Fontos változások történtek felnőttcsapatunknál: mezőny- és magasposzton is élvonalbeli rutinnal felvértezett játékossal erősítettünk, Csapai ugyanakkor már nem tagja a keretnek.

Négy és fél szezon után távozik Csapai Péter. A rutinos center már utánpótláskorában is megfordult klubunknál, majd 2018-ban tért vissza. Az elmúlt években meghatározó szerepet játszott csapatunkban, amellyel két piros-csoportos bronzérmet is szerzett. Immár hivatalossá vált, hogy a Megyeri Tigriseknél folytatja pályafutását, további sok sikert kívánunk neki!

Visszatér Újbudára Pápai Máté. Az 1998-as születésű center kadett korában érkezett klubunkhoz, meghatározó tagja volt országos bajnok juniorcsapatunknak, és már 2015-ben bemutatkozott élvonalbeli együttesünkben, 2017-ben az Egyesült Államokba igazolt. Egyetemi évei alatt az NCAA-ban szereplő Florida Tech Panters gárdáját erősítette, utolsó évében lepattanók és blokkok terén is a legjobb tízben zárt a Sunshine State Konferenciában. Tavaly nyáron hazatért, az A-csoportos Oroszlány ajánlatát fogadta el. Sérülés miatt csak négy bajnokin léphetett pályára az OSE színeiben, meccsenként 6,5 játékperc alatt 1,5 pontot és 1,3 lepattanót átlagolt. Mint elmondta, a MAFC vezetősége oroszlányi szerződésbontását követően kereste meg. „ Szeretném megköszönni a klubnak, hogy segítenek a rehabilitációban. Remélem, mielőbb vissza tudok térni a pályára és minél több meccsen tudom segíteni a csapatot a szezon második felében” – tekintett előre a visszatérő magasember.

Szintén a MAFC mellett döntött Chester Lewis. A Vasas-nevelésű irányító-hátvéd ugyancsak 1998-ban született, a pasarétiekkel már U18-as korosztályúként, 2016-ban B-csoportos bajnoki címet és Hepp Kupa-győzelmet ünnepelhetett. Egy amerikai kitérőt követően Kecskemétre szerződött, ahol két év alatt 35 mérkőzést játszott az élvonalban. Az előző idényt Jászberényben töltötte, az alapszakaszban meccsenként 11,6 pontot, 3,8 lepattanót és 4,2 gólpasszt jegyzett, végül ezüstérmes lett a jászságiakkal a bajnokságban. Az anyai ágon magyar, apai ágon amerikai származású „Cheti” szimpatikus klubnak tartja a MAFC-ot, ahol szerinte minden adott a fejlődéshez. „Bár még nem sokat edzettem együtt a többiekkel, már látom, hogy egy képzett játékosokból álló, hajtós csapathoz csatlakoztam, melynek igyekszem hasznos tagja lenni, hogy minél jobb eredménnyel zárjunk” – nyilatkozta honlapunknak.

Lakits András azt reméli, hogy az érkezőkkel hatékonyabbá válik a játékunk. „Óriási eredménynek tartom, hogy szezon közben két ilyen igazolással tudjuk megerősíteni a keretünket. Cheti érkezésével nemcsak valamelyest tehermentesíteni szeretnék Tóth Pétert, biztos vagyok benne, hogy egymást is magasabb szintre tudják emelni és ketten együtt egy kreatív, látványos és gyilkos duót alkotnak majd. Ezáltal Polgárdy Ádám is olyan szerepbe kerül, ami a szezon előtti terveink között szerepelt, bízom benne, hogy ezzel sokkal magasabb szinten tudunk majd játszani. Mátét szerintem egy MAFC-osnak sem kell bemutatni, hiszen személyében egy saját nevelésű játékos tér vissza hozzánk, aki már nagyon fiatalon bemutatkozott nálunk az első osztályban. Vele egy olyan center kerül a rendszerbe, amilyenre pont szükségünk volt. Magas kosárlabda-IQ-ja és alsó posztos játéka nagyon sokat érhet, biztos vagyok benne, hogy nagyot fog emelni a palánk alatti teljesítményünkön, így a többieknek is több területet nyit majd.”

Lewis és Pápai sincs még százszázalékos állapotban, így a vasárnapi, DEAC elleni hazai rangadón még nem, de heteken belül várhatóan mindketten vezetőedzőnk rendelkezésére állnak majd. Új igazolásainknak sok sikert kívánunk!

Hajrá, MAFC!