Gyermek csapatunk idén utoljára lépett pályára az országos bajnokságban és mind a három alakulatunk emlékezetesen zárta a versenysorozatot.

MAFC Heisler – Csata Pannónia 62 – 63 (18 – 11, 10+2 – 10+7, 22 – 14, 10 – 21)

MAFC: Sopuch 12, Kudich 12, Aranyi 10, Horváth L. 10, Varga 6, Lőrinczi 5, Gincsai-Kali 3, Kováts 2, Hegedűs 2, Vidra

Vittay-Hajnik Ambrus: Gratulálok a Csatának a győzelemhez! Még egyszer szerettük volna megvillantani, hogy ez a Heisler csapatunk micsoda tűzzel is ég és azt hiszem, hogy ez egyértelműen sikerült ezen a találkozón. Kiválóan kezdtük a mérkőzést, stabilan lepattanóztunk és sokszor tudtunk indítani, nem csoda, hogy előnnyel vártuk a félidőt. A játékunkon nem, de a félidei büntetőzésen masszívan meglátszott az erőteljes edzéshiány, ennek köszönhetően szinte egálról kellett folytatnunk. Újfent egy nagyon jó hullámra ültünk fel, de a fizikai fáradtság egyre gyakrabban jött ki rajtunk, az egyik ötösünkben ráadásul nem is volt cserénk, így az időkéréseket is általában pihentetésre használtuk. Mindezek ellenére a mérkőzés sokáig a kezünkben volt, de az utolsó negyed második felében sajnos elfogyott a szufla és nem menedzseltük jól az előnyünket. Az utolsó percben kétszer is volt lehetőségünk, hogy megtartsuk a labdát és előny birtokában csak lepörgessük az órát, de ezt a taktikai utasítást a meccs hevében nem tudtuk betartani. Végül a Fortuna is a Lányok mellé állt és dudaszóra megfordult a meccs, a hatalmas küzdés után ők győztek 1 ponttal. Minden elismerésem a csapatomnak a küzdelemért!

BLF KK/A – MAFC Heisler 78 – 52 (22 – 15, 15+5 – 16+1, 15 – 12, 21 – 8)

MAFC: Kudich 12, Aranyi 10, Varga 10, Lőrinczi 10, Gincsai-Kali 2, Kováts 2, Sopuch 2, Horváth L. 2, Hegedűs 2, Vidra

Vittay-Hajnik Ambrus: Gratulálok a BLF-nek a győzelemhez! Nagy sokk után kellett pillanatokon belül újra felpörögnünk, hogy egy még erősebb ellenfélnek is méltó partnerei lehessünk. Nem tudom, hogy honnan szedték a Fiúk az energiát, de három negyeden keresztül iszonyat koncentrálva, nagyon fegyelmezetten és a saját tartalékaikat teljesen felemésztve teljesítettek folyamatosan erőn felül. Ha a félidei büntetőzésünk nem lett volna még gyengébb, mint az előző meccsen, akkor az egy-két labdás távolság talán megadta volna nekünk a plusz hitet, ellenfelünknek a plusz stresszt, ami ahhoz kellett volna, hogy kiélezett végjátékot hozzunk ki a csörtéből. Emellett az ellenfél legjobbját csak minimálisan tudtuk lassítani, úgyhogy hiába a nagy szív, a BLF megérdemelten aratott győzelmet felettünk. De ami számunkra fontosabb: emelt fővel távozhattunk a csarnokból, a Fiúk a lelküket is kihajtották ezen a két meccsen! Bravó!

Zsíros Akadémia Kőbánya/A – MAFC Gabányi 46 – 50 (14 – 8, 5+6 – 14+3, 8 – 12, 13 – 13)

MAFC: Németh 15, Lőrinczi 10, Varga 6, Varjas 6, Viola 4, Turbucz 3, Kristóf 3, Kudich 2, Ratkóczi 1, Sopuch, Wendl, Oláh-Viniczai

Vittay-Hajnik Ambrus: Gratulálok a Csapatomnak a győzelemhez! Hihetetlen akaratról tettek tanúbizonyságot, nagyon ritka az ilyen, de valahogy az első pillanattól kezdve azt éreztem, hogy nem létezik, hogy ma legyőznek minket. Pedig semmi előjele nem volt ennek, gondolok itt elsősorban arra, hogy március eleje óta egészen konkrétan 9 (!) db normál edzésünk volt, azok is változó társasággal és csökkentett terheléssel. Számomra emiatt igazán értékes ez a diadal, melyet ráadásul két kulcsjátékosunk hiányában szereztünk meg. Külön szeretném kiemelni a Kollégáimat, akik szakmailag igen sokat raktak bele a meccsbe, míg én ezúttal inkább éreztem magam egyfajta szurkolónak. Maximális bizalmam volt a Játékosaimban, akik ezt gyönyörűen hálálták meg és saját maguk gondoskodtak a feladat megoldásáról. Gratulálok a Kőbányának az egész éves teljesítményükhöz, kemény, de sportszerű ellenfelek voltak végig! Illetve jár a kalapemelés a pontszámítós rendszerben való első helyükhöz!

