„A” csoport

MAFC Gabányi – Kölökös Fiúk /A  91-31 (16-5,25-8,24-12,26-6)

MAFC Gabányi: Gaál Benji 15, Marossy Kornél 15, Deme Dávid 10, Tóth – Szirmai Bazsi 10, Nemes Máté 9, Hatházi Bálint 8, Kiss Áron 7, Kenyeres Marci 6, Jánosi Dani 5, Schulek Zéti 5, Kovács Vince 1

Nagy-Horváth Szilvia: Az utolsó fordulóhoz érkeztünk, céljaink továbbra sem változtak: elsősorban fejlődni szeretnénk mérkőzésről mérkőzésre. A mérkőzések ugyan tét nélkül zajlottak, mert korábban már kivívtuk az évvégén rendezendő Szakmai Tornán való részvételt, de ennek ellenére nem volt mindegy, hogyan zárjuk az utolsó fordulót, elsősoran magunk miatt.  A meccs elejétől, úgy érzem, az történt, amit mi szerettünk volna. Végig kézben tartottuk a mérkőzést és a mi akartunk érvényesült. Sok szép indítás kosarat vezettünk és védekezésben is leptünk előre az előző fordulóhoz képest. 

Óbudai Kaszások/A – MAFC Gabányi 45 – 69 (7-16,20-17,13-14,5-22)

MAFC Gabányi: Deme Dávid 14, Marossy Kornél 10, Schulek Zéti 8, Kovács Vince 7, Gaál Benji 6, Nemes Máté 5, Tóth – Szirmai Bazsi 5, Kiss Áron 4, Somoskövi Dani 4, Kenyeres 3, Jánosi Dani 2, Hatházi Bálint 1

Nagy-Horváth Szilvia: Pihenés nélkül következett az Óbuda csapata, akikkel ez volt a 6. alkalom, hogy megmérkőztünk a szezon során. Nagyon jól ismertük őket, tudtuk, hogy kire kell figyelni és mik az erősségeik. Az első negyedben ugyan sikerült egy kis előnyt szereznünk, de nem játszottunk azon a sebességen, amin tudunk és sok könnyű helyzetet hibáztunk. A második negyedben leginkább az ellenfél 5-ös játékosával gyűlt meg a bajunk, nehezen tudtuk megállítani és támadásaink is görcsössé váltak. A második félidőre rendeztük sorainkat, védekezésben és támadásban is tudtunk előre lépni, valamint a kispad olyan energiákat mozgósított – leginkább Benji és Mogyi járt az élen, de kivétel nélkül mindenki 6. játékosként volt jelen a pályán – , ami átlendítette a csapatot a holtponton, így a második félidei felszabadult játékkal, magabiztos  győzelemmel zártuk a 8. forduló utolsó mérkőzését.

Gratulálok a csapatomnak, hiszen Budapest első számú csapataként végeztünk, ami önmagában nagy dolog és hiszem, hogy nagyon sok van még ebben a csapatban! 

„C” csoport 

MAFC Heisler – Budafoki Bikák  63 -46 (15-8,13-13,20-9,15-16)

MAFC Heisler: Hatházi 12, Kenyeres 12, Marton 8, Becze 7, Körtvélyessy 6, Ye Xuanhao 5, Salgó 5, Szőcs 3, Kovács 3, Ódor 2, Gelencsér, Dellei.

Csányi Kristóf: A Budafok csapatával kezdtük az utolsó fordulót, ahol a célunk természetesen az alapszakasz tökéletes zárása volt. Kicsit fáradtan kezdtük a meccset, a félidőig nem tudtunk nagyobb előnyt kialakítani, lassú volt a támadójátékunk és védőoldalon sem voltunk elég agresszívak. A fordulást követően sikerült egy szinttel feljebb kapcsolnunk és habár az utolsó negyedben voltak még problémák a mutatott játékkal, végül megérdemelten nyertünk. 

Vasas Akadémia U11 – MAFC Heisler 37 -88 (14-19,8-25,5-25,10-19)

MAFC Heisler:  Kenyeres 17, Hatházi 15, Dellei 13, Kovács 12, Salgó 6, Marton 6, Ódor 6, Szőcs 4, Körtvélyessy 3, Ye Xuanhao 3, Becze 2, Gelencsér 1

Csányi Kristóf: Pihenő nélkül következett a Vasas U11-es csapata. Sajnos az előző meccs végéhez hasonlóan, tompán kezdtünk, talán egy kicsit el is bíztuk magunkat a győzelem után. Nagyon sok ziccert hagytunk ki és védekezésben folyamatosan leindított minket a Vasas csapata. Szerencsére gyorsan észbe kaptunk és megmutattuk, hogyan is tudunk igazán koncentráltan játszani. Védekezésben nagy nyomást helyeztünk ellenfelünkre, amiből sok labdát tudtunk szerezni és a támadójátékunk sebessége és a befejezések minősége is feljavult. 

Gratulálok az egész csapatnak, ismét egy hibátlan hétvégét zártunk!

„H” csoport

MAFC Mokos – Kőbányai Darazsak/B  47- 35 (14-2, 13-21, 9-8, 11-4) 

MAFC Mokos: Hábor Marcell Bence 9, Papp Máté 8, Földi Ábel 7, Márton Vencel 5, Phöm Rudolf 5, Szente Domán 5, Stégmár Balázs Ágoston 4, Tibay György László 2, Veress Ákos 2, Varga Bálint, Végh Szabolcs Péter.

Balsay István: MAFC Mokos csapatunk az utolsó fordulóban is két nagyon szép meccset tudhat maga mögött, így zsinórban a negyedik csoport feljutást tudhatjuk magunkénak. 

Az első meccsen a Kőbányai Darazsak/B csapata ellen egy eleinte izgalmas mérkőzést vívtunk, a végére aztán magabiztos győzelmet tudunk aratni. Az első negyedben szinte tökéletes védekezéssel 12 pontos előnyre tettünk szert, majd a második negyedben kisebb kapkodások miatt az ellenfél egyenlíteni tudott. A szünetben összeszedte magát a csapat és ugyanazt a szintet tudta produkálni az utolsó két negyedben, mint az elsőben.

Vasas Bolhák – MAFC Mokos 36-54 (2-12, 16-17, 7-19, 11-6)

MAFC Mokos: Hábor Marcell Bence 11, Papp Máté 10, Földi Ábel 10, Stégmár Balázs Ágoston 5, Veress Ákos 4, Phöm Rudolf 4, Végh Szabolcs Péter 3, Márton Vencel 3, Tibay György László 2, Varga Bálint 2, Szente Domán. 

Balsay István: A második meccsen a Vasas Bolhák ellen játszottunk egy “visszavágót”. Egyszer vereséget szenvedtünk tőlük, most viszont egy magabiztos győzelmet tudtunk aratni. Védekezésben tudtuk tartani a szintünket az előző meccshez képest, támadásban pedig nagyon szépen megpasszoltuk a befutó játékost és könnyű ziccereket tudtunk dobni.