Kedden a párharcban maradásért lépett pályára csapatunk a PVSK otthonában, az elődöntő harmadik mérkőzésén. Villámrajtot vettek a pécsiek, majd miután rendeztük a sorokat, a második negyedben egy újabb hazai roham gyakorlatilag eldöntötte a meccset, ezzel a továbbjutást is. A második félidőben minden hadra fogható játékosunk lehetőséget kapott, fiataljaink vezérletével sikerült egy kicsit kozmetikázni az eredményen. A bronzéremről döntő párharccal zárjuk a szezont, az ellenfél a Vasas Akadémia lesz.

NB I. B, Piros-csoport, elődöntő, 3. mérkőzés

Pécsi VSK-Veolia – MAFC 101-80 (26-13, 29-18, 27-24, 19-25)

PVSK: Halász 9/6, Molnár 11/6, Harler 22/6, Bíró O. 16/3, Horti 14 (+12 lepattanó). Cs: Bíró L. 8/3, Németh 8, Tóth N. 6, Takács 4, Kalmár 3, Radó -, Antóni -.

MAFC: Tóth P. 18/6, Polgárdy 23/6, Maly 10, Buzás 7/3, Komma 6. Cs: Bordács 6, Biber 6, Matejovics 4, Pintér -, Misek -, Herló -.

A párharc végeredménye: 3-0 a PVSK javára.

Szrecsko Szekulovics: Gratulálok a játékosaimnak! Nagyon jól játszottunk, 3-0-ra nyertünk a MAFC ellen, de korántsem volt ennyire könnyű dolgunk ellenük. Örülök neki, hogy így sikerült ez a párharc, így több időnk lesz a regenerálódásra, felkészülésre. Döntőben vagyunk, ezt közösen értük el a szurkolókkal, a szakmai stábbal, a PVSK családdal!

Lakits András: Gratulálok a PVSK-nak a győzelemhez és a továbbjutáshoz. Azt gondolom, hogy megérdemelt ez a siker, hatszor játszottunk idén egymás ellen, ebből ötszőr ők nyertek, ez azt jelenti, hogy jelen állapotunkban ők a jobb csapat. Sajnálom, hogy a sérültjeinkkel nem tudtunk kiegészülni. Azt gondolom, hogy az alapszakaszunk nem érdemelte meg a 3-0-t, egy szorosabb párharcban bíztam, nem tudtunk rutinban felnőni a pécsiekhez, nagyon nagy rutint és játékerőt képviselnek. A csapatomat dicséret illeti, hiszen küzdöttek az utolsó percig. Megyünk tovább, szeretnénk a bronzérmet megszerezni.

A szombati, drámai végjátékban elveszített hazai meccs után már a lét volt a tét a MAFC számára a széria harmadik felvonásán, Pécsen. Lakits András alaposan megkeverte a kártyákat: Bordács helyén Polgárdy, fiatalposzton pedig Pintér helyett Maly kapott lehetőséget a kezdőcsapatban. Sajnos ezzel sem sikerült meglepni a hazaiakat, sőt, vezetőedzőnknek kellett időt kérnie már a 3. percben, 10-0-nál. Ez sem használt sokat, a negyed első felében nem dobtunk mezőnykosarat, végül Komma törte meg a jeget. A játékrész vége felé már a mieink is be-betaláltak, de így is magabiztosan vezetett a Vasút tíz perc játék után (26-13).

A második etap elején Tóth Péter vette vállára csapatát, büntetőből, távolról és szerzett labdából is eredményes volt, Polgárdy révén bejöttünk tíz alá (15. perc, 33-25). Ekkor azonban ritmust váltottak a fehér-feketék, amire nem volt válaszunk, könnyű gólokat kaptunk, miközben támadásban is teljesen elbizonytalanodtunk – 22-4-es szakaszt produkáltak, ezzel nagyon közel kerültek a fináléhoz a baranyaiak, hiába zárta a félidőt két Tóth-büntető (55-31).

A fordulás után felváltva estek a kosarak, a Tóth-Polgárdy kettős mellett Biber, Buzás, Komma és Bordács is betalált. A védekezésünk viszont továbbra sem állt össze, távolról és a büntetővonalról is jól céloztak a Szekulovics-tanítványok, egy támadás erejéig a harmincat is átlépte a differencia, ezt a negyedet is a rivális nyerte.

Az utolsó tízpercben bizalmat szavazott U20-asainknak Lakits mester, a hajrában Polgárdy-Pintér-Maly-Herló-Biber összeállításban küzdöttek a piros-feketék a különbség csökkentéséért. Nem is eredménytelenül, hiszen az utolsó három percet 9-2-re megnyerték a mieink a szintén megfiatalított hazai ötössel szemben, így emelt fővel, 101-80-as vereséggel zártuk az elődöntős párharcot.

A mérkőzés visszanézhető az alábbi linken: https://www.youtube.com/live/yswzYuHWlT0?feature=share .

Bár az első mérkőzésen a kupadöntőhöz vagy az idegenbeli alapszakaszmeccshez hasonlóan reális esélyünk volt a sikerre, a második találkozón pedig kedvező helyzetből várhattuk a végjátékot, összességében megérdemelt a PVSK továbbjutása, akár 3-0 arányban is. Bár természetesen szerettünk volna döntőt játszani, és ezért mindent meg is tettek a fiúk, illetve a stáb, a klubok lehetőségeit figyelembe véve reális, hogy a Vasút mérkőzhet meg a másik elődöntőben a Vasas ellen 3-0-ra nyerő, alapszakaszgyőztes NKA Péccsel a bajnoki címért.

Azonban számunkra sem ért még véget az idény: a budai rivális Vasas Akadémiával küzdünk meg a dobogó alsó fokáért. A párharc az egyik fél második sikeréig tart, a reguláris szezonban elért jobb helyezésünknek köszönhetően a Gabányiban kerül megrendezésre az első és az esetleges harmadik mérkőzés is.

A bronzcsata menetrendje:

2023. május 17. szerda,  18:00    MAFC – Vasas Akadémia (Gabányi Sportcsarnok)

2023. május 20., szombat, 18:30  Vasas Akadémia – MAFC (Sport 11) 

Ha szükséges:

2023. május 25. csütörtök 18:00  MAFC – Vasas (Gabányi Sportcsarnok)

Hajrá, MAFC!

Fotó: MKOSZ/PVSK Veolia