Lakits Andrásnak, Dian Dánielnek és Pintér Dávidnak nem volt sok ideje megünnepelni a BKG otthonában aratott egypontos győzelmet, mert Szigetszentmiklósról egyenesen Székesfehérvárra, az U20-as válogatott idei első összetartására utaztak

Mészáros Zalán, az MKOSZ Szakmai és Utánpótlás Bizottságának elnöke a múlt héten bejelentette, hogy Carlos Vallejo lett a magyar U20-as  férfiválogatott új szövetségi kapitánya. A klubszinten a Soproni Sportiskola U18-as gárdáját irányító, az elmúlt két évben a juniorok közt bajnokságot nyerő spanyol szakember stábjába két MAFC-os is bekerült: Lakits András másodedzőként, míg Dian Dániel felnőttcsapatunkhoz hasonlóan erőnléti edzőként segíti a 2004-05-ös korosztály legjobbjainak munkáját. A júliusi, romániai B-divíziós Európa-bajnokságra készülő együttes játékoskeretében szintén van képviselője klubunknak a felnőttcsapatunkban is meghatározó szerepet játszó hátvéd, Pintér Dávid személyében.

„Elképesztően örültem és büszke vagyok rá, hogy lehetőségem van csatlakozni ismét a válogatott munkájához – nyilatkozta felnőttcsapatunk vezetőedzője. Nagyon szerettem volna ezt a feladatot, nem csak amiatt, mert az országot képviselhetem MAFC-osként, hanem játékosok miatt is. U12-es koruk óta ezt a korosztályt követem végig én is, mint edző. Amikor kiöregedtek az U18-ból, akkor lettem én is felnőtt edző. Nagyon szerettem volna velük dolgozni, mert szerintem sokra hivatott ez a csapat.  Carlosszal jól ismerjük egymást, közel áll hozzám a kosárlabdáról alkotott hitvallása és pár nap után nyugodtan mondhatom, hogy nagyon élvezem a vele való közös munkát. Február végén lesz egy 9 napos összetartásunk, ami előtt kétszer háromnapos mini camp-eken veszünk részt, ahol elsősorban a játékosokat szeretnénk felmérni, hogy ki mennyire illik abba a játékrendszerbe, amit majd nyáron játszani szeretnénk. Szerintem nagyon jó visszaigazolása a másfél évvel ezelőtt elkezdett közös munkának, hogy Dian Dani is a stábunk tagja. Nagyra értékelem ezt a lehetőséget és a bizalmat, állíthatom, hogy minden erőnkkel azon leszünk, hogy megháláljuk a belénk vetett hitet.”

Dian Dánielnek sokat jelent, hogy Magyarországot képviselheti. „Számomra ez egy összetett “megtapasztalás”. Játékosként anno álmodtam a válogatottságról, az, hogy ez végül bekövetkezhet – kicsit más szerepkörben -, nekem álomszerű. Tudván, hogy olyan emberek döntöttek a pozíció betöltéséről, mint Mészáros Zalán vagy Lukasz Trzaskoma, (az MKOSZ utánpótlás erőnléti programvezetője – a szerk.) még nagyobb megtiszteltetés.” Egykori játékosunk elégedett volt a keret fizikai állapotával. „Szűk két napot töltöttem velük az első mini camp során, tehát például a konditermi munkát illetően semmilyen lényeges következtetésnek nincs értelme. Az látszik, hogy ez a társaság nem csak a kosárlabdatudás, hanem a fizikai képességek tekintetében is a korosztály legjobbjaiból áll. Külön öröm volt látni néhány kollegám munkájának az “eredményét” egy-két srácon. Azért az erőplatós ugró teszten Pinyó teljesített a legjobban, amire külön büszke vagyok – árulta el a szakember, akit a hosszútávú célkitűzésekről is kérdeztünk. A következő két mini összetartás során is inkább az ismerkedés és a srácok állapotának feltérképezése lesz az elsődleges, így tervezni és fejlesztésről beszélni igazán nyáron van értelme. A cél kimondása részemről két szempont alapján fog történni. Elsősorban szeretném az utánpótlás-válogatott erőnléti vezetés tervezetét követni, valamint a vezetőedző elképzelése alá dolgozni.”

Pintér Dávid oroszlánrészt vállalt a BKG elleni sikerben: 16 pontjával a mieink második legeredményesebb játékosa volt, védekezésben pedig többnyire ő fogta a hazaiak legjobbját, Nagy Botondot. „Nagyon intenzív és fárasztó volt az összetartás, mindenki maximális erőbedobással csinálta végig az edzéseket, ebből adódóan nagyon kompetitív volt a tábor. Az edzői stáb szerintem nagyon jó irányt célzott meg, ahová terelni szeretné a csapatot. Remélem, hogy még lesz szerencsém a válogatottal edzeni.”

Hajrá, magyarok, hajrá, MAFC!