4, Kovács 7/3, Szabó 9/3. Csere: Medve 5/3, Madár 33/15, Czirbus 5, Mucza 12/3. Vezetőedző: Mérész Csaba.

MAFC: Misek 9, Tóth P. 17/3, Harazin 8, Richmond 27/3, Katona 13/12. Cserék: Polgárdi 7, Csapai 10, Bordács 8. Vezetőedző: Hencsey Tamás.

http://hunbasket.hu/merkozes/x1920/hun2a/hun2a_370

A látottak alapján jó úton járunk (főleg támadásban), de a védekezésünk még nem olyan, amit tavaly megszokhattunk..a 107 kapott pont nagyon sok, ha ebből le tudunk faragni, akkor nagyon jó esélyeink lehetnek a szombati Honvéd elleni derbin.

Addig vár ránk hétfőn egy Hepp-kupa mérkőzés, a Monor vendégei leszünk, akárcsak tavaly.

HAJRÁ MAFC!