Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfi, Keleti csoport, 7. forduló, Tüskecsarnok

BME-MAFC– NKE SE  117-47 (32-8, 27-17, 28-8, 30-14)

BME-MAFC: Svéda 8, LÁNG-MITICZKY  11/9, Horváth  1, ROZS 21/3, SZÁNTÓ 25 Csere: VANTAL 8, PÁSZTOR  4, RADOS 6, BÓR 14, Csapó 7, KÓSA 10, Vargovics 2.

NKE SE: PILINSZKI 20/6, Komlós 4, Tóth 4, PÓCZOS S. 10/3, PÓCZOS M. 7. Csere: Mitiner 2, Veres, Darvas, Pálvölgyi, Lőrincz. 

A mérkőzés elején nehezen kezdtek koncentrálni a csapatok. A hazaiak óriási dobókedvvel indítottak, de eleinte keveset találtak. A vendégek, pedig kissé félénken kosárlabdáztak, ritkán jutottak helyzetbe. Aztán 5 perc bemelegítő jellegű szaladgálás után a BME-s fiúk elkapták a fonalat, és Rozs Máté (21/3 pont, 11 lepattanó, 5 assziszt, 29 VAL) vezetésével elkezdtek védekezni, melyből rendre gyors támadásokat vezettek, és könnyű kosarakat szereztek 5 percig őrült tempóval sokkolva az NKE csapatát. Így lett hirtelen 32-8 az állás a negyed végére, melyből Bór Milán (14 pont, 5 lepattanó, 3 assziszt, 14 VAL) is kivette a részét.

A második negyedben a Póczos testvérek: Mátyás (7 pont, 10 lepattanó), és Sándor (10/3 pont, 4 lepattanó) vezetésével ébredeztek a vendégek. Bejelentkezett Pilinszki (20/6 pont, 6 lepattaó, 3 szerzett labda) is. Aztán az utolsó 3 percben Szántó Levi (25 pont, 18 lepattanó, 5 blokk, 49 VAL) jóvoltából megint közönségcsalogató, látványos hazai játékkal nőtt tovább a BME-MAFC előnye.

A harmadik negyedben nagyjából 3 percig tudott lépést tartani az NKE vendéglátójával, majd a Svéda-Szántó-Rados trió vette át a légteret, és roppant agresszív védekezésből 20-2-t repesztett. Jól szállt be a padról Pásztor, aki mezőnyben nyújtott kiemelkedő teljesítményt, valamint Csapó is, aki sorra szerezte a pontokat.

A záró etapban Pilinszki Máté magányos harcosként szólt közbe újra, és újra, bár a műszakisok lehengerlő tempót diktáltak végig hosszú kispadjuknak köszönhetően. BME-MAFC oldalon Vantal Andis (8 pont, 8 lepattanó, 3 assziszt, 16 VAL)  forgatta eredményesen a karmesteri pálcát. Jól szállt be a padról Kósa Geri (10 pont, 6 lepattanó, 14 VAL), akinek ez volt az első MEFOB meccse.

Az összesen 114 (77 BME-MAFC, 37 NKE SE) lepattanó sokat elárul a dobószázalékról, de ezzel együtt sok pont született a mérkőzésen. A BME-MAFC játékosai 35 assziszttal szolgálták ki egymást. A faultok mennyisége pedig hűen tükrözi az összecsapás barátságos légkörét.

Weisz-Tiba Klára: Sok mindennek örülünk ma: a múlt heti vereség nyomai alig láthatók; a csapat továbbra is magas színvonalon tud védekezni akár hosszú időn keresztül; újra felavattunk 2 fiatal játékost, akik nem ijedtek meg a feladattól. Azonban a meccs legszebb része számomra a csapatfotó volt a legvégén, ahol Lujó „bácsi” régi kosarasai körbevették, és átkarolták őt. Ezért érdemes ezt csinálni! 

Mészáros István: Megpróbáltunk ma kosárlabdára emlékeztető játékot mutatni. Ez néha sikerült is. Gratulálok a BME-nek!