Serdülő csapatunk nem mindennapi heteket tapos, azt a bizonyos gyertyát a két végén nem, hogy égetik, egyenesen lángszórózzák. A héten erről fognak mesélni nekünk egy 5 részes sorozatban

1. Hazai megmérettetések

Az őrült november valójában már októberben elkezdődött, amelynek végén az országos alapszakasz II. fordulóját rendezték Kőbányán. 

2022.10.27. szombat – NSB, Alapszakasz, Felsőház, II. forduló

MAFC/A – Cívis KK Debrecen/A 83 – 79 (28-23, 34-19, 6-17, 15-20)

MAFC: Pichovszky 16, Turbucz 11, Viola 10/3, Németh 9, Varjas 8, Semegi-Nyulas 6/3, Laczka 6, Kis 6, Vajda 4, Szigeti 4, Lőrinczi 3/3, Wendl

Vittay-Hajnik Ambrus: Idén először csaptunk össze a Debrecennel. Kiváló első félidőt játszottunk, indításaink és a támadásvezetésünk tetszetős és hatékony volt. Védekezésünkről viszont közel sem tudok ilyen jelzőkkel nyilatkozni és ez a probléma már kongatja a vészharangot egy ideje. Ettől függetlenül 20 pontos előnyt kellett a Srácoknak lemenedzselni összhangban az erre a napra kitűzött céljainkkal, azaz hogy ezt ők maguk hajtsák végre, minimális edzői segítséggel. Fontos megérteniük, hogy végső soron ők a főszereplők, egyre több és markánsabb szerepet kell átvenniük és felelősséget vállalniuk érte. Az idő előrehaladtával folyamatosan szűkült a különbség, de amikor már nagyon égett a ház, akkor is kitartottunk emellett a „gameplan” mellett és végül a végjátékban bemutatott néhány karakteres egyéni villanás megtartotta számunkra a két pontot. Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez, ugyanakkor jár az elismerés a sportszerűen játszó debrecenieknek is. 

Zsíros Akadémia Kőbánya/A – MAFC/A 81 – 59 (22-19, 15-18, 19-11, 25-11)

MAFC: Viola 15, Pichovszky 8, Varjas 6, Kis 6, Semegi-Nyulas 5/3, Németh 5, Laczka 4, Turbucz 4, Szigeti 4, Sopuch 2, Wendl, Lőrinczi

Vittay-Hajnik Ambrus: Gratulálok a Kőbányának a győzelemhez, megérdemelt sikert arattak! A két meccs közötti videózás és a már korábban említett napi célok alapján ezt a meccset már gyakorlatilag az elejétől kezdve egyedül kellett menedzselniük a Srácoknak. Az előrelépés a második meccshez képest az első félidőben tetten érhető volt, tetszett a Fiúk felelősségvállalása és a press break játékunk. Védekezésben újfent kritikával kell viszont illetnem magunkat, továbbra is rengeteg pontot kaptunk, nem limitáltuk az ellenfelünk kulcsjátékosát és a lepattanózást sem tudtuk kontrollálni. Az addig nyeretlen riválisunk vérszemet kapott és a harmadik negyedben krízis helyzetbe kerültünk. Beszélgettünk már ilyen helyzetekről sokat és ugyan kicsit későn, de jött egy hihetetlenül profi válasz rá, amely összerántotta a társaságot és a harmadik negyed végén másfél perc alatt eredményezett egy 7:0-át. Ezt a bizonyos momentumot és a rákövetkező időszakot hatalmas sikernek és előrelépésnek éltük meg és ezért cserébe azt hiszem akár több mérkőzést is gondolkodás nélkül „beáldoznék”. Arra viszont nem volt elég, hogy a játék képét gyökeresen megváltoztassuk, így el kellett fogadnunk a vereség tényét. 

Összegzés: Az eddigi legnehezebb napi feladatot kapták meg a Srácok, ami egy nagyon tanulságos napot eredményezett. Szeretném hinni, hogy hosszú távon be fog érni, amit ezzel igyekszünk tanítani a Srácoknak, kíváncsian várom, hogy ezen az úton hogyan haladunk tovább. A védekezéshez és a lepattanózáshoz való hozzáállásunknál viszont most betelt a pohár, a következő fordulóig minden megmérettetésünket ennek a két szegmensnek rendeljük alá minél több és kreatívabb eszközzel. Azt várom el a Fiúktól, hogy vegyék az üzenetet és gyökeres változást produkáljanak november hónapban. Ez elengedhetetlen, ha tartani akarjuk magunkat elsősorban a saját magunk által kialakított kultúrához és másodsorban a magunk elé kitűzött célok megvalósításához. 

2022.11.05 -06., Kadett Regionális Bajnokság, 1-2. forduló

Kiss Lenke KA/B – MAFC/C 46 – 68 (12-20, 14-18, 8-15, 12-15)

Nagy-Horváth Szilvia: A kadett bajnokságban is szereplő serdülő csapatunk ezúttal a Kiss Lenke csapatához látogatott el. Első mérkőzésünk volt azt követően, hogy kijelöltük a novemberi fő feladatokat: védekezés, lepattanózás, és ezekre egy saját statisztikát is kitaláltunk. A srácok, úgy tűnt, vették a lapot! Nagyon jó iramban kezdtük a mérkőzést, letámadásunk jól működött és felpályás védekezésben is rendre rossz dobásokra tudtuk kényszeríteni ellenfelünket. A lepattanócsatában sem maradtunk alul, ami egy idősebb, fizikálisabb csapat ellen bizakodásra adhat okot és bizonyítja azt is, hogy a lepattanó nem magasság kérdése. Nagyon hasznos mérkőzést tudtunk jászani, valamint jó visszajelzés volt a mérkőzés arra, hogy mire fektessünk még nagyobb fókuszt.

MAFC/C – Óbudai Kaszások/B 69 – 64 (21-17, 10-12, 24-14, 14-21)

Pfandler Bence: Az U14-es csapat felkészülésében fontos szerepet játszanak a kadett mérkőzések, hiszen fizikálisan erősebb játékosok ellen mérhetik fel a játékosok a tudásukat. Az Óbuda ellen egy nagyon hasznos mérkőzést játszottunk, és a meccs előtt kitűzött legfontosabb célt, a lepattanók dominálását sikerült végrehajtania a csapatnak. A hétvégi mérkőzéseknek köszönhetően ismét formába tudott lendülni a brigád, ami fontos szempont volt a következő hetek nemzetközi és hazai fordulói előtt. Emellett visszajelzést kaptunk a védekezés-, és támadásbeli hiányosságainkról fizikálisabb csapatok ellen, ami lehetőséget biztosít arra, hogy alakítsunk ezen az elkövetkező edzéseken.

Összegzés: Gratulálok a Srácoknak a győzelmekhez! Örülök, hogy minden játékosunk lehetőséget kapott és éltek is vele! Szintén bizakodásra ad okot, hogy a védekezésre és lepattanózásra kitalált narratíváink, céljaink befogadó közegre találtak és nálunk fizikálisan jóval erősebb (hiszen idősebb) ellenfelek ellen már jóval jobb mutatókat hoztunk, mint a saját „súlycsoportunban”. A következő két hétvégén kiderül, hogy tudjuk-e ezt folytatni illetve, hogy a nemzetközi mezőnyben hogy álljuk meg a helyünket ezen a téren (is). 

Hajrá MAFC!