MAFC-Óbudai Kaszások dobók, nyilatkozatok, szurkolói összefoglaló

Február 5., NB I./B, Piros csoport, Gabányi László Sportcsarnok, Budapest

MAFC-Óbudai Kaszások 88-79 (33-22, 18-20, 20-17,     17-20)

MAFC: Bordács 27 (+11 lepattanó), Tóth 25/9 (+15 lepattanó), Pfandler 5, Misek 2, Polgárdy. Cs: Kovács 15/3, Csapai 8, Lakits 6/3, Pintér, Komma.

Garai Péter: Számunkra minden győzelem nagyon értékes. El kell indulnunk újra ezen az úton. A kiváló Tóth Peti, Bordács Soma és Kovács Ádi egyéni teljesítménye mellett csapatként harcoltunk. Nehéz, jól dobó, jól felkészült csapat ellen tudtunk ma győzni. Gratulálok a csapatomnak.
Armaghani Saeed: Gratulálok a MAFC csapatának. Úgy gondolom tisztességesen készültünk, bár rövid volt az időnk. Tudtuk, hogy két dolgot nagyon jól csinálnak, gyorsan játszanak, gyors indításból sok gólt dobnak, illetve jól szedik a támadólepattanót. Sajnos mindkét elemben ezen a mérkőzésen is nagyon jók voltak, felülmúltak minket és ezt nem tudtuk kivédeni. Tizenöt támadólepattanót szedtek és rengeteg indításból kaptunk gólt. Végül is így csoda, hogy csak kilenc pont lett a különbség. Egy nagy változás után vagyunk most megint magához kell térnie a csapatnak. Dolgozunk tovább és megpróbáljuk kijavítani a hibáinkat.

Nagyon kiegyenlített, fontos találkozóra volt kilátás a Piros csoport 19. fordulójában, így nem csoda, hogy a szezon egyik legmagasabb nézőszámát hozta a rangadó. Élesebben kezdett a hazai csapat, Tóth és Misek is betalált, majd Bordács egymás után háromszor volt eredményes a festékből – már 3 perccel a kezdés után időt kért Armanghani Saeed, ekkor 10-5 volt az eredmény. Ezután sem változott a játék képe, záporoztak a gyorsindításos és második esélyből szerzett kosarak a vendégek gyűrűjébe. Lakits 2+1-ével kétszámjegyű lett a különbség, a Kaszások pontjainak kétszerese állt ekkor a MAFC neve mellett (22-11). Egymás után három támadást is sikeres triplával fejezett be a vendégcsapat, de mindig volt válaszunk, így 33-22-vel ért véget az első negyed.

A kisszünet után Kovács vert be egy távolit, majd Csapai is betalált közelről, 38-22-nél kialakult a mérkőzés legnagyobb különbsége. Fekete két hármast is beemelt, 10-2-es futással kapaszkodtak a feketemezesek. Ismét Tóth és Bordács vette vállára a MAFC-ot, a túloldalon Karavdics és Fekete volt eredményes, 51-42-re vezetett a nagyszünetben Garai Péter csapata.

A fordulás után újra a légiós és a triplafelelős húzta a Kaszásokat, 55-50 után nagyon kellett Bordács visszatett támadólepattanója, majd Tóth labdaszerzés utáni kosara. Egy hektikus szakasz következett, ahol sok támadást elhibáztak a felek, Fekete trojkájára zsinórban 7 MAFC-pont érkezett, egy Tóth-Csapai alley-oop után jött a vendégek időkérése (29. perc, 69-56). Büntetőkkel közelítettek a Kaszások, 71-59 állt a táblán 30 perc játék után.

7-0-lal kezdték a záró negyedet a sárga-feketék, Czura középtávolija után 5 pontra zárkóztak (71-66). Tóth Péter lépett elő, egymás után két hármast is elsüllyesztett, visszaállítva a megnyugtató különbséget. Az utolsó percekben felváltva estek a kosarak, állandósult a 8-10 pont körüli differencia. A 39. percben rutinos irányítónk faulttal együtt tett fel egy ziccert, ezzel végleg eldöntve a meccs kimenetelét. A III. kerületiek becsületből még próbálkoztak gyors támadásokkal, majd védőszabálytalanságokkal szoros végjátékot kiharcolni, de reális esélyük nem volt az egyenlítésre, így az utolsó fél percben már csak pacsiztak a csapatok, amit a népes közönség vastapsa kísért.

Az első perctől kézben tartva, magabiztosan nyerte meg a ki-ki meccset a MAFC, amely így megszerezte 9. győzelmét és újra a rájátszásba jutást jelentő piros vonal fölé került a tabellán. A győzelem ténye mellett az is fontos, hogy a 3 pontos óbudai vereségért 8 egységgel nyerve vágtunk vissza, így egy esetleges pontegyenlőség esetén mi lennénk előrébb az alapszakasz végén. Bordács Soma szokásos jó teljesítményére ezúttal rátett még egy lapáttal, Tóth Péter igazi vezére volt csapatunknak, Kovács Ádám is rendszerint a legjobbkor talált be. A 46-33-ra megnyert lepattanócsata és a 21 gólpassz magáért beszél, de ha az 5/26-os triplamutatót vagy több kulcsemberünk kevés dobott pontját nézzük, bátran mondhatjuk, hogy vannak még tartalékok a keretben. Ez a siker azonban csak akkor igazán értékes, ha a 20. fordulóban beveszi a csapat Pápát is. Legyen így, hajrá, MAFC!