Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfi, Keleti csoport, 3. forduló

2021. november 2., Tüskecsarnok

BME-MAFC– Eszterházy SC  127-23 (31-6, 36-4, 26-6, 34-7)

BME-MAFC: KOFLANOVICS 5/3, LÁNG-MITCZKY  12/6, ROZS 31/9, BARANYI 12, SZÁNTÓ 14 Csere: Svéda 1, PÁSZTOR  16, Horváth 1, RADOS 8, CSAPÓ 14/12, Harsányi 3/3, BÓR 10/6. Edző: Weisz-Tiba Klára

Eszterházy SC: Benyovszki 8, Kerekes 2, Bocsi 5, Kelemen 2, Pomázi 22 Csere: Högerl Buda 2, Högerl Bence-, Kátai. Edző: Máté Balázs

Már a mérkőzés elején látszott, hogy a BME-MAFC jelentős magassági fölényben lesz végig. Ráadásul roppant agresszív védekezéssel helyeztek nagy nyomást megszeppent ellenfelükre. A szokásos Baranyi (12 pont, 16 lepattanó, 4 gólpassz), Szántó (14 pont, 16 lepattanó, 4 gólpassz, 6 blokk, 35 VAL) duó mellé megérkezett a debütáló Rozs Máté (31/9 pont, 8 lepattanó, 5 kiharcolt fault, 2 blokk, 35 VAL), és a negyed végére a szintén első bálozó Pásztor Mátyás (16 pont, 8 lepattanó, 3 gólpassz, 2 szerzett labda), ezzel teljesen elbizonytalanítva az egrieket a palánk alatt.

A nyomás nem enyhült a második negyedben sem. Hol Rozs, és Pásztor, hol Baranyi, és Szántó robogott megállíthatatlanul. Jól szállt be a padról Rados Balázs (8 pont, 5 szerzett labda, 5 gólpassz), és beköszönt Csapó Gábor (14/12 pont, 2 kiharcolt fault) is a triplavonalról. Az egri csapatból ekkor Benyovszki Mihály (8 pont, 2 kiharcolt fault) próbálta felvenni a kesztyűt.

A harmadik, és negyedik negyedben nagyjából folytatódott az első két negyed forgatókönyve. Közben pályára került Bór Milán (10/6 pont), aki úgy látszik, hideg kézzel a legpontosabb. Miközben Koflanovics a maga szerény stílusában kiosztott 10 gólpasszt, Csapó nem tudott tripladobást hibázni. Láng-Miticzky Dániel (12/6 pont, 4 gólpassz 3-3lepattanó-szerzett labda) szerzett labda után volt utolérhetetlen. A vendégeknél Pomázi  Patrik (4 pont, 3 lepattanó) zárkózott Benyovszki mellé.

A BME-MAFC gólpassz osztásába beszállt Horváth (7), és Svéda (5) is. Közben gyors akciókat, és látványos zsákolásokat láthatott a szép számban kilátogató közönség. Az iram az utolsó percig kitartott, amikor Láng-Miticzky még kétszer villant a hárompontos vonalról, beállítva ezzel a végeredményt.

Weisz-Tiba Klára: Már majdnem a legerősebb összeállításban sikerült ma pályára lépnünk. Örülök, hogy a játékosaim megpróbálták a maximumot kihozni ebből a meccsből. Azonban túl korai lenne még örömjátékba kezdeni, a bajnokság neheze még csak most fog kezdődni. A jövőre nézve bíztató a játékunk, meglátjuk mire lesz elég az NBI/A-s, NBI/B-s játékosokat felsorakoztató csapatok ellen. Köszönjük az egri csapatnak, hogy zokszó nélkül tűrte a megpróbáltatásokat, és becsülettel helytállt.

Máté Balázs: Gratulálok a BME-nek! Mi most itt tartunk.