NKA Pécs-MAFC dobók, nyilatkozatok, szurkolói összefoglaló

Január 29., NB I./B, Piros csoport, Nemzeti Kosárlabda Akadémia, Pécs

NKA Pécs-MAFC 101-94 (21-26, 29-19, 29-27, 22-22)

MAFC: Polgárdy 18/3, Bordács 18 (+12 lepattanó), Tóth 16/6, Lakits 14/6, Pintér 2. Cs: Misek 15, Kovács 6, Pfandler 3, Csapai 2, Komma.

Ivica Mavrenski : Gratulálok a srácoknak a győzelemhez! Kemény meccs volt, olyan, amilyenre számítottunk, hiszen tudtuk, hogy sok jó és tapasztalt játékosa van a MAFC-nak. Védekezésben sok hibát követtünk el, rossz döntéseket hoztunk, a kilencvennégy kapott pont hazai pályán nagyon sok. További sok sikert kívánok ellenfelünknek!

Garai Péter : Gratulálok a Rátgéber Akadémia csapatának a győzelemhez! A házigazdák a férfias küzdelem során jobban alkalmazkodtak a folyamatosan változó játékvezetői felfogáshoz. Voltak biztató periódusaink, de a külső dobásoknál ismét kritikán aluli teljesítményt nyújtottunk. Csak akkor leszünk veszélyesek a bajnokság további részében, ha ezen javítani tudunk!

Jól kezdett a feldobást elhozó MAFC, támadásban szépen járt a labda, Lakits egy triplát is elsüllyesztett, Polgárdy, Bordács és Tóth is megszerezte első kosarát a mérkőzésen. 3 perc sem telt el, amikor 2-11-nél időt kért Mavrenski. Ekkor Djordjevics állt csapata élére, triplát és labdát is szerzett, de Lakits közelijével kritikus, 6-19-es különbség alakult ki. Rátvay zsákolásával 7-0-t futottak a hazaiak, belelendült a Pécs, Scherer 2+1-e után egylabdányi maradt a különbségből, de egy labdaszerzés után Csapai közelije zárta a negyedet (21-26).

MAFC-os rövidzárlattal indult a második negyed, Pfandler gól jó+1-e csak a vezetés visszaszerzéséhez volt elég.  Lakits úgy védekezett ki hazai támadást, hogy hárman vitték rá a labdát, Misek is faulttal együtt volt eredményes, de a következő percekben a pécsiek zónája szépen szerezte a labdákat, míg a miénket jól játszották át, így Meszlényi és Djordjevics vezetésével 48-40-re léptek el. Bordács pontjaival zárkóztunk, Tóth az egyelítésért dobhatott hármast, de az lejött. Az utolsó percben ismét a szerb center szerzett két pontot, majd a vendég támadásból Polgárdy nem tudott kosarat dobni a védők szorításában, így 50-45-ös hazai vezetéssel zárult az első félidő.

A harmadik 10 percben fokozódott a káosz, mindkét csapat nyílt zónát védekezett, így rengeteg volt a szabálytalanság és az eladott labda. Rátvay duplájával 9 pontra nőtt a hazai előny, de a rengeteg büntetővel tarkított, hektikus szakasz végén Pintér gyorsindításos kosarával a 26. percben 68-65-re zárkózott a MAFC, időt kért a Rátgéber. Pintér tiszta hármast rontott, Kovács sportszetűtlen hibát vétett, egypontosokkal távolodott a hazai gárda. A játékrész utolsó percében Meszlényi triplájára Misek válaszolt büntetőkkel, 79-72-ről várhatták a csapatok a negyedik negyedet.

Támadásban megakadtak a feketemezesek, 3 perc alatt csupán egy dupla került a táblára MAFC-os oldalon, amit Schererék meg is büntettek (87-74). Bordács és Tóth tartotta meccsben a vendégcsapatot támadó oldalon, de előbbi beütötte 5. faultját, majd technikait is kaptunk. Utoljára Misek gyors 4 pontja révén csillant fel a remény (92-85), de nem tudtunk tovább kapaszkodni, Djordjevics falttal együtt visszatett támadólepattanójával eldőlt a mérkőzés. A végjátékban Lakits és Tóth 3-3, Polgárdy háromszor egy pontot szerzett, így tízen belülre került a fővárosi csapat, de a szezonban először kaptunk három számjegyű pontot: a végeredmény 101-94.

Bíztató, hogy idegenben 90 fölött tudott dobni a csapat, ugyanakkor az ilyen rangadók megnyeréséhez -ahogy vezetőedzőnk is nyilatkozta- javulni kell hárompontosok terén. A pontatlan kinti célzást ezen a meccsen talán egy extra periméter védekezéssel lehetett volna ellensúlyozni, de ez nem sikerült, 11-szer találtak be távolról az akadémisták, 5 MAFC-os hármassal szemben. Bár a hazaiak sem koncentráltak eléggé a büntetővonalnál, mindenképpen bosszantó a 10 elhibázott szabaddobás a mi oldalunkon. Kezdőcsapatunk felnőtt játékosai hozták pontátlagukat, Misek személyében egy extra teljesítmény is érkezett a padról, így tisztes helytállásnak mondható az eredmény, de sajnos azért nem adnak pontot.

Folytatás február 5-én, szombaton 17:30-tól, amikor a rájátszásba jutásért közvetlen riválisnak számító Óbudai Kaszások KK látogat a Gabányiba.

#mafcarmy

Fotó: Rátgéber Akadémia Facebook oldal