Bár ismét rosszul kezdte a találkozót, a folytatásban magára talált és a CKE fölé nőtt a Lakits-legénység a Piros-csoport 6. fordulójában. Az újbudaiak szervezett védekezésükkel féken tudták tartani a hazai centereket, gyors támadásaikkal pedig nem tudtak mit kezdeni a sárga-kékek, így a vártnál könnyebben hoztuk el a két pontot a Gál József Sportcsarnokból.

 Kiváló körülmények fogadták a csapatokat és a szurkolókat a CKE felújított otthonában, a házigazdák igényes, nyomtatott meccsfüzettel és fénytechnikával, illetve videóval színesített bemutatással kedveskedtek az érdeklődőknek. Komma László továbbra sem állt szakmai stábunk rendelkezésére, a hazaiak Orgona és Olasz személyében két center álltak fel a feldobáshoz, Lakits András nem változtatott szokásos kezdőötösén. Borzalmasan kezdtünk, Olasz és Herendic révén két perc alatt 8-0-s előnybe került a Cegléd. Polgárdy Ádám kapta el a leghamarabb a ritmust a mieink közül, egymás után három ziccert értékesített és két labdát is szerzett. A következő percekben nem láthatott mezőnykosarat a közönség, de ezt nem bántuk, mert büntetőkkel sikerült fordítani. A negyed derekán aztán Bordács szerzett labdát harcosan az ellenfél térfelén, labdáját Pintér váltotta könnyű gólra, időt kértek a hazaiak (8-13). Csaba palánk alatti befejezését irányítónk újabb öt pontja követte, de a folytatásban elkerülhető kosarakat kaptunk a festékből, ráadásul Dragasevics egy hármast is beemelt. Csorvási büntetőivel 21-22-re zárkóztak a házigazdák, de a játékrész vége a műegyetemistáknak sikerült jobban, Buzás 2+1-es akciójával és Kovács büntetőjével 21-26-ra nyertük az első felvonást.

Két szemfüles Kovács-bedobás után is büntetőzhetett a labdával megtalált társ, Katona és Misek sem hibázott a vonalról. Nyáron visszatérő hátvédünk szorgalmasan, egyesével gyűjtögette pontjait, így az is belefért, hogy több, mint öt percen át nem voltunk eredményesek akcióból, mert a sárga-feketék csak egy Csorvási-ziccert és két Csaba-szabaddobást tudtak felmutatni ez idő alatt, jött is a Siska-időkérés, amikor Pápai bedobott egy közelit (25-36). Hosszabb gólcsendet láthatott a közönség, amelyet gyorsindításból sikerült megtörnünk: Buzás a gyűrűig ment a szerzett labdával, Bordács a periméteren helyezkedő Polgárdyt hozta helyzetbe. Olasz próbálta kirángatni övéit a gödörből, de egyedül kevésnek bizonyult, mert gyönyörű támadásokat vezettünk, Biber szép összjáték végén iratkozott fel a táblára, Polgárdy újabb trojkát hintett, Bordács visszapöcizettegy gyűrűről felpattanó labdát, a fehérmezeseknek pedig szinte semmi nem sikerült támadásban. Buzás büntetőjével már húsz egységgel vezettünk, Orgona alakította ki a 30-49-es félidei eredményt. Szembetűnő volt, hogy az újbudaiak jóval mozgékonyabbak voltak támadásban, a ceglédi védők rendre lemaradtak játékosainktól, akik ennek köszönhetően rengeteg (23) büntetőt dobhattak, és ezúttal végre jó százalékkal is tették ezt, de Polgárdy kiváló és a Siska-legénység csapnivaló dobóformája is hozzájárult a tetemes differencia kialakulásához.

A fordulás után Polgárdy ott folytatta, ahol a nagyszünet előtt abbahagyta, egy középtávolit küldött a helyére, a túloldalon ismét Olasz lépett elő vezérré. Bordács faulttal együtt, Biber Polgárdy asszisztjából dobott kettest (34-56). Ezt követően kissé dekoncentrálttá váltak a fiúk, egy sportszerűtlen hibát és két technikait is begyűjtöttek, de a rivális nem tudott élni a kínálkozó eséllyel, pontszegény mederben folyt tovább a mérkőzés. Csírájában elfojtottuk a Cegléd felzárkózási kísérletét: Bordács mindkét palánk alatt hasznosan dolgozott, Pintér és Katona révén egymás után három támadást fejeztünk be hárompontossal (40-67). Csorvási és Pápai is villant egyet-egyet, Polgárdy negyedik triplájával kereken harminc ponttal vezettünk harminc percnyi játék után (42-72).

