Gyermek csapatunk szombaton mindkét csapatával bemutatkozott az országos bajnokságban, ráadásul nem is akárhogyan: a MAFC Gabányi és MAFC Heisler alakulatok egyaránt 2-2 győzelemmel nyerték a csoportjukat, így előbbi rögtön a pontvadászat élére állt, utóbbi pedig máris nagyot lépett felfelé!

MAFC Gabányi – Vasas U12 73 – 41 (14 – 15, 25+4 – 6+2, 13 – 917 – 9)

MAFC Gabányi: Oláh-Viniczai 17/3, Németh 10, Varjas 10, Turbucz 8, Semegi-Nyulas 6, Kudich 5, Kristóf 5, Fajszi 5, Viola 4, Sopuch 2, Wendl 1, Ratkóczi

Vittay-Hajnik AmbrusElképesztő energiákat mozgósított a csapat, különösen védőoldalon! Egy, a miénktől eltérő – számomra kissé meglepő – felfogással találkoztunk a pályán, de a találkozó előtti öltözői megbeszélés pont erre volt kihegyezve: teljesen lényegtelen, hogy a túloldalon ki áll, érjük el, hogy a mi akaratunk érvényesüljön, a mi stílusjegyeink domináljanak és a mi ritmusunkban pörögjön a mérkőzés! Ezt a Srácok maradéktalanul betartották! Egészpályás letámadásunk, labdás nyomásunk és a besegítéseink egyaránt jól működtek és az ebből következő indításokra, emberfölényekre épülő átmenet játékunknak köszönhetően ellentmondást nem tűrően gázoltunk át az ellenfelünkön. A második félidőben sajnos veszítettünk a precizitásból és sok esetben fejben nem tudtunk lépést tartani a saját tempónkkal, ez intő jel a jövőre nézve! Mindazonáltal a stáb úgy van vele, hogy inkább maradjon ez a sebesség és idővel remélhetőleg tovább fejlődünk döntéshozatalban.

Zsíros Akadémia Kőbánya/A – MAFC Gabányi 49 – 54 (12 – 15, 11+4 – 11+4, 5 – 10, 17 – 14)

MAFC Gabányi: Viola 15, Varjas 9, Oláh-Viniczai 7, Kristóf 6, Németh 5, Sopuch 4, Turbucz 3, Wendl 2, Ratkóczi 2, Kudich 1, Fajszi, Semegi-Nyulas

Vittay-Hajnik AmbrusAzt hiszem, az első meccsen az elejétől a végéig olyan hőfokon égtünk, hogy az fizikálisan és emocionálisan is kicsit leürítette a tankokat. Ráadásul a Kőbánya csapatával kaptunk egy hozzánk hasonlóan agresszív, nagyon küzdő ellenfelet, így egy rendkívül kiélezett találkozó kerekedett ki az összecsapásunkból. Bár végig mi jártunk előrébb, ezúttal nem sikerült leszakítani a riválisunkat, ami egy kicsit frusztrálttá tette a társaságot. A félidő másról sem szólt, mint hogy játékosok és edzők is nyugodjunk le, lazuljunk bele a mérkőzésbe. Valamelyest javult ugyan a helyzet a nagyszünet után, de 1-1 védésünk és lepattanózásunk nem volt olyan kiegyensúlyozott, így szinte az utolsó pillanatig szoros küzdelemben tudtunk csak felülkerekedni. A szívünk a helyén volt és most kihúzott a csávából minket, de állóképességben és fejben sokat kell előrelépnünk.

MAFC Heisler – Óbudai Kaszások/B 52 – 18 (14 – 0, 6+2 – 6+2, 20 – 2, 10 – 8)

MAFC Heisler: Horváth L. 16, , Aranyi 10, Horváth D. 8, Vajda 6, Hegedűs 3, Fehérdi 3, Gincsai-Kali 2, Ilies 2, Vidra 2, Pichovszky, Boros, Séra

Vittay-Hajnik Ambrus: Nagyszerű sebességgel és hihetetlen erős kispadi szurkolással az első pillanattól magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. Fegyelmezett védekezés és sok indítás jellemzett minket, valamint a lepattanókat is kifejezetten jól szedtük. Szimpatikusan harcoló ellenfelünk egy pillanatra sem adta fel, de az ő felkészülésük a miénkkel ellentétben nagyon sok sebből vérzett, sok akadályba ütközött. Úgy érzem, a jövőben folyamatosan javulni fog a teljesítményük, de nagyon bízom benne, hogy a miénk is, szeretnénk ezzel a csapatunkkal is felzárkózni az élbolyhoz!

Újpest-MT/A – MAFC Heisler 16 – 43 (0 – 15, 8+1 – 3+7, 7 – 2, 0 – 14)

MAFC Heisler: Horváth L. 15, Vajda 6, Séra 5, Aranyi 4, Ilies 3, Horváth D. 3, Gincsai-Kali 2, Vidra 2, Pichovszky 2, Fehérdi 1, Hegedűs, Boros

Vittay-Hajnik AmbrusAz első és az utolsó negyedünk valamint a félidei büntetőzésünk nagyon meggyőző volt, ezeknek köszönhetően alakult ki a nagyobb különbség. 1-1 védekezésünk és besegítéseink is remekül működtek, ellenben a lepattanózásunk jelentősen leromlott, ezen javítanunk kell a következő időszakban. Támadásban túlnyomórészt ismét indításokkal operáltunk, a sokat kért passz-befutás játék egyelőre hiánycikk sajnos, de bízom benne, hogy idővel stabilan benne lesz a repertoárunkban. A kispad ismét fenomenális volt, sőt az oda- és visszaút során is eszméletlen hangulat uralkodott végig, nagyon klassz ennek a csapatnak a tagjának lenni!

Összegzés: Gratulálok a Fiúknak és a Kollégáimnak! A híreket olvasva, más edzőkkel beszélve, úgy hiszem, hogy a kevés szerencsés magyar kosárlabda csapatok közé tartozunk, amelynek gyakorlatilag zavartalan, kis túlzással tökéletes felkészülése volt! Ez köszönhető a borzasztóan lelkes gyerekeknek és edzőknek, a nagyon fegyelmezett és támogató szülőknek, valamint a minden kérésünket teljesítő Akadémiának egyaránt! Az a benyomásom, hogy az edzettségünk jelenleg kincset érően nagy versenyelőny, de az első sikerek egy pillanatra sem altathatnak el: meg vagyok róla győződve, hogy most kell rátennünk még két lapáttal! Egész évben és alapvetően a teljes utánpótlás program során a folyamatos fejlődés kell, hogy a célkeresztben legyen, ezt sosem téveszthetjük szem elől! Bízom benne, hogy a Fiúk ezt gyorsan megértik és kettőzött erővel dolgoznak tovább. Nagyon boldog vagyok, hogy az egyik csapatunk mérkőzéseiről jó minőségű felvétel készült – külön köszönet a profi szervezésért a házigazdáknak! – , a vágott anyagok közös elemzése rengeteg tanulsággal bír majd! Alig várom, mert még jóval több van bennünk! Hajrá MAFC!