Bethlen „kicsik” – Tarlós Ágnes:

Lejátszottuk idei első két meccsünket. A „kicsik” haraptak, így mindkét mérkőzésünket sikerült, gyors, leleményes játékkal, extra sok labdaszerzéssel nyernünk. Kiemelném Miklósi Robin és Schulek Zalán egyéni teljesítményét, Beni és Domi remek asszitjait. Gratulálok a három újoncnak; Botinak, Esztinek, Zsombinak a szép helytálláshoz! Mindenki egy csapatként küzdött!
Ja…és nem emlékszem mikor volt ilyen hangos a szurkolótáborunk, köszönjük!!! 

Bethlen nagyok” – Herman Alíz: 

Az idei szezonra nagyon sok régi játékosunk „kiöregedett”, így egy teljesen új, korosztályilag vegyes csapattal láttunk neki a szezonnak.
Az első meccset a Grosics ellen játszottuk, úgy gondolom, nagyon jól helyt álltunk, nyerni sajnos nem tudtunk. A második meccsen jobban belejöttek a játékba azok is, akiknek ez volt az első Alsós Kupájuk. Kosarat mindenki dobott a két meccs alatt, de a harciasság néha hiányzott és kicsit bátortalanul játszottunk. Összességében nagyon meg vagyok elégedve mindenkivel, Dórit és Robint emelném ki a csapatból leginkább, mert amikor kellett, lendületet adtak a játéknak és nem csak magukat, hanem társaikat is helyzetbe hozták.
Hajrá BETHLEN!

MAFC FarkasrétKIsné Havasi Kata:

Ma debütált edzőként a farkasréti bázis korábbi kiválósága, a MAFC 2004-es kadett csapatának meghatározó játékosa, Boka-Magó Áron! A csapat szép teljesítményéhez elengedhetetlen volt Áron edzői munkája! Fiatal csapatunk megküzdött a BEAC-os lányok ellen és szép győzelmet aratott a Csepel ellen! A nap legjobb játékosa Vargyas Balázs volt, aki a csapat legfiatalabb játékosaként (2011), miután győzelemre vitte saját korosztályos csapatát, a két évvel idősebbek között is számtalan kosarat dobott! Ki kell emelnünk Csesznegi Bálintot és Nemessányi Bencét is, mindketten 2010-es születésűek, akik szintén remek játékot mutattak! A legkisebbek mezőnyében Kiss Noelre és Virág Botondra érdemes odafigyelnünk! Gratulálok a csapatainknak! 3 csapat, 6 mérkőzés, 5 győzelem!

BEAC – Gyeőry Zsuzsanna:

A hétvégi Alsós Kupán 3 BEAC Vizslák leány csapattal vettünk részt. A 2011-12-es kislányok egy győzelemmel és egy vereséggel zártak! Nagy örömmel és izgalommal várták az első fordulót, mert többeknek is ez volt az első mérkőzése az életében. A húzóerőt azok a lányok képviselték, akik már a Kenguru csapatunkkal edzenek, de a kicsik is szépen helyt álltak, az alapszabályokkal tisztában voltak, és jól követték a mérkőzést, volt, aki még kosarat is dobott! Az ajándékoknak nagyon örültek!

2009/2010-es csapatunk két győzelemmel zárt. Mindenki dobott kosarat és olyan kislányok is jól szerepeltek, akik az edzéseken még elég bátortalanul játszottak. 2009-es csapatunk fölényesen nyerte mindkét mérkőzését, gyönyörű csapatjátékot mutatva, agresszív szoros védekezéssel. Elégedettek voltunk a lányokkal, hasznos volt számunkra ismét a BEAC – MAFC Alsós Kupa!

Németvölgyi Bocsok – Szudolszkyné Czipott Sejla:

Két meccset játszottunk és mind a kettőt nyertünk. Nem számoltam, sőt igyekeztem úgy cserélni, hogy körülbelül egyforma esélyekkel játszhassunk. A Németvölgyi Bocsok idén került a MAFC égisze alá és így ez volt az első Alsós Kupánk. Két meccset játszottunk a fele fiú, fele lány csapatunkkal, mindkettőt megnyertük. A gyerekek nagyon élvezték. El is fáradtak a végére, mert főleg a kisebbeket játszattam, akik eddig még sohasem játszottak meccsen (csak edzésen). A bírók nagyon empatikusak voltak, odafigyeltek mindkét oldalon arra, hogy a kezdő játékosoknál ne kössenek bele a technikai hibákba. Emiatt gördülékeny volt a játék és gyorsan elteltek a negyedek. 

Én, mint edző, hihetetlenül örülök ennek a lehetőségnek, mert itt versenyhelyzetben, de mégsem teherrel a vállukon léphetnek pályára a kezdő és a kicsit gyakorlottabb játékosok is. A kicsik megtanulhatják a szabályokat és rengeteget fejlődhetnek már akár egy meccs alatt is, és a nagyobbakkal lehet gyakoroltatni a sok passzos játékot, valamint a fair play-t. A győzelem maga nagy élmény volt számukra és a végén a meglepetés ajándék már csak hab volt a tortán. Köszönjük, hogy részesei lehetünk! 🙂

Bocskai – Mészáros László:

A csapatom 90 %-a októberben kezdett el kosárlabdázni. Első mérkőzésünkön a nagyon képzett Farkasréti lányokkal kerültünk szembe, akik ellen a túlélés volt a feladat. A kijelölt feladatokat megoldottuk, a végén már kosarakat is tudtunk szerezni. A második mérkőzésen szintén egy régebb óta együtt játszó lánycsapattal hozott össze minket a sorsolás. Ellenük már hatékonyabban tudtunk játszani, szoros vereséget szenvedtünk csak.

A két meccsen a gyerekek küzdőképességükről jelesre vizsgáztak. Hallatlan lelkesedéssel játszottak a sokkal képzettebb lányok ellen. Első és második mérkőzésükhöz képest jól mutatkoztak be, sokat kell még fejlődnünk, hogy eredményesebbek lehessünk. A gyerekek rendkívül jól érezték magukat és felemelt fővel mehettünk haza, a vasárnapi ebédet megérdemelték!

Annyi megjegyzést még hozzátennék, hogy az összes jelenlévő csapat közül a legmostohább körülmények közül érkezünk – 8×15 méteres teremben edzünk, ahol két darab nagypalánk van.