Országos Serdülő Bajnokság, Alapszakasz

2019. november 17., Huzella Tivadar Általános IskolaGöd 

MAFC/B – Kiss Lenke KS 66-91 (12-21, 12-21, 19-31, 23-18)

MAFC: Biber 2, Blaskovits 0, Lestyák 7, Mattányi 4, Molnár 13, Müller 8, Párkányi 10, Pongrác 4, Szilágyi 6, Szijártó, Upor 2, Viola 4.

Nagy Kriszta (vezetőedző): A legutóbbi fordulóban a Kiss Lenke csapata ellen játszottuk az első mérkőzésünket. Nem volt egyszerű dolgunk, mivel az ellenfél meghatározó játékosai egy évvel idősebbek a mieinknél. Ennek ellenére azt gondolom, hogy sikerült végrehajtani a csapatnak azokat a feladatokat, amiket korábban kértünk tőlük. A fizikai és a magasságbeli különbség ellenére fel tudtuk venni a harcot és mind támadásban, mind pedig védekezésben szép megoldások születtek, ráadásul az utolsó negyedet meg is tudtuk nyerni. Külön örülünk annak, hogy mind a 12 játékosunk hozzá tudott tenni érdemben a meccshez. Nagy fegyverténynek tartom, hogy fiatalabb csapatként is méltó ellenfelek tudtunk lenni. 

MAFC/B – Budafok 84-88 (21-24, 30-10, 20-24, 13-29)

MAFC: Biber 2, Blaskovits 0, Lestyák 4, Mattányi 12, Molnár 14, Müller 11, Párkányi 6, Szilágyi 12, Szijártó 2, Upor 4, Varjas 0, Viola 17.

Nagy Kriszta (vezetőedző): A második mérkőzést a Budafok ellen játszottuk, akik szintén többnyire egy évvel idősebb játékosokból állnak. A feladat az volt, hogy az eladott labdák számát csökkentsük, illetve hogy védekezésben meg tudjuk állítani a gyorsabb és magasabb játékosokat. Az első három negyedben minden elvárásunk megvalósult! Gyönyörű csapatjátékot láthattunk, gyorsindításokkal és koncentrált, agresszív védekezéssel. Sajnos a negyedik negyedre kiütközött a fizikális különbség, és a fáradtság is, a srácok hoztak néhány rossz döntést, ami végül befolyásolta a végeredményt is. Ennek ellenére maximálisan elégedetten hagyhattuk el a pályát, mivel a csapat három negyeden át remekül megoldotta az elvártakat.

Összességében egy nagyon hasznos hétvégén vagyunk túl, ami megmutatta, hol tart jelenleg a csapat és mi az, amiben vannak még hiányosságok. Ezeken dolgozunk tovább, hogy még eredményesebbek lehessünk. A csapatnak pedig nagy dicséret jár a remek helytállásért.