Országos Serdülő Bajnokság, 3. forduló

2019. november 17., Dunaharaszti

Az előző fordulóban sajnos nem sikerült bent maradnunk az A csoportban, így most nem is lehetett más célunk, mint visszakapaszkodni a legjobbak közé.

Az első, némileg könnyebb mérkőzést követően, egy a végletekig kiélezett találkozó követett. Magas hőfokú csatát vívtunk, amiben sikerült ellenfelünk fölé kerekedni.

Hatalmas gratuláció a fiúknak, mert olyan erényeket csillogtattak, amelyek elengedhetetlenül szükségesek ahhoz, hogy sikeresek legyenek. 

Az ilyen mérkőzések visznek előre, mindig jó érzésekkel fogunk erre a hétvégére visszagondolni. 

MAFC  –  Óbudai Kaszások  120  –  35  (40-13;30-5;30-15;20-2)

MAFC: Hrehuss Máté 9, Szabó Jenő 7, András Ádám 7, Gergely Olivér 11, Irk Levente, Vincze Máté 15, Stubits Kolos 10, Kamarás Mihály 8, Kupai László 38, Orbán Imre 8, Polonyi András 2, Kiss Levente 5. 

Csányi Zoltán, Tóth Kata, Pethő András: 

Végig koncentrált játékot mutatott a csapat. Az egészpályás letámadásunk nagyon szépen működött, egymásra figyelve és egymást segítve dolgozott az egész csapat. A fizikai fölény ebben a korcsoportban kiemelten fontos tényező, ami most – bár sajnos nem ez a megszokott – minket segített. Nagyon szimpatikus, hajtós ellenfél ellen tudtuk gyakorolni az edzésen tanultakat.  

Statisztika: Azért Kupai Laci hatékonysági mutatójára érdemes egy pillantást vetni…

MAFC  –  DMTK  83  –  80  (16-24; 28-14; 20-18; 19-24)

MAFC: Hrehuss Máté 6, Szabó Jenő, András Ádám 6, Gergely Olivér 17, Irk Levente 4, Vincze Máté 12, Stubits Kolos 6, Kamarás Mihály 4, Kupai László 16, Orbán Imre 12, Polonyi András, Pintér Áron

Csányi Zoltán, Tóth Kata, Pethő András: 

Nagyon jól felkészített, győzelemre törekvő ellenfelet sikerült hatalmas, MAFC-os szívvel legyőznünk. Míg az első mérkőzésen mi voltunk fizikai fölényben, addig ezt a második meccsen nem mondhattuk el. Ráadásul nem csak erősek, de kifejezetten ügyesek is voltak a DMTK kosarasai, ezért nem kis eredmény volt, hogy sikerült győztesként elhagynunk a parkettet.  Kellett ehhez persze az is, hogy mindig volt valaki, aki a kellő pillanatban tolt egyet a csapat szekerén. Éppen ezért nem is emelnénk ki senkit, hiszen a maga módján MINDENKI hozzátett ehhez a szép sikerhez.