U18-as felkészülési torna, Debrecen

2020. szeptember 26.-27.

Lakits András vezetőedző beszámolója

MAFC – Szedeák U20 61-44 (19-17, 17-3, 17-12, 8-12)

MAFC: Lőrincze 15/15, Pintér 6, Boka-Magó 13/3, Biber. 13, Szilágyi

Cs.: Réti 2, Szász 6,  Matejovics 4, Lenkó 2, Hadházy-Baráth, Tóth, Komjáti 

Nagyon örülök, hogy egy U20-as csapattal is tudtunk találkozni a felkészülés alatt, így egy fizikálisabb csapat ellen is fel tudtuk mérni, hol tartunk. Viszonylag jól kezdtük a meccset, de az áttörést a második negyed hozta meg, ahol elkezdtünk megfelelően védekezni és mindössze 3 pontot kaptunk az egész negyedben – úgy érzem, erre lehet alapozni a későbbiekben is. Továbbra is küzdünk a rengeteg eladott labda problémájával, de a csapat ezen a mérkőzésen védekezésben kompenzált, így magabiztosan tudtunk nyerni. Annak külön örültem, hogy több jó egyéni teljesítmény is akadt, mindenki pályára léphetett és többen éltek is a kapott lehetőséggel.

Zsíros Akadémia Kőbánya – MAFC 69-74 (22-23, 26-20, 13-15, 8-16)

MAFC: Lőrincze 8/6, Pintér 8, Boka-Magó 14/9, Biber 8, Szilágyi 8

Cs.: Matejovics 13/3, Réti 6, Tóth 6/6, Lenkó 3/3, Szász, Hadházy-Baráth 

Álomszerűen kezdtük a mérkőzést, gyorsan 10 pontos előnyt építettünk ki. Aztán érthetetlen módon nagyon gyorsan kiengedtünk és és elkezdtünk könnyelműen játszani, amit ellenfelünk meg is büntetett, így a félidőben már hátrányból fordultunk. Talán itt jött ki, hogy a második meccsünket játszottuk aznap délután. Felpuhult a védekezésünk és sajnos volt olyan játékos az ellenfélnél, akinek a védésében rendszeresen hibáztunk, így már az első félidőben 22 pontnál járt. Egy percre sem engedhetjük meg magunknak a lazaságot, ezt mindenképpen a fejünkbe kell vésnünk, ha sikeresek akarunk lenni a jövőben. 

A második félidőben aztán fokozatosan állt össze védekezésünk és a 4. negyedre lett olyan, amilyen az igazán jellemző ránk. Ennek köszönhettük, hogy megint tudtunk olyan negyedet hozni, ahol 10 pont alatt kaptunk, így ez ismét elég volt a győzelemhez.

Fontos volt, hogy az előző meccshez képest feleannyi eladott labdánk volt, így nagy örömömre ebben sikerült előrelépni.

MAFC – DEAC 71-66 ( 21-13, 10-17, 20-18, 20-18)

MAFC: Lőrincze 8/6, Pintér 10/3, Boka-Magó 5, Biber. 18, Szilágyi 11

Cs.: Matejovics 10, Szász 3/3, Réti 6, Tóth, Hadházy-Baráth 

Harmadik meccsünket az ugyan nem teljes, de így is borzasztó jó erőkből álló hazaiak ellen vívtuk.

Nagyon hasonló forgatókönyv szerint zajlott az első félidő, mint a Kőbánya ellen. Jó kezdés után sok könnyelmű hibával közelebb engedtük a Debrecent, de szerencsére a félidőben még őriztük a minimális előnyünket. Nagyon jó iramban ment az egész meccs, mindkét csapat erős, kemény tempót diktált, örültem, hogy végig tudtunk a lépést tartani a debreceniekkel. Igazi parázs csata alakult a végére, nüanszok döntöttek.Nagy pozitívum, hogy volt vér a fiúkban, kritikus pillanatokban mindig volt valaki, aki előre tudott lépni éshatára vette a csapatot.

Egy borzasztó hasznos meccsen tudtunk győzelmet szerezni, ami visszaigazolás a  fiúknak, hogy jó úton haladnak, továbbra is így kell dolgozni és a befektetett munkának egyszer meglesz az eredménye.

Szeretnénk megköszönni a DEAC Kosárlabda Akadémiának, hogy vendégül láttak  bennünket ezen a remek és borzasztó hasznos tornán. Nagyon örülünk, hogy itt lehettünk és sok sikert kívánunk minden csapatuknak a bajnoksághoz.

Összeségében rettentő hasznos volt számunkra ez a két nap, meccsről meccsre fejlődött a játékunk és javítottuk a hibáinkat – az utolsó meccsel pedig már majdnem teljesen elégedett lehettem. Igazi csapatként működött a brigád, meghatározó, jó teljesítmény érkezett a magas emberinktől, ami mellé több fiatal mezőnytől is stabil produkció jött. Reméljük, állandósul ez a jó kémia a fiúk között.

Nagyon jó főpróba volt az a jövő heti szezonkezdés előtt, úgy érzem, a tőlünk telhető legjobb munkát végeztük a felkészülésünk alatt, ebben a sokszor kiszámíthatatlan és zavaros helyzetben. 

Külön gratulálok Biber Bendének, akit a torna MVP-jének választottak, illetve Lőrincze Dominiknak, aki a csapat legjobbja díjat vehette át.

Nagyon várjuk már az első hivatalos bajnoki meccsünket, amit a Kecskemét ellen vívunk majd idegenben. A munkát becsülettel elvégeztük, jöjjön végre az, amire a tavasz közepe óta várunk. Hajrá Kosárlabda!

Mindekinek sok sikert kívánok a szezonra és vigyázzunk egymásra!

Fotók: Debreceni Kosárlabda Akadémia – https://www.facebook.com/deackosarlabdaakademia/