Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfi, Keleti csoport, 3. forduló

BME-MAFC- Debreceni Medikus SE 86-65 (15-19; 29-15; 26-16; 16-15)

BME-MAFC: Koflanovics 4, Pollák 6, Láng-Miticzky 2, PÁSZTOR 3, TÓTH 18. Csere: VARGOVICS 6/6, VANTAL 11/3, ROZS 12/3, KÓSA 10/3, BARTHA 12, Vas 2, Molnár -. Edző: Weisz-Tiba Klára

Debreceni Medikus SE: Mugamba 9, ZOVÁNYI 11/3, CSOMOR 13/6, WU 10, SZIRBUCZ 13/3. Csere: Zaghlol 2, Veres 4, Bajzát 3, Valner -. Edző: Kovács István

A mérkőzést gyönyörű feldobás figurával kezdte a hazai csapat. Láng-Miticzky duplája jelentette a meccs első kosarát. Ezután láthattunk még két Tóth Kornél (18pont, 9 lepattanó, 3 assziszt) kosarat, majd egyszerűen leállt a hazai csapat a pontgyártásban. Ezzel szemben a vendégek Csomor Péter (13/6 pont, 4-4lepattanó-assziszt, 3 szerzett labda) vezetésével szemtelenül gyűjtögették a pontokat már-már zavarba ejtő gyakorisággal.

A második negyedben begyújtotta a rakétákat a BME-MAFC csapata, és 3 perc leforgása alatt állva hagyta az addig jól játszó debrecenieket. Tóth K.  óriásit zsákolt Vargovics  Balázs (6 pont, 7 assziszt, 6 lepattanó) passzából. Bartha Zsombor (12 pont, 4 lepattanó, 3-3 szerzett-assziszt) beállása pedig tovább növelte a két csapat közti különbséget. A hazaiak kezdtek meccs-sebességgel közlekedni.

 Fordulás után egészen más stílusban kezdett játszani a fővárosi csapat, amit igen nehéz volt követni. Azonban megint jött egy kisebb hullámvölgy, melyet jó használt ki a debreceni Szirbucz Mián ( 7-7 lepattanó-szerzett labda, 5 assziszt), és Wu Yuan-Sheu (10 pont, 10 lepattanó) vezette alakulat. Az újabb hullám-hegyet Rozs Máté (12/3 pont, 10 lepattanó), és Vantal András (11/3 pont, 2-2 assziszt-lepattanó) pontjai jelentették. Ezzel, valamint a 3.negyed első perceinek olajozott játékával  egyértelműen jelezték a hazaiak, hogy ma esélyeshez méltóan is fognak tudni játszani.

Az utolsó negyed játéka szélsőségesre sikerült.  Viszonylag kevés volt benne a jó kosárlabda, de cserébe nagy volt a sebesség végig. sok kapkodás jellemezte ekkor a játékot. A 26, illetve 23 eladott labda sok mindent elárul a mérkőzés kiegyensúlyozottságáról. 

Weisz-Tiba Klára: A mérkőzés minőségét nagyban befolyásolta a rohanó, kapkodós, meggondolatlan játék. Nem kerülhetünk ennyiszer hullámvölgybe, és nem adhatunk el ennyi labdát. Gratulálok a debrecenieknek, mert jól teljesítettek. És gratulálok a saját csapatomnak, mert minden nehéz helyzetből megtaláltuk a kiutat, és egyértelmű győzelmet arattunk.

Kovács István: Egy kiváló mérkőzésen a jobbik csapat győzedelmeskedett. Időnként meg tudtuk nehezíteni a dolgukat. Alapvetően elégedett vagyok a csapatommal, és természetesen sok sikert kívánok az ellenfélnek a folytatásban.