Kiemelt Junior Bajnokság, Alapszakasz

2019. November 26., Menyecske Aréna

MAFC – Zsíros Akadémia Kőbánya 78 – 75 (19-23, 16-13, 21-19, 22-20)

MAFC: Tóth 35/9, Herló 10/9, Bősze 15/3, Mózer 3, Bíber. Cs: Gábossy 8, Rubint 4, Turi 3, Réti, Szilágyi, Szőnyegi

Vittay-Hajnik Ambrus, vezetőedző: 

Gratulálok a Fiúknak a győzelemhez! A mérkőzés előtt azt mondtam a Srácoknak, hogy most egy olyan mérkőzés következik, amit teljesen mindegy, hogy hogyan, mennyivel, milyen körülmények között vagy éppenséggel milyen játékkal, de mindenképpen meg kell nyernünk. Senkinek a fejében nem létezhet olyan forgatókönyv, hogy veszítsünk, ezzel a mentalitással kell pályára lépnünk! Akkor még nem is tudtam, hogy ez mennyire találó lesz utólag…

A mérkőzés folyamán sok minden nem úgy alakult, ahogy szerettük volna: ilyen-vagy olyan okokból, de nem jöttek össze az eltervezett céljaink, mindkét félidőben korán előnyt szerzett az ellenfél, nem ültek a dobásaink, nem működtek a védekezési sémáink, faultgondjaink miatt pedig borult a rotációnk… majd ezeket mind megfejelve, a harmadik negyed derekán a csapat elvesztette aznapra a vezetőedzőjét is. Dühösen, szomorúan, tehetetlenül, de a Csapatomban maximálisan megbízva az ajtóból még utoljára visszakiabálva harcba szólítottam a Srácokat, innentől kezdve az este pedig már történelem, ami szeretném, ha a Fiúkról és az őket higgadtan, de magabiztosan diadalra vezető Kollégámról szólna, így virtuálisan át is adom neki a szót:

Világos András, másodedző:

Nagyon büszke vagyok a Csapatra, hogy egy ilyen nehéz szituációban, ennyire egységesen tudtak kosárlabdázni! A keddi mérkőzésen bebizonyították, hogy együtt, óriási akarattal és lélekkel bárki ellen győztesen tudják elhagyni a pályát. Ez az igazi MAFC-os szív diadala volt! Köszönöm Nekik ezt az élményt, remélem sokáig emlékezni fognak erre, én biztosan! Hajrá MAFC!!!

Statisztika:  http://hunbasket.hu/merkozes/x1920/hunu18/hunu18_144

Tóth Barna – 35 pont, 49 VAL…