Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfi Keleti csoport, 7.forduló

BME-MAFC- Debreceni Medikus SE  91-57 (24-12; 25-16; 16-14; 26-15)

Budapest, Camugo, 30 néző, V.: Vida József, Hartai Tamás

BME-MAFC: Vantal 6, SCHAUL 15/6, LÁNG-Miticzky 8/6, ROZS 16, Pásztor 6 Csere: POLLÁK 12, SZÁNTÓ 8, Vargovics 2, Horváth 4, Bartha 4, KÓSA 10, Szücs. Edző: Weisz-Tiba Klára

DMSE: CSOMOR 16/12, Somi 5, Nádasi 3, BELAL 17/3, UDUOISE 14 Csere: Soliman 2, Halász, Adham. Edző: Kovács István

Kissé pontatlanul kezdtek a csapatok, és az első pár perc még nem indult látványos játékkal. Aztán Schaul Levente (15/6 pont, 3 lepattanó) vezetésével beindult a hazai gépezet. Pillanatok alatt állva hagyták a műszakisok a lelkes, de sok hibával játszó orvosisokat. Könnyű ziccerekkel, és pontos távoli dobásokkal indított a BME-MAFC Láng-Miticzky, és Pollák közreműködésével egy 13-0-s, 3 perces etapot irányítás alá véve a játékot. A másik oldalon Belal Albukai (17/3 pont, 7 lepattanó, 2 lepattanó) fújt riadót Csomor Péterrel (16/12 pont, 4 szerzett labda) vállvetve.

A második negyed Szántó Levente (8 pont, 15 lepattanó, 2 gólpassz) látványos akcióival kezdődött. Majd a frissen beállt fiatal tehetség, Kósa Gergely (10 pont, 2 lepattanó) is megvillantotta tudását, és gyorsan dobott 6 pontot. Debreceni oldalról gyakran válaszolt Csomor, és Belal, de ennek ellenére a vendég csapat fokozatosan leszakadt a házigazdáktól.

A második félidő hazai szemszögből 21 pontos előnyből indult. Ám Uduoise(14 pont, 9 lepattanó, 4 szerzett labda) agilis játékának köszönhetően zárkózni kezdtek a debreceniek. Ekkor Rozs Máté (16 pont, 3 lepattanó, 4 szerzett labda), és Pollák Árpád (12 pont, 3 lepattanó, 5 gólpassz) összjátékával megint hirtelen nagyra nőtt a két csapat közti különbség.

Ezután már jelentős esemény nem történt. A BME-MAFC játékosai sok labdát szerezve látványos indításokkal növelték előnyüket. Szépen hozták helyzetbe egymást. A Debreceni Medikus csapata pedig lankadatlan lelkesedéssel szólt közbe egy-egy jól irányzott dobással.

Weisz-Tiba Klára: A Debreceni Medikus SE az idei szezon egyik meglepetés csapata. Ennek megfelelő odafigyeléssel készültünk rájuk. A csapatom játéka a tervezettnél kicsit lassabban, de alakul. Most jön egy kis szünet, amit sok munkával fogunk tölteni, hogy a megfelelő pillanatra összeálljon a kép és odaérjünk, ahová szeretnénk.

Kovács István: Barátságos hangulatú mérkőzést játszottunk. Gratulálok az ellenfélnek, illetve a saját csapatomnak is, hiszen kiváló szezonunk volt eddig.