MAFC Gabányi – Csata Csillagok 52 – 51 (19 – 9, 9+5 – 10+6, 5 – 12, 14 – 14)

MAFC: Kristóf 13, Németh 8, Turbucz 7, Lőrinczi 5, Wendl 5, Viola 3, Kudich 3, Varjas 3, Oláh-Viniczai 2, Sopuch 1, Ratkóczi 1, Varga 1

Vittay-Hajnik Ambrus: Gratulálok a Srácoknak a győzelemhez, de egyből elismerésem a Csata felé is, akik igen közel álltak hozzá, hogy nagy hátrányból fordítva megtréfáljanak minket! Történt ugyanis, hogy kiválóan kezdtünk, a hátsó alakzatunk nagyon stabil volt, érzésem szerint teljesen elvettük a Lányok erősségeit és így a lepattanókból kifejezetten sokat tudtunk indulni. A második negyed közepén ennek köszönhetően már majd’ 20 ponttal vezettünk, de itt teljesen elfogyott a lendület, az akarat és nyilván ezeknek köszönhetően, a tudomány is. A játékunk teljesen lezüllött, védekezésben átjáróház, támadásban egyénieskedés. A 3. negyedünk vállalhatatlan volt és ez úgy is menthetetlen, hogy az edzéshiány és a Covidon való tömeges átesés következtében úgy kapkodtak a levegő után a Srácok, hogy csak na. A szívünk viszont a helyén volt és bár nem tagadom, szerencse is kellett hozzá – meg két hatalmas, klasszis kosár, akkor, amikor már a lélektani előny teljesen a Lányoknál volt – de egyetlen pontocskát sikerült megőrizni az előnyünkből. És ha már elővettem az első ötösünket a 3. negyedért, hadd tegyem hozzá, hogy a záró etapban a kispadról viszont csillagos ötössel zártak! A mérkőzések, bajnokságok csupán eszközök a fejlődéshez, de versenysportolóként nyilván mindig a győzelemre játszunk, így azért büszkeség, hogy ott fejeztük be az országos bajnokságot, ahol kezdtük: Budapest élén!

MAFC Mokos – Budapest Csepel 31 – 31 (10 – 9, 6+3 – 7+3, 4 – 6, 8 – 6) 

MAFC: Aranyi 13, Kováts 8, Hegedűs 4, Fehérdi 3, Gincsai-Kali 3, Vidra, Pichovszky, Kerényi

Vittay-Hajnik Ambrus: Harmadjára találkoztunk a Csepellel és most megint az első alkalomhoz hasonló, rendkívül izgalmas ütközet kerekedett ki belőle! Gyakorlatilag végig fej-fej mellett haladtak a Srácok, feszült meccs volt. Ipari mennyiségben dolgoztuk, majd hagytuk ki a közeli helyzeteket, de cserébe legalább a védekezésünk folyamatosan magas koncentrációval pörgött. Ennek ellenére a végén nekünk kellett kúsznunk az eredmény után, de a meccs utolsó 4 percében pontot nem kapva, ellenben 6-ot szerezve, egy kiváló passz-befutás összjátékkal megkoronázva egyenlítettük ki az állást. Le a kalappal Srácok, ez kemény meló volt! Egyben gratulálunk a Csepelnek is!

WSK – MAFC Mokos 18 – 54 (3 – 10, 4+3 – 18+4, 6 – 6, 2 – 16)

MAFC: Vidra 12, Gincsai-Kali 11, Pichovszky 9, Aranyi 9, Hegedűs 6, Kováts 4, Fehérdi 2, Kerényi 1

Vittay-Hajnik Ambrus: Gratulálok a Srácoknak a győzelemhez és a szép játékhoz! Ezúttal olyan együttessel játszottunk, akikkel szemben egyértelmű előnyünk volt minden tekintetben. Az első félidőben érvényesítettük a papírformát a végig szimpatikusan küzdő WSK ellen és így egy kiváló hangulatú, lendületes, de laza örömjátékkal zárhattuk az országos szezont. Nagyon boldog vagyok, hogy a második félévben lehetőséget kapott a MAFC Mokos csapata, mert a Srácok rengeteg plusz élménnyel és tapasztalattal gazdagodhattak így, amit maximálisan megérdemeltek!

Összegzés: Boldog vagyok, hogy az utolsó fordulóban még egyszer meg tudtuk mutatni magunkat illetve, hogy miben is vagyunk jók! Bár nem vagyok maradéktalanul elégedett az egész évben nyújtott teljesítményünkkel, de ez legkevésbé sem a Srácok hibája. Amikor volt lehetőségünk, ők akkor mindent beletettek és rengeteget fejlődtek, mindhárom csapatunk megkérdőjelezhetetlenül lépdelt előre fordulóról fordulóra. Az utolsó két kört szinte edzés nélkül hoztuk le jópofán, karakteresen, eredményesen. Folyamatosan versenyképesek voltunk, egy csapatunk végig az élbolyban és általában annak is a legelején tanyázott, egy másiknak kétszer is volt reális esélye a B csoportba való feljutáshoz (ami azt jelenthette volna, hogy Budapest TOP 4 fiúcsapata közül 2 is MAFC – os átmenetileg), a harmadik alakulatunk pedig a versenykiírásnak megfelelően leghátulról indult, de hiba nélkül menetelt előre. Több, mint 30 játékost tudtunk érdemben és a saját képességeiknek megfelelően versenyeztetni és hűek maradtunk a kitűzött 3-as célrendszerünkhoz: erős közösség építése, fejlődés, egyéniségek/karakterek nevelése! Sajnos a december valamint a március-április másról szólt nekünk, de ezzel kár is már foglalkozni. A terv ugyanis kész, hogy hogyan hozzuk be a kimaradt munkát, úgyhogy gatyát felkötni, indulhat a tánc! HAJRÁ MAFC!