Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfi Keleti csoport, 2. forduló

BME-MAFC- DEAC 71-79 (15-15; 23-28; 15-17; 18-19)

Budapest, Camugo, 50 néző, V.: Gruber Nikolett, Novák Bence

BME-MAFC: Koflanovics 2, Pollák 10/6 LÁNG-MITICZKY 13/6, ROZS 15/3, Szántó 8 Csere: Horváth Cs. 10, Pásztor 5, Horváth M. 2, Schaul 4, Vantal 2, Svéda nj, Kósa nj. Edző: Weisz-Tiba Klára

DEAC: Pollák 14/6, Turán 5/3, VARGA 16, HORVÁTH 21/15, Fábián 10 Csere: Velkey 4/3, Szekeres 9/6, Sipos. Edző: Erdei Ádám

Bombaerős keretéhez képest tartalékosnak mondható DEAC találkozott a szintén erős kerettel rendelkező BME csapatával a műszakisok új „otthonában”. A hazaiak gyorsan kézbe vették az irányítást jelezve, hogy csak egyfajta végeredmény elfogadható számukra. A vendégek azonban nem voltak megilletődve ettől, időnként válaszolgattak, nem maradtak le. Sőt a második negyed elején gyorsan átvették a vezetést. Ekkor Láng-Miticzky Dániel (13/6 pont, 4 kiharcolt fault, 4 gólpassz) vezérszerepet vállalt, és rendre feltörte a hajdúságiak szervezett védekezését.  A cserék ugyan jól szálltak be, mégsem sikerült átütő lendületet produkálni, bosszantóan sok hibával játszottak a hazaiak. Ezzel szemben a debreceni egyetemisták magabiztosan termelték a kosarakat Pollák Balázs(14/6 pont, 4 lepattanó, 6 gólpassz, 4 kiharcolt fault, 5 eladott labda), valamint Varga Sándor (16 pont, 6 lepattanó, 2 szerzett labda) hathatós közreműködésével. Ez a negyed egyértelmű vendég vezetést, sőt olykor 10 pont körüli különbséget hozott. Aztán néha megrázta valaki a vészharangot a hazaiaknál, és gyorsan bejöttek 4-5 pontra. Hol egy Szántó-féle zsákolás, hol egy-egy Pollák – Rozs tripla, vagy Horváth Csanád villanás, és látható volt a BME-sek támadó ereje. Azonban mindig volt válasz Debrecenből. Védőről dobott triplát Szekeres, Horváth, és Velkey is.

A második félidő a védekezés agresszivitásában hozott változást. Mindkét csapat magasabb fokozatra kapcsolt. Támadásban Rozs Máté (15/3 pont, 14 lepattanó, 3 kiharcolt fault) vette hátára a BME-s  csapatot, de csak nagyon nehezen zárkózott mellé 1-1 játékostárs. A műszakisoknak ugyan sikerült átvenni a vezetést a 7. percben, azonban ez az öröm nem tartott sokáig. Tulajdonképpen ez volt az utolsó pillanat a mérkőzésen, amikor a hazaiak vezettek. A másik oldalon Pollák, és Szekeres „kellemetlenkedett” 1-1 remekül időzített kosárral. Illetve Horváth Botond (21/15 pont, 5 lepattanó, 3 gólpassz) jelentett megoldhatatlan problémát a BME csapatának.

Az utolsó negyed elején még nyitott volt a találkozó kimenetele. Pásztor Mátyás, és Horváth Marcell vezetésével eredményesnek bizonyult az agresszív védekezés, de jött Fábián, Horváth, vagy Varga, és lelombozta a lelkesedést.

Weisz-Tiba Klára: Ma egy jól irányzott pofonnal földre vittek minket. Ez gondolkodásra késztet edzőt, és játékost egyaránt. Nem dőlt össze a világ! Elemzünk, javítunk, és nem adunk alább a céljainkból. Gratulálok a DEAC-nak!

Erdei Ádám: Szeretnék gratulálni a srácoknak, hiszen az első mérkőzésen nem ezt a hozzáállást nyújtották, mint most. Most egy elég jó erőkből álló csapat otthonában sikerült nyernünk, és ez csak annak volt köszönhető, hogy az elejétől kezdve mindent beleadtak. Nagyon fontos volt, hogy a hiányzókat tudtuk pótolni, és aki pályára lépett mindent megtett. A BME-nek pedig sok sikert kívánok a folytatásban.