Meggyőző sikerrel kezdtük a Jászberény elleni negyeddöntőt: a mieink már az első percekben előnybe kerültek, amit aztán nem is engedtek ki a kezükből – bár a vendégek többször is felzárkóztak, a 34 pontig jutó Buzás Bence vezérletével végül magabiztos különbségű győzelmet arattunk

NB I/B, Piros-csoport, negyeddöntő, első mérkőzés

MAFC – Jászberényi KSE 100-84 (26-13, 20-26, 26-23, 28-22)

MAFC: Tóth 16/6, Buzás 34/15, Misek 19/6, Bordács 4, Biber 12. Cs: Polgárdy 11/6, Komma 4, Pintér -, Maly -, Herló -.

JKSE: Kucsora 6/3, Mester 18/12, Homoki 11/6, Ivosev  11/3, Meleg -. Cs: Rosics 15/6, Czirbus 8, Csík 7, Olasz 6, Kovács 2.

A párharc állása: 1-0 a MAFC javára.

Lakits András: Gratulálok a csapatnak a győzelemhez. Úgy érzem, végig kontrolláltuk a meccset, és megérdemelt győzelmet arattunk. Többször is nagyon dominánsan játszottunk, és nagyobb előnyt tudtunk rövid idő alatt kialakítani. Amiatt van bennem egyedül hiányérzet, hogy ilyenkor rendre könnyelmű és flegma hibákat vétettünk, amivel többször is visszaengedtük a Jászberényt. Annak örülök, hogy tudtunk játékosokat pihentetni a későbbiekre. 1-0, ez nem jelent semmi többet. Hosszú még ez a párharc, úgyhogy készülünk tovább.

Puskás Artúr: Gratulálok a MAFC csapatának, megérdemelten szerezték meg a párharcban a vezetést. Talán egy kicsit túl elfogódottak voltunk, túlságosan kapkodtunk. Huszonöt eladott labdával nem lehet nyerni egy ennyire jó csapat ellen, mint amilyen a MAFC. Szombaton jön a második felvonás. Próbálunk fejlődni.

Elérkezett a szezon legfontosabb része, csütörtökön csapatunk is megkezdte negyeddöntős párharcát a Gabányiban, a Jászberény ellen. Bekerült a kezdőötösbe a kupadöntőn rég nem látott formában játszó Misek, míg Puskás Artúr három magasembert is pályára küldött a feldobáshoz. Tóth Péter két kosár után egy gólpasszt osztott ki faulttal együtt eredményes csapatkapitányunknak, Biber egy ziccert dobott be – a túloldalon ez idő alatt csak Mester triplája hullott be, így 9-3-mal kezdtünk. Néhány rontott akciót kihasználva 11-10-re jöttek fel a kékmezesek Mester újabb távoli találatával, ám ekkor állva hagytuk riválisunkat: jó ritmusú támadásokat vezetve sikerült elbizonytalanítani a berényieket, akik rövid időn belül többször is eladták a labdát, Buzás és Biber is könnyű kosarat dobhatott, de leginkább Tóth volt elemében, aki 23-10-nél egy csont nélküli hármast is a helyére küldött – 15-0-s futásunknak köszönhetően 26-13-as előnyt szereztünk az első tíz percben.

A szinte tökéletes nyitónegyed után kissé elkényelmesedtek a piros-feketék, amit ki is használt a JKSE, szinten minden lepattanó az övék volt ekkor, védelmünket pedig többször is könnyedén törte fel a Rosics-Czibus kettős, Kucsora hárompontosával 32-26-ra zárkóztak a vendégek a 14. percben. Buzás lépett elő a mieinktől, szépen verte meg Mestert támadásban, majd kintről is eredményes volt. A jászságiak lendülete azonban nem tört meg, Rosics ziccerével mínusz négyre jöttek fel (39-35). Misek hármasára is érkezett válasz a vendégtől, ismét Rosics szerzett két pontot, ezzel háromra csökkent a differencia másfél perccel a nagyszünet előtt. A félidő vége viszont a miénk volt, Tóth hozta kihagyhatatlan helyzetbe Bibert, aztán Bordács fejezett be egy mutató támadást, így 46-39-es MAFC-előnnyel vonultak pihenőre a felek.

Biber 2+1-ének köszönhetően mi kezdtük jobban a harmadik etapot, de Homoki vezérletével ismét visszajöttek a kék-fehérek, hiába hintett Misek újabb trojkát fontos pillanatban (55-50). A nagyot játszó Buzás és Tóth révén zsinórban nyolc fővárosi pont következett, ám 63-50 után percekig csak a berényiek voltak eredményesek, Kovács közelije után időt kellett kérnie Lakitsnak a 28. percben (63-59). Játékosaink jól reagáltak az edzői intelmekre, Buzás közelről és távolról is pontosan célzott, Komma második esélyből szerzett kosarával alakult ki a 72-62-es negyedvégi eredmény.

A záró etap elején megrázta magát addig halványabban játszó Ivosev, de hét egységnél már nem tudtak közelebb kerülni a jászságiak: Misek vezérként irányította társait, Polgárdy erőszakosan tört be 2+1 pontért, Buzás egymás után három triplát vágott be, csapatkapitányunk ziccerével a 37. percben már húsz pont volt a differencia a felek közt (92-72). A kék-fehérek az utolsó pillanatig igyekeztek csökkenteni hátrányukat, de az utolsó két MAFC-akciót egyaránt hármassal befejező Polgárdy révén nem csupán magabiztos különbséggel, de száz dobott ponttal szereztük meg a vezetést a három győzelemig tartó párharcban (100-84).

Csapatunk megadta a negyeddöntő alaphangját, és a múlt szombati HK-elődöntőnél jóval simábban győzte le a Jászberényt, a karriercsúcsát beállító, 34/15 ponttal, két lepattanóval, öt szerzett labdával, három kiharcolt faulttal és egy gólpasszal (36 VAL) záró Buzás Bence pedig talán élete meccsét játszotta egykori csapata ellen, de Misek Levente is szezonbeli legjobb teljesítményével járult hozzá a fontos sikerhez.

Ünnepelni azon nincs sok idő, hiszen már szombaton 18 órától folytatódik a párharc a Jászfővárosban – nehéz meccs várható, ugyanakkor egy győzelemmel karnyújtásnyira kerülhetnénk az elődöntőhöz. A mérkőzést várhatóan élőben közvetíti majd facebook-oldalán a JKSE, mely az alábbi linken érhető el: https://www.facebook.com/jaszberenyi.kse .

Hajrá, MAFC!

Fotó: MAFC/Girgász Benedek