Akadémiánk fiataljai nem csupán a pályán képesek különleges teljesítményre, de nem egyszer bizonyítják, hogy a mindennapokban is igazán különleges emberek. Kadett csapatunk játékosa, Halász Dávid egy nemes ügyért a hajkoronájától vált meg a közelmúltban.

„Az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumba járok, ahol a felsőbb évesek kitalálták, hogy közösen vágatják le a hajukat, és ami először csak egy jó bulinak indult, az végül egy komoly ügyért való kiállássá vált. Az esemény célja a kemoterápián átesők támogatása, a kopaszsággal kapcsolatos negatív stigmák csökkentése volt, amihez egy adománygyűjtés is párosult az Együtt A Daganatos Gyermekekért Alapítvány részére. Összegyűltünk az aulában, és a szervezők sorra lekopaszították a jelentkezőket, hangos zene és tapsvihar közepette. Mindenki legalább annyi pénzt adott, amennyit egy fodrásznak fizetett volna. A tanárok is nagyon támogatták a kezdeményezést, sőt, volt olyan tanár, aki szintén levágatta a haját a diákok előtt.

Azért csatlakoztam ehhez a kezdeményezéshez, mert belegondoltam, hogy milyen szerencsés vagyok azokhoz a gyerekekhez képest, akiknek az életét korlátozza egy súlyos betegség. Megkönnyítette a döntésemet, hogy korábban is gondoltam arra, hogy kipróbálom a kopaszságot, és örülök, hogy ezt végül egy jó célért tettem meg.”