Augusztus elején újraindult az élet utánpótlásunk háza táján is, az edzőtáborokból hazatérve csapataink már gőzerővel az előttünk álló szezonra hangolódnak. Az Akadémia életébe több változást is hozott az elmúlt időszak – érkezőkről és távozókról is kérdeztük szakosztályvezetőnket, Kangyal Gergőt

„Kezdjük először a változásokkal. Kiváló edzőnk, Nagy Kriszta, aki több mint 30 éve a MAFC utánpótlásában edzősködik, a következő szezonban, saját kérésére, szünetelteti az edzői tevékenységét. Természetesen a jövőben is a MAFC családon belül marad, az alsó korosztályok szakmai és adminisztrációs koordinátoraként, valamint az Alsós Kupa szervezőjeként és lebonyolítójaként aktívan részt vállal a mindennapi munkában, és továbbra is tagja a MAFC Akadémia vezetőségének. 

Ezúton is szeretnék ismét gratulálni Vittay-Hajnik Ambrus kollégámnak a harmadik gyermeke születéséhez. Ambrus, szintén saját kérésére, a következő időszakban nem vállal edzői feladatokat, de természetesen az ő kezét sem engedjük el, hiszen mintegy két évtizede tartozik a MAFC közösségéhez. Nemzetközi tapasztalataira és a FECC képzés keretében elsajátított tudására építve a belső edzőtovábbképzésért felel majd a jövőben.”

A két, edzői tevékenységét szüneteltető kolléga mellett hárman távoznak a MAFC Akadémia kötelékéből.

„Erőnléti edzőnk, Szijártó Márton, magánéleti okokból távozik az egyesülettől. Hamarosan megérkezik családjukba harmadik gyermekük, emellett Marcit lakhelyén, Biatorbágyon várják szakmai feladatok. Alapvető pillére volt ő az utánpótlásunknak, így mondanom sem kell, hogy az ajtónk mindig nyitva áll előtte, és bízunk benne, hogy egyszer még visszatér hozzánk.

Szintén visszavárjuk saját nevelésű játékosunkat és edzőnket, Pfandler Bencét, aki nemzetközi vizekre evez, és külföldön folytatja egyetemi tanulmányait. 

Négy évig dolgozott a MAFC kötelékében Hencsey Tamás, aki a felnőtt csapatnál, illetve az Akadémián is edzősködött ez idő alatt. Az idény lezárultával hazatért szülővárosába, Körmendre, hogy új szakmai kihívásokat találjon és ismét a felnőtt mezőnyben dolgozhasson. Mindhárom távozó kollégánknak köszönjük mindazt, amit az elmúlt években a MAFC Akadémiáért tettek, további pályafutásukhoz sok sikert kívánunk!”

Az érkező oldalon két új szakember nevét jegyezhetjük fel.

„Komoly szakmai múlttal rendelkező utánpótlás edző érkezett hozzánk Maurer Csaba személyében. Közel negyedszázada dolgozik a magyar kosárlabdában, a Vasas kispadján ülve több alkalommal tört borsot az orrunk alá különböző korosztályos megmérettetéseken. Többszörös bajnok vezetőedző, az elmúlt négy évet az Óbudai Kaszásoknál töltötte. Onnan érkezve csatlakozik hozzánk, és az U16-os csapatunk vezetőedzőjeként, valamint az U14-es gárda másodedzőjeként dolgozik majd az előttünk álló szezonban.

Fiatal és ambiciózus erőnléti edzőt, Varga Annát is köszönthetjük a MAFC-nál. Anna friss MEFOB-győztes az ELTE-BEAC egyetemi csapatával, szintén testvérakadémiánk, a BEAC kötelékében nyert korábban junior bajnoki címet, de NBI-es játékos múltja is van a BKG színeiben. 

Mindkét szakembert szeretettel köszöntjük a MAFC családban, bízom benne, hogy sok közös siker áll előttünk a jövőben!”

Akadémiánk vezetőjével pár szóban visszatekintettünk az elmúlt hetek történéseire is.

„Augusztus 1-jén minden csapatunk a terveknek megfelelően megkezdte a felkészülést a szezonra. Az edzőtáborok java lezajlott, és nagy örömünkre az alsó korosztályokban is sokan csatlakoztak hozzánk, kiváló gyerekanyag formálódik edzőink keze alatt. Bízom abban, hogy az idei év is sok örömet tartogat a számunkra minden fronton, kollégáimmal ebben az idényben is azon leszünk, hogy a gyerekek egyéni fejlődését szem előtt tartva sikeres szezonunk legyen 2023-2024-ben is!”