Az utolsó szeptemberi hétvégére serdülő B csapatunk meghívást kapott a Pallacanestro Reggiana nevezetű olasz csapattól egy általuk szervezett U13-as tornára, melyre örömmel, izgatottan utaztunk el. Külön érdekesség, hogy a helyszínen, Reggio Emiliában játszott gyermekkorában Kobe Bryant is.

Szeptember 29.

Bakery Piacenza – MAFC Budapest 36-77

12 órás utazást követően, tíz perccel a feldobás előtt érkeztünk meg. Gyors öltözés és melegítés után, nagyon lendületes, szép játékkal már az elején eldöntöttük a mérkőzést. 5-ös labdával, nagy palánkra, folyamatos cserével, nem kötelező ötösökkel játszottunk 4×8 percet. Nem voltunk tudásban egy súlycsoportban, de a játékunk attól még szemet gyönyörködtető volt.

Fontajau Girona – MAFC Budapest 38-77

Nagyjából három perc pihenő után kezdődött a következő mérkőzés, ahol folytattuk a korábban mutatott játékunkat. A végére kicsit elfáradtunk és kezdtünk hibázni, de a itt is örömjátékkal tudtuk lezárni a meccset.

Szeptember 30.

Trieste – MAFC Budapest 54-31

Kicsit álmosan kezdtük a mérkőzést, sajnos ennek köszönhetően ellenfelünk egy 8:0-ás rohammal indított, amitől megijedtünk. Az első félidőben sajnos nem tudtuk kellően felvenni velük a versenyt, sem keménységben, sem agresszivitásban, sem pedig sebességben, így 31-8-as hátránnyal fordulhattunk a három játékrészre. Itt már sikerült megérkeznünk a mérkőzésbe, mind fizikálisan, mind lélekben, ezt tükrözi, hogy a második félidőben 23 pontot dobtunk, és a mindössze 23-at kaptunk. Összességében az első félidőben kaptunk egy óriási pofont, amiből nagy nehezen kikecmeregtünk.

Október 1.

Pallacanestro Reggiana – MAFC Budapest 44-48

A vasárnapi nappal elérkeztünk a hétvégénk utolsó mérkőzéséhez. A házigazda elleni meccsünket hullámzó, de többségében szép játékkal tudtuk indítani, igy a félidőre 17 pontos előnnyel mehettünk. Sajnos a harmadik negyed vízválasztó volt, elfáradtunk a végére, ellenfelünk pedig ledolgozta a hátrányát és mindössze négypontos előnyünk maradt a negyedik játékrész kezdetére. Az utolsó felvonásban folyamatosan ment az adok-kapok a két csapat között, többször egyenlő is volt az állás, de a végére fáradtságunkat legyőzve, szívvel és akarattal meg tudtuk nyerni a mérkőzést.

Ezzel a hétvége összesített eredményeit tekintve sikerült megszereznünk a torna második helyét, és egy nagyon szép serleget hozhattunk haza.

A hétvége folyamán – a mérkőzések mellett – részt vehettünk a Kobe Tour-on is, ahol végig járhattuk Kobe Bryant gyermekkorának meghatározóbb helyszíneit Reggio Emiliában. Mindemellett találkoztunk Langston Galloway-jel is, aki jelenleg a helyi csapatban játszik, korábban pedig nyolc szezont is pattogtatott az NBA-ben.

Összességében egy nagyon hasznos, tanulásban, tapasztalatban és élményekben gazdag hétvégén vagyunk túl, ami örök emlék marad. Ebből építkezve tudunk haladni a jövőben.

Megyünk tovább!

Hajrá fiúk, hajrá MAFC!