Az őszi szünetben hatan is képviselték Akadémiánk színeit a különböző válogatott edzőtáborokban. Négyen az U18-as csapattal dolgozhattak együtt, míg az U15-ös keretbe ketten kaptak meghívást. Őket kérdeztük válogatott élményeikről.

Bősze Bálint (U18):

„Nekem ez volt az első alkalom, hogy meghívót kaptam, úgyhogy némi izgalommal készültem az összetartásra.  A közösen töltött hat nap elsősorban az edzésekről szólt, a köztes időben a szállodában pihentünk, de azért egy közös mozizást is beiktattak a programban. Nagyon jó volt látni azt, hogy a hat nap végére mennyire összetartó kis közösség formálódott a csapatból. Remélem, hogy a nyáron is számítanak majd rám, a legnagyobb vágyam, hogy képviselhessem a magyar színeket az Európa-bajnokságon.

Mózer Márton (U18):

Én már többször is jártam válogatott összetartáson, a tavalyi évben ott voltam az U16-os Európa-bajnokságon is, de idén most először voltam közös edzőtáborban. Ezúttal összesen hét edzést iktattak be nekünk az edzők, ami azt jelentette, hogy egy nap kivételével minden nap kétszer edzettünk, a szabad fél napunkon volt egy kis csapatépítő program. A legpozitívabb élményem az volt, hogy ezúttal három csapattársammal együtt mehettünk az edzőtáborba, jó, hogy ennyien képviselhettük a MAFC Akadémia színeit. Remélem, hogy a téli szünetre tervezett összetartásra is többen kapunk majd meghívást, de ez még nyilván a jövő zenéje, ahogy a jövő nyári Eb is, ahol azért nagyon jó lenne ott lenni!”

Herló György (U18):

„Nagyjából másfél éve kaptam utoljára válogatott meghívót, de mivel korábban már jópárszor voltam válogatott edzőtáborban, azért nagy meglepetés nem ért. A hat napos edzőtáborban nyilván az edzéseken volt a hangsúly, de azért igyekeztünk mindenkivel egy kicsit jobban megismerkedni a társaink közül. Úgy érzem, abszolút jó hangulatú, pozitív napokon vagyunk túl. Nem tudom, mikor számítanak rám legközelebb, mert volt szó róla, hogy az edzői stáb minél több játékost szeretne megnézni, azért, hogy sikerüljön a nyárra a legerősebb keretet összerakni. Az a legnagyobb vágyam, hogy beverekedjem magam a nyári utazó, tizenkettes keretbe – ehhez persze még rengeteget kell dolgoznom, hogy ott lehessen az Európa-bajnokságon. 

Tóth Barna (U18):

„Számomra sem újdonság az edzőtáborok hangulata, a saját korosztályom eddigi összes edzőtáborában ott voltam. Viszont ez az első alkalom, hogy idősebb korosztályos összetartásra is meghívót kaptam. A hat nap alatt minden nap volt legalább egy edzés, de azért kaptunk pihenőt is, és volt közös csapatprogramunk is. Nagyon jó volt, hogy ennyien mentünk ezúttal a MAFC Akadémiáról, könnyebbség volt, hogy tudtuk egymást segíteni. Meglátjuk, hogy a következő, téli edzőtáborba ki kap meghívót, de a nyári Európa-bajnokságon nagyon szeretnék én is pályára lépni.”

Molnár Gellért (U15):

„Én a Budapest Válogatottba is idén nyáron kerültem be először, ezért különösen nagy meglepetés volt, hogy a nemzeti válogatott keretébe is meghívást kaptam. Óriási megtiszteltetés ez számomra!  Az őszi szünetben négy napot töltöttünk Székesfehérváron, ahol napi két edzéssel készültünk az MKOSZ edzőközpontban.  Az edzéseink és a szabadidős programjaink fő célja az ismerkedés és a csapatépítés volt. Az edzéseken mindenki megmutathatta saját erősségeit, megpróbáltuk kihozni magunkból a maximumot, úgyhogy minden edzésen jól elfáradtunk. Ez a közös négy nap jó alkalom volt az ismerkedésre is, esténként a csapattal filmet néztünk, Activityztünk vagy csak jókat beszélgettünk.

Az elmúlt hét legpozitívabb élménye számomra, hogy Magyarország legjobb U15-ös játékosaival edzhettem. Megismerhettem tizenöt jó játékost és három nagyszerű edzőt. Nagyon szeretnék bekerülni az utazó keretbe és részt venni egy tornán a nemzeti válogatottal.”

 Tökölyi Marci (U15):

„Számomra ez a harmadik alkalom volt, hogy meghívást kaptam az U15-ösök edzőtáborába, ami azt jelenti, hogy a korosztály eddigi összes összetartásán ott lehettem. A négy napban napi két edzéssel készültünk, de azért közös programra is jutott idő. Rendkívül jó társaság alakult ki a táborok alatt. A csapatszellem is nagyon erős, amit semmi nem mutatott meg jobban, mint ahogy küzdöttünk egymásért az augusztusi, szlovéniai tornán. Legközelebb áprilisban lesz majd közös felkészülése a válogatottnak, majd Debrecenben, a Cívis Kupán veszünk majd részt. Remélem, én is ott lehetek, de a hosszútávú célom az, hogy egyszer a felnőtt válogatott mezét is felhúzhassam.” 

Fotók: Tökölyi Csaba