Serdülő Bajnokság, „A” csoport, Alapszakasz, 1. forduló

2020. október 4., Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnok

Első mérkőzés:

Budapesti Honvéd – MAFC/A 64-89 (16-23, 10-26, 25-20, 13-20)

MAFC/A:  Gyenes (4), Viola(18), Lestyák(6), Biber(9), Mattányi(4), Blaskovits(14), Szijártó(2), Molnár(21), Szilágyi(2), Pongrácz(2), Upor(7), Varjas(-)

Nagy Kriszta: Nagy izgalommal vártuk a szezon első tétmérkőzését. Ez az izgatottság a kezdetekben rá is nyomta a bélyegét a játékunkra, de ennek levetkőzése után egyre dinamikusabb, erőteljesebb játék bontakozott ki. Sok szép akciót láthattunk támadásban, és fantasztikus egyéni védekezéseket villantottak meg fiúk. Sajnos a csapatjáték, az összjáték még gyakran nem elég gördülékeny, kicsit alatta volt az elvártnak, de ezen a következő időszakban tovább dolgozunk, hogy a megfelelő szintre kerüljön.

Második mérkőzés: 

Vasas Akadémia/A -M AFC/A 73-59 (21-12, 21-16, 14-12, 17-19)

MAFC: Gyenes (6), Viola(17), Lestyák(-), Biber(9), Mattányi(4), Blaskovits(12), Szijártó(2), Molnár(1), Szilágyi(2), Pongrácz(-), Upor(2), Varjas(4)

Nagy Kriszta: Egy meccsnyi pihenő után kellett újra teljesítenie a csapatnak. Nem voltak nagy elvárásaink, tudtuk, hogy ilyen kevés idő alatt, egy erőteljes, sok energiát felemésztő Honvéd meccs után nem lesz már akkora energiája a csapatnak. Sajnos ez be is igazolódott, a mérkőzés folyamán végig futottunk az eredmény után. Rengeteg kisebb-nagyobb hiba jelentkezett támadásban és védekezésben is, amit az állóképességünk hiánya eredményezett.

Ezen mindenképpen dolgoznunk kell, hogy a második mérkőzésekre több energiánk maradjon, és ígyminőségibb játékot tudjunk játszani.

Nem vagyunk elégedetlenek a hétvégi teljesítményünkkel, hiszem, hogy a játékunkban ennél több van, és ezt az elkövetkezendő időszakban meg is tudjuk mutatni! 

Gratulálok a csapatomnak, Hajrá MAFC!