Lakits András beszélt arról, hogy mi történt a fővárosi csapatnál az alapszakaszban, hogy miben fejlődtek és miben kell még javulni ahhoz, hogy megvalósíthassák céljaikat – jó hír, hogy a rájátszásra a tervek szerint már ő is visszatérhet.

Először is: hogy van a sérülésed?

Sajnos edzésen egy vétlen helyzetben rosszul fogtam talajt és aláfordult a bokám, de annyi “szerencse” talán van a dologban, hogy az ijedtség nagyobb volt, mint a baj. A rehabilitáció jól halad, jól reagálok a kezelésekre, ha van egy kis szerencsém és a mester is úgy gondolja, akkor a rájátszás első meccsén pályára léphetek.

Összességében hogyan értékeled a csapat teljesítményét az alapszakaszban? Másodikak lettetek közel hibátlan mutatóval.

Úgy érzem, hogy a csapat nagyon jól teljesített az alapszakasz során, két vereség és csak egyetlen csapattól kaptunk ki a bajnokságban, így szerintem nem lehetünk elégedetlenek. Ha valaki azt mondja a szezon előtt, hogy így fogunk állni az alapszakasz végén, valószínűleg elfogadtam volna, azt sajnálom, hogy ezúttal 24 győzelem nem volt elég az első helyhez, mert én személy szerint a szezon előtt azt vártam, hogy sokkal kiélezettebb harc lesz a végén az első négy helyért. Talán a Veszprémtől elszenvedett hazai vereség az egyetlen igazán fájó pont számomra.

Mi hiányzott szerinted a Veszprémmel szemben, mivel szorultatok a második helyre?

A Veszprém egy remek erőkből álló csapat, ha ellenük játszik valaki, nehezen fér bele, hogy rossz napot fogjon ki, vagy ne teljes koncentrációval és ne mindent megtéve lépjen a pályára. Szerintem mindkét meccsen kritikus pillanatokban hibáztunk , amiket a Veszprém könyörtelenül ki is használt. Ezekben kell előrébb lépnünk és akkor képesnek érzem a csapatot, hogy ellenük is nyerjünk.

Ahhoz képest, ahonnan indult ez a szezon a MAFC-nál, mennyivel vagytok most jobb csapat, miben fejlődtetek?

Rengeteg új ember, új impulzus érkezett a csapathoz idén. Elképesztő munkát végzett el eddig a csapat az edzéseken, fokozatosan, hétről-hétre tanultuk meg egymást egyre jobban megtalálni a pályán és egymásnak a legapróbb mozdulataiból is megmondani, hogy mire készül a másik. Szerintem ez az, amiben a legtöbbet léptünk előre, megtanultunk igazi csapatként működni.

Jön a playoff, amiről tudjuk, hogy elég más kávéház. Mire kell szerinted itt figyelni, mit vársz a rájátszástól?

Elsősorban magunkra kell figyelnünk, ahogy te is mondod, a playoff egy teljesen más kávéház, nagyon nagy hiba lenne, ha az alapszakaszból indulnánk ki. Az már a múlté, mindig csak a következő ellenféllel kell foglalkoznunk, egy csapat ellen sem mehetünk biztosra, de azért ellenünk se mehet majd biztosra senki.

A klubnál egyértelmű célkitűzés a feljutás, de több komoly riválisotok is van ebben. Mennyire vagytok erre ráhangolódva, milyen a hangulat az öltözőben? Feszültebb, vagy inkább izgatott várakozás?

Úgy érzem, hogy az öltözőben nálunk mindig remek és nagyon pozitív a hangulat, egyelőre izgatott várakozás van, nagyon várjuk már az első meccset, mindenki ég már a bizonyítási vágytól, hiszen ezért az időszakért dolgoztunk augusztus óta. A feszültség majd akkor kezd el nőni, ha már haladunk előre a rájátszásban és lesz egyre nagyobb a tét, de én hiszem, hogy ez a feszültség majd még ennél is jobb játékot hoz ki a csapatból.

Forrás: https://www.facebook.com/mafcbasket