Kiemelt kadett bajnokság, Felsőházi rájátszás. 5. forduló

2020. március 12., Menyecske Aréna

MAFC –  NKA Pécs/A 58-55 (12-15, 18-19, 9-10, 19-11)

MAFC: Pintér 3, Boka-Magó 15, Tóth 7/3, Lőrincze 2, Matejovics 13. Cs: Szász 7/3, Tökölyi 9, Hadházy-Baráth 2, Komjáti. 

Lakits András: Emelem kalapom a CSAPAT előtt, hatalmas gratuláció jár nekik a győzelemért. 

A mérkőzés ugyan szurkolók nélkül, zárt kapuk mögött kezdődött el, de a csapatoknak hála gyorsan komoly hangulat alakult a Menyecske Arénában és hamar kiderült, hogy komoly derbi vár ránk.

Végre úgy kezdte el a társaság a meccset, ahogy azt kell, és ahogy én régóta látni szerettem volna tőlük.Agresszívan, keményen kosárlabdáztunk, nagyon komoly iramot diktált mind a két csapat, és ami számomra nagyon nagy értékkel bír, bírtuk ezt a tempót egészen a végéig. 

Végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, egyik oldal sem tudott igazán meglépni. Rossz napot fogtunk ki támadásban, az üres kinti helyzeteinket sorra elhibáztuk, emellett a büntetőket is kifejezetten rossz százalékban értékesítettük. Pocsék távoli dobószázalékunkat (2/25) kiváló védekezésünkkel kompenzáltuk, 55 ponton tartottuk a nagyon jó és jól képzett játékosokból álló ellenfelünket. Ennél kevesebben még egy csapatnak sem sikerült ez, ami szerintem borzasztó nagy fegyvertény és amire építenünk kell a jövőben. 

Az első támadásunkból 3 pontost szereztünk, ami után nagyon hosszú szünet következett, majd az utolsó percekben újra beesett egy, amit két, szerzett labdából könnyű ziccer követett. Ez hozta meg a fordulópontot és bár a végjátékban megint követtünk el gyermeteg hibákat, nem engedtük ki a kezünkből a győzelmet. 

Nagyon büszke vagyok a fiúkra, mert óriási csatából igazi csapatként működve kerültünk ki győztesen, mindenki belerakta a magáét a közösbe. Megmutattuk a jobbik arcunkat, a harcos oldalunkat. Ha megértik a fiúk, hogy erre az oldalunkra minden nap szükségünk van, akkor gyorsan szintet tudunk majd lépni és el tudjuk érni majd azokat a célokat, amiket kitűztünk magunk elé. 

Sajnos, időközben teljesen felelős döntést hozva, az MKOSZ felfüggesztette a bajnokságot. Várjuk a döntést, és bízunk abban, hogy megmutathatjuk még a szezonban, hogy mire vagyunk képesek, hiszen ezért dolgoztunk együtt az elmúlt másfél évben. Ég bennünk a bizonyítási vágy, ránk még egy befejezetlen munka vár!

Addig is, kérünk mindenkit, vigyázzunk egymásra és körülöttünk élőkre, hiszen ennél semmi sem lehet fontosabb!

Hajrá MAFC!

Statisztika: http://hunbasket.hu/merkozes/x1920/hunu16/hunu16_255

Fotó: Tökölyi Csaba