Pintér visszadobta Dragasevics bravúros hármasát, de ezt követően gyors 6-0-t futottak a becsülettel küzdő házigazdák, Lakits András magához szólította tanítványait. Használt az eligazítás, nem zavarta meg a feketemezeseket a ceglédi zóna, Bordács közelről, Katona emberről, kintről talált be, ugyanakkor védekezésben már lankadt a mieink figyelme, amit alaposan meg is büntetett az ellenfél, Horváth és Zsók büntetett könnyű kosarakkal. A hajrára fordulva Misek sportszerűtlenül próbálta megállítani Dragasevicset, ezzel kipontozódott, a kosármagyar bedobó büntetőivel húsz pont alá csökkent a különbség (62-81). Buzás tett róla, hogy ez ne maradjon így, támadólepattanót szedett, berámolt egy triplát és két szabaddobást is a helyére küldött. A végjátékban egyszerre négy fiatal játszott a MAFC színeiben, a Kovács-Viola-Molnár-Matejovics-Pápai ötös pedig nem is vallott szégyent, Viola Dávid szép betörésével és 64-90-es, magabiztos vendéggyőzelemmel zárult az összecsapás.

A rossz kezdést leszámítva végig csapatunk akarata érvényesült, így ezúttal már magabiztos győzelmet ért a Vasas ellen mutatotthoz hasonlóan jó teljesítmény. Külső sorunkból négyen is kétszámjegyű ponttal zártak, 22 MAFC-os triplakísérletből tíz a gyűrűben landolt, de a palánk alatt is működött, amit eltervezett a szakmai stáb, hiszen 41-35-re megnyertük a lepattanócsatát. Mérlegünk ezzel 4-2-re módosult, megerősítettük pozíciónkat a tabella 4. helyén – folytatás november 3-án, pénteken, a DEAC U23 ellen, hazai pályán.

A felnőttek után az U20-asoknak is sikerült bevenniük Ceglédet, rendkívül feszült hangulatú, szoros találkozón a végjátékban kerekedtek a találkozó előtt veretlenül álló házigazdák fölé (74-85). Garai Péter alakulata ezzel a miskolci vesztes nyitány óta zsinórban öt győzelemnél jár, és a közvetlenül országos döntőbe jutást érő 2. helyen áll a táblázaton.

NB I. B, Piros-csoport, alapszakasz, 6. forduló
Ceglédi KE – Újbuda MAFC 64-90 (21-26, 9-23, 12-23, 22-18)
CKE: 
Herendic 6, Horváth Á. 8, Velkey J. -, Orgona 3, Olasz 10. Cs: Csorvási 14, Dragasevics 13/6, Csaba 4, Zsók 3, Fodor 2, Krkljes 1.
MAFC: Polgárdy 26/12, Pintér 15/9, Buzás 11/3, Bordács 10 (+14 lepattanó), Pápai 2. Cs: Katona 14/6, Biber 4, Misek 3, Kovács 3, Viola 2, Matejovics -, Molnár -.

Siska János: Gratulálok a MAFC csapatának és sok sikert kívánok nekik a bajnokságban!

Lakits András: Gratulálok a csapatnak, ugyanakkor a kezdéssel még mindig hadilábon állunk. Nem lehet így elkezdeni a meccseket, ahogy mi rendszeresen kezdjük. Bár javultunk, mert azonnal kapcsoltunk és nem kellett elteljen egy negyed, hogy úgy játszunk, ahogy tudunk. Elég volt két-három perc amíg felébredtünk, de ez a két-három perc is több két-három perccel, mint amit szeretnénk! Utána a csapat teljes mértékben végrehajtotta, amit kértem tőlük, működött minden, amit elképzeltünk. Szépen, lassan őröltük fel a Ceglédet és építettünk egyre nagyobb előnyt. Sajnálom, hogy harminc pontos előnynél lezserré váltunk és beengedtük tizenkilenc pont alá a házigazdákat. Felébredtünk és a fiúk újra megcsinálták, amit kértünk. Dolgoznunk kell ezeken a hullámvölgyeken, mert ez nem mindig fér bele. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy huszonhat pontos győzelmet aratni idegenben megsüvegelendő! Gratulálok a csapatnak, mert ez szép teljesítmény! A Ceglédnek sok sikert kívánok a folytatásra!